Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Vesti – Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Ukupno: 893, strana 6 od 45

Brojevi dana - 25 dana put oko sveta - Brojevi lotoa koje niko ne pogađa

 

 

 

Put oko sveta za 25 dana Isidora Bjelica voli da putuje. Obični ljudi ne razumeju potrebu za putovanjima, oni iscrpljuju svoje snove i energiju tako što zidaju kuće i skupljaju pare, ali putnici su jedini tragači na ovom svetu, oni znaju da su i život i smrt samo putovanje i zato oni putuju za života da bi putovali i u snovima i da ne bi bili na jednom mestu posle života. Isidori je trebalo malo više od 540 dinara da bi obišla svet, a vama samo toliko da biste uživali u knjizi. NARUČITE KNJIGU. 11, 13, 20, 23, 29, 32, 36: Ovo su brojevi koje niko nije pogodio na poslednjem izvlačenju lotoa. 20: Kovani novac apoena od 20 dinara takođe ima oznaku godine kovanja "2010", ali i značajno izmenjena obeležja pošto se na licu tog apoena kovanog novca nalazi lik Đorđa Vajferta. LINK. 2010: Microsoft korporacija objavila je 15. juna dostupnost paketa Microsoft Office 2010, Microsoft Visio 2010 i Microsoft Project 2010 širom sveta. Kućni korisnici u Srbiji od danas mogu da nabave Office 2010 u svim većim prodavnicama računara i računarske opreme kao sto su na primer: Comtrade Shop, Desk, Gigatron, Pakom, WinWin i druge. LINK. 7,1: U zemljotresu jačine 7,1 stepen po Rihteru, koji je pogodio istočnu Indoneziju, poginulo je najmanje dvoje ljudi, saopštila je lokalna policija. Epicentar snažnog potresa, tokom koga su stanovnici pogođenog dela u panici bežali iz zgrada koje su se tresle, bio je 33 kilometra ispod okeanskog dna. 23: Predsednik Saveta NBS smatra da predloženim rešenjima nije ostao otvoren kanal preko koga će vladajuće partije moći da „vežu ruke” novom guverneru. Sporni član 23. u kome se navodi da „režim kursa određuje Savet NBS, na predlog IO centralne banke, uz saglasnost vlade”, za Šoškića nije moćnost da vladajuća većina direktno utiče na politiku kursa.
 
   

Brojevi dana - 256 slobodnih radnih mesta - 81 koš Partizana - 1500 funkcionera

 

 

 

Slobodna radna mesta - žene samoubice 127: Poslanika je glasalo za "Rezoluciju o Srebrenici". Dokument o osudi zločina u Srebrenici podržali su poslanici liste "Za evropsku Srbiju", G17 plus, SPS, JS, PUPS i poslaničkog kluba manjina, protiv su bili DSS, NS, dok poslanici SNS, SRS i LDP nisu ni glasali.  Oni koji nisu glasali su izabrali drugi put.   256: slobodnih radnim mesta u dodatku koji objavljuje Nacionalna služba za zapošljavanje. Mođu nezaposlenima su i buduće vođe. Da li biste radili na sledećem radnom mestu: "Slagač LEGO kockica"? 22000 Lego kockica. 57: Uručenjem nagrade za životno delo 57. beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma dobitniku Borislavu Šajtincu, sinoć je u Dvorani kulturnog centra počeo Festival „kratkog metra“. Kutija iz koje nas posećuju svi one na koje smo zaboravili. Nešto mlađi festival, ali zreo. Link. 81: Košarkaši Partizana nalaze se na korak od plasmana na završni turnir Evrolige pošto su sinoć u Beogradu pobedili Makabi sa 81:73 (26:17, 21:17, 17:16, 17:23), u trećoj utakmici četvrtfinala Evrolige i poveli sa 2:1 u seriji. Na dobrom su putu. 1445: Prvi dan odobravanja subvencionisanih državnih kredita. Dve banke počele su juče da primaju zahteve građana za povoljne gotovinske i potrošačke kredite, a interesovanje je bilo toliko veliko da je, primera radi, samo u „Komercijalnoj banci“ do 15 časova preuzeto 1. 445 zahteva. 5000: Broj stanova koji će se graditi na prostoru stare kasarne "Stepa Stepanović" u naselju Voždovac. Svako gradi gde može. Švedski autor kombinuje realan svet i ilustraciju: Johan Thörnqvist. 10000: Dolara košta priprema i obuka žena samoubica ("crne udovice") od čega porodica dobija samo od 3000-5000. Ostalo se odnosi na troškove karata do mesta eksplozije, odbora za doček. . . 1500: "Foteljaša" funkcionera želi dvostruke funkcije u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti. Ako imaju zlatne fotelje, neće im biti mrzak ni zlatan krevet. 40: Mladih bez roditeljskog staranja, uzrasta od 16 do 20 godina idu u tradicionalnu posetu Beču. 0: dobitnika sedmice na Lotou, iako je kombinacija bila, 3, 8, 11, 20, 24, 28, 38.  
 
