Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Vesti – Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Ukupno: 893, strana 10 od 45

Danas Josipović:Tadić, sutra Ljubičić:Đoković, Plavi orkestar i Fejsbuk, pametnih 45000

 

 

 

Josipović i Tadić, kao Ljubičić i Đoković Predsednici država se šetaju prelepom Opatijom. Jedino se nisu složili oko toga ko će da odluči u meču Dejvis kupa u Splitu. Predsednik Josipović misli da će to da bude teniser Ljubičić. Predsednik Tadić misli da će to da bude teniser Đoković. Bolje je kad je kocka složena, nego kad nema rešenja. LINK. Link. Plavi orkestar i Fejsbuk Fanovi Plavog orkestra su na Fejsbuku izabrali pesme za nastup 27. marta u Areni. Plavi orkestar je koristeći Fejsbuk otkrio šta je fanovima u srcu. LINK. Obožavaoci „Plavog orkestra” su izabrali sledeće numere: „Lovac i košuta”, „Suada”, „Sava tiho teče”, „Bolje biti pijan nego star”, „Ako su to samo bile laži”, „Od rođendana do rođendana”, „Kad mi kažeš paša”, „Zelene su bile oči te”, „Ljube se istok i zapad”. . . LINK. Ervin Kotana i cena benzina Ervin Kotana je Ginisov rekorder i zaštitno lice 48. sajma privrednih vozila u Beogradu. Da li je teže 10 tona balona ili 10 tona kamiona? LINK.   Vukao je kamion od 10 tona, ali ni posle toga država nije snizila cene goriva. 32. salon arhitekture Prilagođavanje. . . Arhitektura plus… je tema ovogodišnjeg salona, manifestacije koja okuplja, prezentuje i afirmiše najbolje autorske prakse domaće graditeljske scene. Link. Ovo je London. Nebeska bašta. LINK. Na malom prostoru je sažeto ono pored čega svakog dana prolazimo i ne vidimo. Proleću motociklisti na ulicama proleća Da li ste videli da je pored vas prošao 917? LINK. Kao još jedan dokaz da je došlo proleće su i motocikli na ulicama. Dobro došli na ludorije. Rizik povređivanja je 45 puta veći na motoru nego u automobilu.  
 
   

Danas poklanjamo Divisadero Majkla Ondatjea

 

 

 

Nezaboravna, srceparajuća priča o porodici rasturenoj nakon jednog zločina. Majki Ondatje je autor svetskog bestselera Engleski pacijent. Rođenje 1943. godine u Cejlonu, današnjoj Sri Lanki. Nakon što se doselio u Englesku, studije je završio u Londonu. Trenutno živi u Torontu sa suprugom Lindom Spelding koja se takođe bavi pisanjem. LINK Posetite stranu knjige i ostavite komentar. Nagradicemo jedan po izboru urednika. Jučerašnji dobitnik knjige Justejn Goder: Zamak u Pirinejima je Vida Martinović. Čestitamo!
 
   

Danas poklanjamo knjigu Svetla Svetlane Velmar-Janković

 

 

 

Ne odustajući od zadatka koji je sebi postavio pre dvadeset pet godina - da francuskim čitaocima predstavlja srpsku književnost i srpske pisce, svejedno da li su već poznati ili zaslužuju da to postanu; francuskoj kulturi je predstavio dela Iva Andrića, Radoslava Petkovića, Dragana Velikića, Mihajla Pantića i mnogih drugih, kao i, razume se, knjige Svetlane Velmar-Janković - Alen Kapon preuzima na sebe još jedan posao: posao tumača književnih dela svoje omiljene srpske spisateljice.     Svetla Svetlane Velmar Janković jeste književna studija koja se odlikuje posvećenim i produbljenim razumevanjem kakvo je svojstveno perspektivi kongenijalnog prevodioca, odlikuje se preciznošću interpretativnih uvida, širinom zahvata i iskazanom erudicijom, ali pre svega jezikom, kompozicijom i formom koje će biti razumljive i prijemčive ne samo književnim stručnjacima nego i svim ljubiteljima Svetlaninih knjiga, koji žele da svoju književnu naklonost i uživanje u lektiri na izvestan način prodube, urede i racionalizuju. LINK   Posetite stranu knjige i ostavite komentar. Nagradicemo jedan po izboru urednika.
 