   

Brojevi dana - 27 kriminalnih grupa - Nemci žele da im se vratu marka

 

 

 

27 kriminalnih grupa u Srbiji U Srbiji je krajem prošle godine policija registrovala 27 organizovanih kriminalnih grupa sa ukupno 213 članova i 452 bezbednosno interesantna lica, koja se bave krivičnim delima iz oblasti organizovanog kriminala, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić. One grupe koje nisu registrovane, mogu da se jave i isprave napravljenu grešku. Ovaj BMV je od kamena i mnogo je težak. Ne znamo koliko troši. LINK. 51,4: Većina Nemaca, odnosno 51,4 odsto želi da se vrati nemačka marka osam godina nakon uvođenja evra, pokazuju rezultati istraživanja instituta Ipsos. LINK. Papir za Marke. Papir za Evro. Papir za skulpturu. LINK. 15: Narodna banka Srbije najavila je da će danas od Međunarodnog monetarnog fonda povući oko 56 miliona evra ili 15 odsto od četvrte rate kredita namenjenog jačanju deviznih rezervi. LINK. 600: Beograd - Bezbednosno-informativna agencija potvrdila je juče da ima informaciju da je ugrožena bezbednost predsednika SNS Tomislava Nikolića. Kako saznaje "Blic", zbog informacije o naručenom ubistvu Nikolića na mitingu opozicije u Kruševcu, na kome je govorio predsednik SNS, bilo je angažovano 600 policajaca interventnih jedinica i Žandarmerije, dok su na okolnim zgradama bila raspoređena trojica snajperista. LINK. Nekada u ljubavi. Danas. LINK. 90: Prosečan račun plaćen karticom u inostranstvu 90 evra. – Od početka godine preko platnih kartica u inostranstvu potrošen 41 milion evra. – Iduće godine očekuje se da će na taj način u inostranstvo otići milijarda evra. LINK. Bio sam u Izraelu. Bio sam u Egiptu. Izvinjavam se što sam kvario prosek. Šta smo kupili, a šta nismo. LINK. 50: Pedeset godina posle premijere „Psiha”, i dalje se priča o tome da li je pod tušem sve vreme bila Dženet Li i ko je, maskiran perikom, zabadao nož. Krv je bila samo čokoladni sirup i nož se zario u lubenicu, a ne u telo. Ipak, čuvena filmska scena iz trilera „Psiho“, u kojoj glavni lik psihopata Norman Bejts ubija gošću motela u kupatilu, izazvala je žmarce kod publike širom sveta i blagu jezu pri samoj pomisli na tuš-kabinu. Glumica Dženet Li je navodno prestala da se tušira. LINK. 3,71: Srbija je popravila ocenu. Srbija je tokom 2009. godine zabeležila značajna poboljšanja u oblasti civilnog društva, lokalnog i nacionalnog demokratskog upravljanja, ocenjuje u godišnjem izveštaju o zemljama u tranziciji nevladina organizacija Fridom haus. Srbija je neznatno popravila prosečnu ocenu demokratskog razvoja u odnosu na prošlogodišnji ziveštaj, sa 3,79 na 3,71. Fridom haus na osnovu nekoliko pokazatelja ocenjuje demokratski razvoj na lestvici od jedan do sedam, pri čemu je najbojla ocena jedan. LINK. 4: Lejdi Gaga na listi najmoćnijih ljudi. Najveći uspon na Forbsovoj listi 100 najmoćnijih svetskih zvezda napravila je Lejdi Gaga, koja se ove godine našla na četvrtom mestu i tako pretekla grupu U2 i Madonu. LINK. Koji su vaši brojevi dana? 
 
   

Brojevi dana - 27 zemalja potkupljivo - 500 dinara za kućne ljubimce

 

 

 

27 potkupljivih država Daimler Benz je priznao da je podmitio visoke funkcionere u 27 zemalja i tako su njihova vozila za gašenje požara ugasila jedan a potpalila požar druge vrste. Među podmićenima se nalaze i visoki funkcioneri Srbije, koji su time postali veoma niski funkcioneri. Nisu im pominanja imena. Ko se krije iza? Ovo znamo.  Merlin Monro? LINK. Oni koji su ugasili požare na svojim deviznim računima, naravno neće nikada da se jave. 500: Od juna 2010. godine vlasnici pasa i mačaka će plaćati novčanu naknadu od 500 dinara. Do juna nesavesni imaju vremena da svoje "ljubimce" izbace na ulicu. Punjeni kućni ljubimci. LINK. 5000: Jedan komunalni policajac na 5000 stanovnika. Ono što građanima padne na pamet da rade, policajci ne mogu ni da zamisle. 10: Svakih 10 sekundi u svetu počne jedna Zepter prezentacija. LINK. 30. 000. 000: U Srbiji je za Uskrs ofarbano preko 30 miliona jaja. Kokošijih. A, nojevih? Šta su videli u piću i flaši oni koji su pili. LINK. 4000: U Kukujevcima kod Šida počela je da radi "Beokapra", najsavremenija farma koza u Srbiji. Koze će davati oko 4000 litara mleka dnevno. Da li ste nekada jeli kozji sir u kestenovom listu ili hrastovoj kori? 69: Prošlo je 69 godina. 6. aprila 1941.  godine počelo je bombardovanje Beograda od Hitlerovog "Trećeg Rajha". Potpuno je uništeno zdanje Narodne biblioteke Srbije na Kosančićevom vencu, podignuto 1832. godine. Bila je to jedina nacionalna biblioteka koja je namerno napadnuta i uništena tokom Drugog svetskog rata, a u požaru, izazvanom zapaljivim bombama, nestao je ceo fond od oko 350. 000 knjiga, uključujući i srednjovekovne spise neprocenjive vrednosti. Biblioteka je imala i zbirke turskih rukopisa, više od 200 starih štampanih knjiga od 15. do 17. veka, starih karata, gravira, umetničkih slika i novina, kao i sve knjige štampane u Srbiji i susednim zemljama od 1832. godine.  LINK. LINK.
 
   

Brojevi dana - 285 ne bi da radi - 145000 za dete koga nema - 107 za erotiku

 

 

 

285 neradnika ne bi da radi Južnokorejska kompanija "Jura", koja je za tri miliona evra kupila "Zastavu elektro" iz Rače, po svemu sudeći moraće da "uvozi" radnu snagu iz okolnih opština, jer se većina sadašnjih zaposlenih izjasnila da hoće otpremninu, a na birou rada nema dovoljno kvalifikovanih za proizvodnju elektrokablova. LINK. Kosti koje smo oglodali. LINK. 145000: "Humanitarac"  je uhapšen.  Subotički haker Slobodan Bojović (21) zvani Cema, se predstavljao kao otac bolesnog deteta. Za "lečenje" mu je trebalo samo 145000 Evra. Haker je postao vidljiv Policiji. LINK. 107: Izložba Jelene Šalinić-Terzić, Željka Đurovića, Zorana Ivanovića i Bojana Otaševića pod nazivom "Erotika" biće otvorena danas u "Galeriji 107". Umetnost 20. veka donela je erupciju različitih likovnih rešenja na temu erotike, ali to više nisu slike spoljašnjeg sveta, već dela koja imaju svoj unutrašnji univerzum, izgrađen po drugačijim principima u kojima je anatomija čoveka povod za razigranu maštu umetnika. LINK. Kada dobijete pismo, kakvu biste marku voleli? LINK. 56: Kao dokaz sve veće otvorenosti srpskog neba, danas će u Beograd sleteti prvi avion kompanije „Spaner”. Među putnicima na prvom letu biće Paskal Maragalj, gradonačelnik Barselone u vreme Olimpijade 1992, ali i ambasadorka u Madridu Jela Baćovic. U „Spaneru” očekuju da će srpskim turistima ponuda biti atraktivna jer će moći jeftino, sa presedanjem, da lete i do nekih destinacija u Africi. LINK. 56 Evra košta avio karta do Ibice sa presedanjima.  
 