   

Danas poklanjamo knjigu ĐAVO VOLI DIJAMANTE

 

 

 

Đavo voli dijamanteLi, Adrijana i Emi najbolje su prijateljice. Svaka od njih vodi sasvim drugačiji život, i svaka od njih naći će se pred izborom punim izazova. . . Posetite stranu knjige na našem sajtu i ostavite komentar. Dobitnica knjige prethodnog danaAutoCAD 2008 3D je Maja: Upravo ono što treba ženi 21og veka :)Kao nagradu za komentar nudimo onima koji nisu dobili besplatnu knjigu, a komentarisali su je, da mogu da je kupe za 600 dinara. Cena za one koji je nisu komentarisali je 1050 dinara. ZATO, KOMENTARIŠITE NA WEB STRANI KNJIGE, JER SVAKI KOMENTAR VREDI.
 
   

Danas poklanjamo knjigu: Priči nikad kraja

 

 

 

Gorica Nešović, Jelica Greganović: Priči nikad kraja Gorica Nešović i Jelica Greganović, od gimnazijskih dana do danas, zajedno rade i žive, prkoseći geografiji i vremenu. Posetite stranu knjige i ostavite komentar. Najbolji komentar, po mišljenju urednika, biće nagrađen knjigom.   Uz želju da se svakodnevni događaji i osećanja učine vrednim pažnje, ova knjiga je i ženski pogled na svet, koji istovremeno pokazuje i stalnu novinarsku radoznalost i potrebu da se zabeleži bogatstvo, zanimljivost i lepota upravo tog svakodnevnog života.  LINK DOBITNIK KNJIGE Linda Olson: Astrid i Veronika je Milica sa komentarom:Svet je mali, nikad se ne zna gde i kada cemo naici na razumevanje i utehu, niti gde cemo ni zbog cega skupiti snagu za nove pobede. Bol i tuga ne ubija, nego iz njih izlazimo mnogo jaci i spremniji za nove zivotne izazove! Čestitamo! Učestvujte svakoga dana u komentarisanju knjiga koje poklanjamo. Žao nam je što više nagrada dnevno ne možemo da podelimo.
 
   

Danas poklanjamo: Samo uz pozivnicu

 

 

 

Kejt Brajan: Samo uz pozivnicu   Samo uz pozivnicu je drugi deo serijala Privatna škola autorke Kejt Brajan o prestižnom internatu u kojem ništa nije onako savršeno kao što izgleda na prvi pogled.     Čini se da Rid Brenan čeka sjajna budućnost, sjajna poput dijamanata od dva karata na minđušama njene cimerke. Nije joj dovoljno to što je primljena u jednu od najprestižnijih srednjih škola u zemlji. Rid je morala da prekrši svako pravilo koje postoji, ali – postigla je nemoguće:   Rid je sada bilingzovka!   Život bilingzovki je glamurozan kao što je i zamišljala. Međutim, Rid nije znala da će se uplesti u složenu mrežu privatnih laži koju ove devojke pletu. LINK Posetiite stranu knjige i ostavite komentar. Najbolji komentator, po mišljenju urednika, biće nagrađen ovom knjigom.
 
   

Danas polazimo od SRCA, a gde ćemo da stignemo do Berlinskog srca

 

 

 

Osluškivanje srca Link ka knjizi i korpi za naručivanje. Srce od mastila - Otac koji oživljava likove Dvanaestogodišnja Megi ne zna ništa o neobičnom, moćnom talentu svoga oca – kada čita naglas, on oživljava likove iz knjiga. Link ka knjizi i kopri za naručivanje. Divlji u srcu - Srce u divljini Seks je doživljaj za telo i svaki put je drugačiji ali zapravo isti, a ljubav je uvek avantura srca jer je svaki put ista ali ipak drugačija. Link ka knjizi i korpi za naručivanje. Srce tajge Kada se susretnu dve civilizacije, koja ima veće srce? Link ka knjizi i korpi za naručivanje. Srce od silikona Pesma, pogodite ko peva. LINK.   Srce na dlanu Uvek postoje pisana i nepisana pravila. Problem je u tome, koliko se ona poštuju. Ako se ne poštuju, postoji administrator koji ispravlja ono što je van okvira. Jedna od anketa je i Šta očekujete u Novoj godini? Link. Berlinsko srce Obolelima koji očekuju transplataciju srca, dok čekaju donatora, predlaže se eksperimentalna naprava koja se zove "Berlinsko srce". Link. Link. Hearts of Iron III trejler na kraju Binarno srce Ako ste programer, pošaljite svojoj dragoj binarno srce. Link.  
 