   

Brojevi dana - 2990 dinara karta za Exit - Na 40% zaduženje građana - 100000 Rajsmaraka

 

 

 

2990 dinara karta za "Exit" Jednodnevne i VIP karte za EXIT moći će da se nabave u filijalama Erste banke, kao i na Gigstix prodajnim mestima. Ulaznice za prvi i drugi dan koštaju 2. 990 dinara, treći 3. 490 i četvrti i poslednji dan 3. 990. dinara. LINK. 3: U nemirimo u Grčkoj već je stradalo troje. Đavo je došao po svoje. Prvo napravi krizu. Onda pobuni one koji se ne mire sa postojećim. Nakon toga dolaze na red žrtve. 7: Sedmi festival najboljih pozorišnih predstava po tekstovima domaćih autora "Joakimfest", biće održan u kragujevačkom Knjaževsko-srpskom teatru od 7. do 15. maja. 40: Plata vam nije dovoljno opterećena? Malo je 30%. Građani Srbije će od danas moći da se više zadužuju u bankama jer je Narodna banka Srbije (NBS) povećala limit za mesečnu ratu kredita sa 30 na 40 odsto zarade, a za stambene kredite sa 50 na 60 odsto. LINK. Sećate li se razmišljanja Duška Radovića: "Lakomisleni ljudi raduju se kad zajme, kad se zadužuju. A ozbiljni ljudi samo kad vraćaju dugove. " 100. 000: Predmeti koji su pripadali vođi jugoslovenskih partizana Josipu Brozu Titu i lideru četničkog pokreta Dragoljubu Draži Mihailoviću biće 15. maja izložene u Vojnom muzeju u Beogradu, u sklopu manifestacije Noć muzeja. Poternice sa likovima Tita i Draže Mihajlovića su vrednosno iste. Nagrada koja je raspisana je bila 100000 Rajsmaraka u zlatu. 100. 000: Ove, 2010. godine će Hrvatsku posetiti preko 100000 Kineza. Šta vole, a šta ne? Najviše vole marskog krastavca kuvanog na pari, začinjenog sojinim umakom i sa malo belog luka ili češnjaka. 222: Sutra, 08. maja 2010. godine, "Politika" objavljuje dodatak: 222 utakmica "Partizana" i "Crvene Zvezde". 920: Jedna Južnokorejka, koja je počela da uči vožnju u aprilu 2005. godine, konačno je dobila vozačku dozvolu, i to posle 960 pokušaja.  Novinska agencija Jonap prenela je da je Ča Sason (69) položila praktični deo obuke prošlog meseca, posle deset pokušaja. Međutim, vozači u Južnoj Koreji moraju prvo da polože pismeni deo ispita, što je za Ča Sason bilo posebno teško. Ona je, naime, čitavih pet godina gotovo svakodnevno polagala test i svaki put padala, sve do prošle godine kada je konačno uspela da ga položi.  LINK. 99: Pre sedamdeset godina BMW je ostvario istorijski rezultat u motorsportu osvojivši modelom 328 prvo, treće, četvrto i šesto mesto legendarne trke Mille Miglia. U čast spomenute trke Bavarci su odlučili da tržištu ponude specijalno izdanje roadstera Z4 sDrive35is Mille Miglia, koji će proizvesti u svega 99 primeraka. LINK. 7: UPUTSTVO - Šta na svojoj kameri treba da podesite bez razmišljanja. 7 podešavanja je najbitnije. Mnogo dugmića, ali neka su uvek važnija od drugih. LINK.   Koji su vaši brojevi danas?
 
   

Brojevi dana - 3 vrline koje krase naše tenisere - 74 godine zoološkog vrt

 

 

 