   

Danas u Čačku u Delfi knjižari svečano otvaranje i Vesna Dedić

 

 

 

Program svečanog otvaranja Program zvaničnog otvaranja počinje u 17 sati, kada će se sa najmlađima družiti pisci Ljubivoje Ršumović i Uroš Petrović, koji će uz mozgalice, zagonetne priče, legendarne događaje i junake, štoseve i zvrčke – kako biti najbolji u svemu, obeležiti dečje popodne u knjižari Delfi. Specijalni gost od 19 sati je TV novinarka i autorka hit romana „Zauvek u srcu“ Vesna Dedić Milojević koja će i zvanično otvoriti knjižaru i održati promociju svog romana u Čačku. Nakon promocije autorka će potpisivati svoj roman i družiti se sa čitaocima. U sklopu knjižare Delfi nalazi se i Lagunin klub čitalaca, a organizovano je i besplatno učlanjenje u klub. Uz svaku kupovinu posetioce očekuju i pokloni – slatkiši za najmlađe, kozmetika, vino, kafa, ukrasne sveće. . . Da li ste čitali? Naručite. Prva naša knjiga koja je prodata u knjižari Prva naša knjiga koja je prodata u Delfijevoj knjižari u Čačku je Smešna istorija sveta. Da li ste čitali ovakvu istoriju? Naručite. Poklon? NAPOMENA: Kupite neku od naših knjiga i pošaljite nam fiskalni račun poštom, dobićete vas poklon.
 
   

Danas vam poklanjamo jedan Zamak u Pirinejima

 

 

 

Stejn i Sulrun su bili mladi i zaljubljeni i pet intenzivnih godina bili su par, a onda su se iznenada razišli. U leto 2007. godine, više od trideset godina kasnije, opet se sreću u starom planinskom hotelu od drveta uz koji ih vezuju snažne uspomene i jedna nerešena misterija. Da li je njihov susret baš na tom mestu, i baš tada, slučajnost?     U ovoj elektronskoj struji misli konačni odgovor naravno ne postoji niti ga može biti, ali nas Gorder i u ovom romanu vraća večitoj filozofskoj upitanosti - ko smo, kako smo nastali, odakle potičemo. Zagledan u beskrajni svemir poziva nas da uživamo u tome što smo samim postojanjem deo najveće misterije, ali i opominje da čuvamo svet, jer time čuvamo i čoveka (sebe) u njemu. LINK Posetite stranu knjige i ostavite komentar. Nagradicemo jedan po izboru urednika.   Jučerašnji dobitnik Mirjana Bobić Mojsilović: Glad je Andrija Stanulović: "Pravo pitanje, koje svaki moderan čovek treba postaviti sebi, jeste :U kojoj meri naše navike i strasti vladaju nama? Da li je egoizam svakog od nas samo paravan iza kojeg nas sopstvene slabosti i ogrezlost u materijalizam vuku svojevoljno?" Čestitamo!
 
   

Danas vam poklanjamo knjigu - David Albahari: Mamac

 

 

 

David Albahari: Mamac  NIN-ova nagrada za roman godine. Nagrada Narodne biblioteke Srbije za najčitaniju knjigu godine. Nagrada "Balkanika".   Albaharijeve asocijacije su prodorne i zaostrene kao vrh strele i koplja; one prodiru u srce i u dusu citaoca sa lakocom istina koje su duboko usadjene u nase iskustvo i u nase saznanje. Autorov glas reflektuje stanje svesti pripovedaca; njegove refleksije su odjek jedne napacene duse i jednog lucidnog uma: ma kako nas zivot varao i nudio nam varljive mamce da ce biti bolje i da ce se nekad negde stici do zeljenog cilja, covekova sudbina je u stropostavanju u ambis i nistavilo. LINK Posetite stranu knjige i ostavite komentar. Nagradicemo jedan po izboru urednika.
 