3 vrline srpskih tenisera Sport. 3 vrline krase naše tenisere: vrednoća, patriotizam i drugarstvo. Đoković, Tipsarević, Zimonjić i Troicki mogu da se nadaju pobedi protiv Čeha u Beogradu u Dejvis kupu. 1000: U Kini će svaki fakultetski obrazovani službenik morati da usavrši makar hiljadu rečenica na engleskom. Parola na majicama danas glasi: "Ja govorim ENGLIŠKI. " 145: Na završenom Mundijalu 2010 u Južnoj Africi postignuto je 145 golova. Samo 1 u finalu. 4: Provokativna četvorka u "progresu". Zajednički projekat fotografa Mirka Hahmijasa, crtača grafita Aleksandra Milojevića, pisca Marka Vidojkovića i muzičara Boška Ćirkovića Škraba pod nazivom "Dvanaest". 74: Beogradski zoološki vrt je proslavio 74. rođendan. Vuk Bojović je car koji već preko dve decenije na okupu drži životinje sa svih kontinenata. 1300: U Portugalu, Hoze Sokrates, premijer, otvorio je prvu od 1300 stanica za punjenje električnih automobila. 2: Pozorište "Pinokio" se vratilo sa festivala u Abakanu (Rusija) sa dva rpiznanja. Ekološka "Crvenkapa" i nagrada za lutke i scenografiju koje su napravljene od recikliranih predmeta. 600: U poslednjib godinu dana zatvorebno je oko 600 lokala za igre na sreću. Moraće, izgleda, da se radi. Sreća je ovde, okrenula leđa. Kriza se nastavlja. Dolar je bušan. LINK. 65: Turizam. Broj prevarenih turista koji od turističke agencije "CONTE" potražuju novac je trenutno 65. Broj se svakog dana povećava. Vlasnik je uhapšen. Više se NE SKRIVA. Kako da sakrijete mali frižider na plaži. LINK. 100: Povodom stotog broja "Betona" u Centru za kulturnu dekontacimaciju biće priređena tribina "Stotinu vam brojeva". Beton je beton, a lepljiva traka može da izgleda kao da je od metala. LINK. 17: Za manje od godinu dana, u Beogradu je otvoreno 17 novih vrtića, među kojima je i "Carić" na Čukaričkoj padini, za 270 mališana. Danas su mališani, sutra su džinovi. Ovuda je prošao jedan. LINK. Fotograf Ljubodrag Andrić. 8: Znate li kojih 8 stvari su prljavije od wc daske? Razotkrivači mitova su otkrili da su među štrokavijim stvarima: kuhinjski sunđer, novac, prekidač za svetlo, tastatura kompjutera, daljinski u hotelu, korpa za kupovinu, mobilni telefon. LINK.    
 
   

Brojevi dana - 30 para dinar ojačao - 5000 dinara bonus za javni sektor

 

 

 

30 para dinar ojačao Dinar je danas ojačao prema evru za 0,3 odsto i zvanični srednji kurs je 102,8082, što je oko 30 para više nego juče, objavila je Narodna banka Srbije (NBS). 5000: Zaposlenima u javnom sektoru u julu biće isplaćen regres za godišnji odmor, a osim toga, dobiće i božićni bonus po 5. 000 dinara, saznaje "Blic". Bonus bi u drugoj polovini mogli da očekuju i penzioneri, a za tu namenu biće izdvojeno četiri milijarde dinara. LINK. 5000: Novčanom kaznom od 5. 000 dinara kazniće se svako ko:  Puši u zatvorenom prostoru kao i javnom prostoru i puši u javnom prevozu ili čekaonici ili stanici javnog prevoza. Ako radite u javnom sektoru i pušite u javnom prostoru, to vam je onda 0 u konačnom zbiru. 29. 000. 000: Naftna kompanija "Britiš Petroleum" je, prema najnovijim podacima, isplatila građanima, uglavnom lokalnim ribarima, najmanje 29 miliona dolara u vidu naknada za ekonomsku štetu koju je izazvalo curenje nafte iz bušotine u Meksičkom zalivu blizu obale SAD. LINK. 55: Besedom reditelja Nikite Milivojevića i nastupom Ateljea 212 s mjuziklom "Kosa", u režiji Kokana Mladenovića, u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu otvoreno 55. Sterijino pozorje. LINK. 3800: Od potpisivnja ugovora o dvojnom državljanstvu BiH s Republikom Srbijom 2003. Ministarstvo uprave i lokalne samouprave RS-a do danas je zaprimilo oko 3. 800 zahteva srbijanskih državljana za sticanje dvojnog državljanstva sa BiH. LINK. 12:  Usvajanjem 12 zakona, poslanici Skupštine Srbije završili redovno prolećno zasedanje. Zasedanje završeno uz državnu himnu i počasnu garde na ulaz u Dom Narodne skupštine. Skupština Srbije je, usvajanjem 12 zakonskih predloga, svečanim intoniranjem himne završila redovno prolećno zasedanje. 2600: Miran, pretežno pošumljen kamp STOJA nalazi 3 km od centra Pule, sa kojom je dobro povezan. Predviđen je za 2. 600 kampera, okružen bujnom borovom šumom, sredozemnim rastinjem i stenovitim i šljunkovitim plažama koje se stepenasto spuštaju u more.   21: Posle 21 godine Apple je oborio Microsoft na berzama. Promena u vrednosti akcija tokom jučerašnje žustre trgovine podigla je ukupnu vredosti Apple na 222 milijarde dolara. Microsoft sad vredi 219 milijardi dolara. LINK.   5: Ako letite dobro je znati kojih 5 pista je najopasnije za sletanje. Ili nije dobro. LINK.   94,76: Da li treba uvesti dobrovoljnu hemijsku kastraciju za silovatelje i pedofile? Anketa je sprovedena u Vesti online. 60: Jedna 60-godišnja Kineskinja rodila je bliznakinje posle veštačke oplodnje, postavši tako najstarija majka u Kini, piše Čajna dejli. LINK. 3: Filmska saga o vampirima "Sumrak" dobila je tri priznanja na svečanoj dodeli britanskih Nacionalnih filmskih nagrada u Londonu, objavljuje Bi-Bi-Si njuz. Film "Mlad Mesec" nagradjen je u kategoriji najbolji film žanra fantazije, a Robert Patinson proglašen je za najboljeg glumca, za ulogu Edvarda Kalena u tom filmu. Treći film iz serijala, "Pomračenje", pobedio je u kategoriji najiščekivaniji film. LINK.
 