   

Danas vam poklanjamo knjigu - Fontane mladosti: Pet tibetanaca

 

 

 

Hiljade ljudi je uspelo uz pomoć tih vežbi da pojača energiju, postigne bolje pamćenje, uravnoteži težinu, i da se oseća i izgleda bolje. Američki izdavač bio je zatrpan pismima čitalaca sa pitanjima o poreklu, duhovnoj pozadini, detaljima, i svemu onome za šta nije bilo mjesta u vrlo konciznom prvom delu knjige o Pet Tibetanaca. U ovom nastavku i dopuni ćete naći sve ono što je samo dotaknuto u prvoj knjizi: istorija i poreklo Pet Tibetanaca, vredni uvidi kako vežbe energetski i duhovno deluju, energije glasa, zvuka i meditacije, sugestije režima ishrane i dijete, i mnogo razrađenije i dopunjene vežbe, sa uvodnim pripremnim vježbama istezanja i šestim Tibetancem, ilustrovane sa 50 fotografija, u kojima se pokazuje veza Tibetanaca sa jogom. Tu su i iskustva ljudi koji su vežbe praktikovali, kao i uputstva kako da osnujete svoj Himalaja klub za vežbanje. Posetite stranu knjige i ostavite komentar. Nagradićemo jedan po izboru urednika.
 
   

Danas vam poklanjamo knjigu ASTRID I VERONIKA

 

 

 

DANAS POKLANJAMOLinda Olson: Astrid i VeronikaLINK. Linda Olson prelepo i jasno oslikava prijateljstvo između dve veoma razlicite zene sa tragicnim iskustvima. Posetite stranu knjige i ostavite komentar. Nagradićemo jedan po izboru urednika. DOBITNIK KNJIGE Kejt Brajan: Samo uz pozivnicuje Jelena Maric. Čestitamo. Učestvujte svakoga dana u našim akcijama.
 
   

Danas vam poklanjamo knjigu DUVAČ STAKLA IZ MURANA - Marina Fiorato

 

 

 

Duvač stakla iz MuranaPosetite stranu i ostavite komentar. Knjigu Kaprici i duže priče dobila je Dragica VukomanovicZivot je onoliko lep koliko zelimo da verujemo i pratimo svoju fikciju. Stvari uvek vidimo onakvim kakvi smo mi sami, a ne kakve su one zaista. Tako ce 1 istu situaciju ljudi opisati na milion razlicitih nacina. Čestitamo.
 
   

Danas vam poklanjamo knjigu GLAMUR - Luiz Begšo

 

 

 

GLAMURPosetite stranu knjige i ostavite komentar. Knjigu Duvač stakla iz Murana dobila je Tanja StojanovićOd ove spisateljice pročitala sam Gospu od badema,knjiga koja mi se veoma dopala, a radnja iz knjige Duvači stakla iz Murana, smještena je u srednjovjekovnu Veneciju,grad koji me inspiriše i nadasve uzbuđuje. Sama pomisao na Veneciju iz tog perioda, na njeno bogatstvo i blještavilo budi maštu. . . .
 
   

Danas vam poklanjamo knjigu GOSPODAR IGRE od Sidni Šeldon

 

 

 

Gospodar igrePosetite stranu knjige i ostavite svoj komentar. Knjigu Greh njene majke je dobila Elizabeta StojanovićKnjigu nisam pročitala,seriju sam gledala,ali nisam je razumela zato što sam gluva :). . . imam nameru da pročitam knjige,nedostaje mi naš način razmišljanja i volim domaće knjige (volela sam i domaće serije i filmove,ali ih sada ne mogu razumeti). . . . ČESTITAMO.
 
   

Danas vam poklanjamo knjigu GREH NJENE MAME

 

 

 

GREH NJENE MAME - MIR-JAMOstavite svoj komentar. Urednik će sutra izabrati jedan i nagraditi ga knjigom. Svi oni koji ne dobiju besplatnu knjigu, dobiće i dodatni popust od 100 dinara pri kupovini knjige. LINK KA STRANI ZA KOMENTARE. DOBITNIK KNJIGE MOBILNI TELEFONIDobio je:Dragan Nis A jel mogu umesto knjige da dobijem mobilni (ovaj moj je nesto star) ?Čestitamo.
 