   

Brojevi dana - 30 rođendan Zane - 70 lokacija za Noć muzeja

 

 

 

Zana proslavlja 30. rođendan Nekada trojac, danas dvojac, Jelena i Žika, obeležiće 30. godina radagrupe "Zana" koncertom u "Sava centru", koji je zakazan za danas, 29. april u 20. 30 časova. "Dodirni mi kolena" "Majstor za poljupce" "Rukuju se, rukuju" "Vejte snegovi" Da li ste čuli kako Telefon Lejdi Gage zvuči u kantri verziji? 70: Vrata više od 70 muzeja. galerija i izložbenih prostora biće otvorena za posetioce. Ulaznica košta samo 300 dinara. Projekat podržava preko 40 gradova. Samo u Noći muzeja biće omogućen ulaz u trezor Narodne banke Srbije. 4: Rad humanitarnih organizacija, od osnivanja do gašenja regulišu 4 zakona.   Da li ćete verovati nekome ako vam pošalje fotografiju na kojoj traži pomoć za svoje dete kome se na majici pojavila čudna šara? 70: Nju Delhi -- Indijski vojni lekari posmatraju 82-godišnjeg starca koji tvrdi da nije ništa jeo niti pio punih 70 godina. Asketa Prahlad Džani, koji tvrdi da je preživeo bez hrane i vode više od sedam decenija nalazi se u izolaciji, u vojnoj bolnici u Ahmedabadu, u indijskoj državi Gudžarat, gde lekari rade testove i pretrage u pokušaju da ustanove kako je moguće da neko tako dugo živi bez hrane i vode. LINK. 450000: Direktor kompanije Komtrejd Veselin Jevrosimović je kazao da je u Srbiji 2008. godine prodato oko 450 hiljada računara, a u 2009. oko 350 hiljada, kao i da se očekuje da će ove godine biti prodato oko 440 hiljada računara zahvaljujući uredbi vlade za kupovinu računara putem subvencionisanih kredita.  LINK. 48: Na 48 strana u "Politici" je objavljen podatak o pravnim licima koja su obustavila plaćanje sa stanjem na dan 31. 03. 2010. godine. Poređana po matičnim brojevima. 17: Komunalna taksa za isticanje firme.  Pre poskupljenja su bile visoke. Sada su previsoke. Najinteresantnije je što kao takse ne postoje u 17 Evropskih zemalja. Sramota je što se naplaćuju. Mi smo prošle godine platili 73000. 00 dinara, dok ove godine treba da platimo 108000. 00 dinara.  Isti prostor se prošle godine nalazio u Zoni III, sada je u Zoni II. 15: Računi više od 15 firmi subotičkog biznismena Vojina Đorđevića i njegovog brata Živojina u blokadi su a Đorđević duguje poveriocima oko dve milijarde dinara (nešto manje od 20 miliona evra). "Gorki list" je možda pao, a možda i ne. Vlasnik će sve objasniti kada se vrati iz Moskve. 14: Najmanji konj na svetu je visok 14 inča. LINK. 50: Makro fotografija. Kapljica je svet u malom. Pogledajte 50 primera. LINK. 100: Svakoga dana, od kad je izašla knjiga Srinivasa Ramanujan, Princ brojeva, stranu na vebu poseti preko 100 posetilaca. 3: U tri knjige nalazi se 9 njegovih drama, sa opširnim pogovorom Mirka Žarića: To su: 1. Velika drama i Novo je doba; 2. Srpska drama, Zečiji nasip, Đeneral Milan Nedić i Janez. 3. Virus, Poslednja ruka pred fajront, Hotel Evropa. Naručite sa popustom 2240. 00 dinara. LINK. 4: U jednoj knjizi 4 cara. Carske povesti , biografije poznatih rimskih careva Hadrijana, Antonina Pija, Marka Aurelija i Komoda iz dinastije Antonina, veoma su poznato biografsko delo. Naručite sa popustom, za 1250. 00 dinara. LINK. 16: Spremite se, avantura poćinje. 16 strana iz knjige Tvorac oblaka je pred vama i već danas možete da ih preuzmete sa našeg sajta. LINK.
 
   

Brojevi dana - 3000 dopuna sa fiksnog - 200 godina miran vulkan - 1 crkva-brod

 

 

 

200 godina miran vulkan prizemljuje avione Gusti oblaci prašine iz islandskog vulkana Ejafjalajokul, do čije je erupcije ponovo došlo posle skoro 200 godina mirovanja, uzrokovali su juče obustavljanje oko 6. 000 letova avio-kompanija u severnoj Evropi, najviše u Velikoj Britaniji, Irskoj, nordijskim zemljama, ali i u Francuskoj, Belgiji, Holandiji i Švajcarskoj. LINK. LINK. Vulkan u nebo, avimoni na zemlju. 3000: Telekom vam je omogućio korisnicima mobilne telefonije da u toku meseca mogu da dopune sa fiksnog broja. Najviše do 3000 dinara. Ako su kučići roboti, kako moraju da izgledaju poštari? LINK. 18: Vlada Srbije planira da porez od 8%, među kojima je i porez na KNJIGU I PUBLIKACIJE, poveća sa 8% na 18%, umesto da ga ukine. Zmajevi će da nas pojedu za doručak. LINK. 430: Najvatreniji navijači košarkaškog kluba "Partizan" neće putovati u Pariz jer klub nije obezbedio 430 karata od 1000 ponuđenih. 17: "Jamato bubnjari", njih 17, iz Japana će 17. aprila u "Sava centru" svirati na bubnjevima od kože i drveta, starim i preko 400 godina. 3: Na tri jezika je prepevana pesma "Ovo je Balkan", kojom će Milan Stanković svima pokazati da je OVO dobro mesto, lepo mesto i veselo mesto. Na svim jezicima sveta, Balkan je Balkan i svi smo jedno: Peter Linden. 1: Za dve godine će na Adi ciganliji biti izgrađena prva crkva-brod u Srbiji, od sibirskog kedra, da odoli svim "burama". Staro na novi način. LINK.  
 
   

Brojevi dana - 32336 malo i mnogo - 200 Evra za nerazgradive kese - 100 manje za knjige

 

 

 