   

Danas vam poklanjamo knjigu IZABRANI SPISI od Lao ce, Čuang ce, Konfučije

 

 

 

Izabrani spisiPosetite stranu i ostavite svoj komentar. Knjigu "Gospodar igre" dobio je Goran Todorovic. . . . sudbina je neumoljiva. Kao i vreme, faktor od koga svi zaziremo. Secam se, u jednom od oziljaka zivota, kako je Merlin govorio, dok je poklanjao Mac Riderajha-Vreme je prica, i ja cu biti njen pripovedac, ne stvaralac. Sudbina je oduvek bila neprijatelj neobazrivog zadovoljstva. Tako nam je i ovoga puta pripovedac istkao sudbinu, Gospodara igre, gde se svako od nas moze naci. Surova, kao i sam zivot. Iza svih tamnih obrisa postoji svet u koji se svesno ne treba upustati. Vreme nam je izbrisalo iz secanja ono najvrednije, price i legende koje su zaboravljenje. A deo su svih nasih zivota. Seldon nas vraca u taj svet, od koga stalno bezimo. Sutra, danas i juce postaju deo nase stvarnosti. Koje zaboravljamo i zbog toga iznova placamo.
 
   

Danas vam poklanjamo knjigu KAPRICI I DUŽE PRIČE Gordana Ćirjanić

 

 

 

Kaprici i duže priče Gordana ĆirjanićPosetite stranu knjige i ostavite svoj komentar.
 
   

Danas vam poklanjamo knjigu Kratka istorija mita

 

 

 

Karen Armstrong: Kratka istorija mita Edicija Mitovi počinje knjigom Kratka istorija mita Karen Armstrong, sažetim ali studioznim istraživanjem o mitu, i to od njegovog nastanka pa do pitanja zašto nam je mit još uvek potreban.     Geopoetika, zajedno sa još 33 (trideset tri) izdavača iz celoga sveta, od Severne i Južne Amerike, preko Azije i Australije, do svih delova Evrope – gradi ediciju Mitovi. Nosilac ideje od 1999. godine jeste škotski izdavač Canongate. Ova serija knjiga sastoji se iz uvodne studije i kratkih romana (ili kraćih proznih formi) naručenih posebno za ovu ediciju. Od pisaca je zatraženo da po slobodnom izboru, kako god to žele, iznova ispričaju već postojeće i znane mitove iz bilo koje kulture sveta. Među autorima su najveća i najzanimljivija imena savremene svetske književnosti. Planovi su da edicija potraje makar do svoje stote knjige. LINK  Posetite stranu knjige i ostavite komentar. Nagradićemo jedan po izboru urednika.   Dobitnik knjige Anais Nin: Venerina delta je Darija Ž: "Anais Nin jaoo, obožavam je, pronašla sam na internetu sve dostupne odlomke iz njenih knjiga i citate na engleskom, ali nikada nisam zapravo pročitala jednu celu pogotovo na svom jeziku. Baš želim da držim u rukama svoj primerak,mislim da bih je za pola dana pročitala" Čestitamo!
 
   

Danas vam poklanjamo knjigu Mlinarev sin - REMBRANT

 

 

 

Sreten Petković: Mlinarev sin Pored toga što se ostvario u ljubavi i umetnosti, dva najvažnija oblika sreće u životu, doživeo je da sve izgubi samo zato što je bio opčinjen svojim snom, a nije na vreme shvatio nameru svojih protivnika.     Danas, kada mnogi ljudi prolaze stazom identičnog stradanja, možda bi njegovo iskustvo moglo da im pomogne. Rembrant, mlinarev sin, ukazuje i na neke moderne aspekte života i dostignuća naše civilizacije, koje je razumeo u svom životu i vremenu. LINK Posetite stranu knjige i ostavite komentar. Nagradićemo jedan po izboru urednika.   Dobitnik knjige Kratka istorija mita je Dejan Đorđić: "Mitovi nisu samo karakteristični za grčku mitologiju. Oni su karakteristični za sve narode. Mnoge magijske radnje praćene su pričanjem mitova. Mitovi se najčešće vezuju za teme postanka sveta, života ili smrti. Može se reći da na svakom kontinentu postoji skup mitova koji su oslikavali shvatanja ljudi tog podneblja o svetu i životu. " Čestitamo!  
 
   
Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272