32336 prosečna plata za neprosečnog Srbina Srpski prosek od 32. 336 dinara dovoljan je za pokriće minimalne korpe od 22. 469, ali ne i prosečne korpe od 36. 196 dinara. Prosek zarada je manji za desetak hiljada u odnosu na poslednji kvartal prethodne godine. Potrebna vam je sofa za oslobađanje od napetosti. LINK. 200: Krajem maja očekuje se donošenje uredbe o uvođenju taksi na proizvodnju običnih plastičnih kesa, a sa druge strane subvencionisanje proizvodnje razgradivih i biorazgradivih kesa, najavio je u petak državni sekretar Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja Bojan Đurić.  Za proizvodnju običnih, odnosno plastičnih kesa bez aditiva, koje nisu razgradive, biće uvedene takse u iznosu od 200 evra po toni. "Razgradive kese biće taksirane 10 puta manjim iznosom, odnosno 20 evra po toni, a biorazgradive kese neće biti taksirane uopšte. To je deo uredbe koji se tiče destimulisanje proizvodnje kesa koje nisu razgradive", objasnio je Đurić. LINK. Ležaljka od plastičnih flaša. LINK.   100: Svaka knjiga koju danas kupite kod nas u knjižari ili naručite preko Interneta biće jeftinija za 100 dinara, bez obzira da li je naše ili izdanje drugog izdavača. Pogledajte cenovinik i pronađite knjigu koja vam je potrebna. LINK. Kako da stvorite iluziju da imate više knjiga u biblioteci, ili da imate više prostora u stanu. LINK.   16500: Jedan od predloga bi bio: Zarade do 16. 500 dinara bile bi oslobođene svih dažbina, a na sve preko toga primenjivala bi se jedinstvena stopa od 20 odsto, jedan je od predloga reformatora poreskog sistema. – Drugi predlog je da neoporezivi deo plate bude 10. 000 dinara. – Novi sistem trebalo bi uvesti do kraja godine.   LINK. 0: Broj srpskih operatera mobilne telefonije koji rade na Kosovu. Vlada Kosova je saopstila da podržava isključenje predajnika srpskih operatera mobilne telefonije, odnosno, kako je navedeno "uspostavljanje zakonitosti na tržištu telekomunikacija u Republici Kosovo". LINK. 3: Neradni dan za prvomajske praznike u Srbiji biće i ponedeljak 3. maj, saopštilo je danas Ministarstvo rada i socijalne politike. Znači za 1. maj se ne radi 3 dana. 14: Iako u Rusiji posluje 14 fabrika Nestle, Ruska agencija za nadzor prehrambenih proizvoda Rospotrebnadzor nije odobrila finskoj filijali najvećeg svetskog proizvođača prehrambenih proizvoda kompanije Nestle da na rusko tržište isporučuje dečju hranu. LINK. 10: Ko želi da jede organsku hranu u Evropi? 10% Evropljana.  "Proizvodnja hrane bez genetski modifikovanih organizama je veoma značajna, jer se 10 odsto stanovništva Evropske unije ili blizu 50 miliona njih izjasnilo da hoće da troši takvu hranu", kazao je on i dodao da bi mi "hranu bez genetski modifikovanih organizama proizvodili za izvoz, ali i za ponudu na domaćoj trpezi". LINK. Neko gaji prasiće, a neko pravi stolice. LINK. 25: Google se proširio ali i blokiran je širom sveta. Google servisi su blokirani ili cenzurisani do nekog stepena u jednoj četvrtini zemalja u kojima je ova kompanija prisutna, saopšteno je je iz kompanije. Kina je najdrastičniji primer, ali nije i jedina navodi kompanija. Google proizvodi od pretrage i Blogger-a do YouTube-a i Google Docs su blokirani u 25 od 100 zemalja u koliko Google nudi svoje usluge. LINK. 200: Muškarac koji tvrdi da ga je seksualno zlostavljao jedan sveštenik u saveznoj američkoj državi Viskonsin podigao je tužbu protiv pape Benedikta XVI. Tužba tereti papu i druge istaknute zvaničnike Rimokatoličke crkve zbog zataškavanja preko 200 slučajeva zlostavljanja dece.  LINK. 8: Audi A8.  Ubrzo posle svetske i evropske premijere domaćoj publici predstavljen je novi Audi A8, premijum limuzina sa izrazito sportskim karakteristikama. Fascinantan izgled, inovativna tehnologija i izuzetan komfor potvrdili su značenje poznatog Audijevog slogana "Napredak kroz tehniku“. Mnogobrojni gosti koji su prisustvovali premijeri ovog ekskluzivnog automobila bili su oduševljeni spektakularnom promocijom. LINK.
 
   

Brojevi dana - 34952 prosečna plata u Srbiji - 6 štafeta mladosti

 

 

 

34952 prosečna plata u Srbiji Prosečna neto zarada u Srbiji u aprilu bila je 34. 952 dinara (338,6 evra), što je realno više za 3,6 odsto, a nominalo za 4,3 procenata nego u prethodnom mesecu, objavio je danas Republički zavod za statistiku (RZS). Onima koji ne rade mogu samo da maštaju o prosečnoj plati. Oni koji rade i primaju je, jedva sastavljaju kraj sa krajem. 6: Na današnji dan, 25. maja, decenijama se u bivšoj SFRJ obeležavao "Dan mladosti", rođendan doživotnog jugoslovenskog predsednika Josipa Broza Tita, kome je svake godine na velelepnoj sportskoj priredbi na stadionu JNA u Beogradu uručivana štafeta sa željama za dug život i dobro zdravlje. I danas, štafeta putuje. Iz 6 država umesto iz 6 republika. Poslednji nosilac štafete: 1979 - Sanija Hiseni, student iz Prištine 15: U nastavku akcije "Balkanski ratnik", danas je u Sloveniji uhapšeno 15 osoba osumnjičenih da su deo organizovane kriminalne grupe Darka Šarića, navodi se u saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal. LINK. Čovek nikada ništa nije mogao da uradi sam. Uvek mu je trebala pomoć prijatelja. 300000: Potpredsednik Fudbalske federacije Francuske (FFF) Noel Le Grae izjavio je danas da je za sve članove reprezentacije "trikolora" predviđena nagrada u iznosu od 240. 000 do 300. 000 evra, ukoliko osvoje titulu na prvenstvu sveta u Južnoj Africi. Mnogo je samo za one koji sede i dledaju TV prenos. Onima koji igraju to izgleda sasvim drugačije. Kolekcije 24: Lepota Japana u 24 slike. LINK.   40: Tabele sa cenama mogu da budu inspirativne.   LINK. 10: Koji jezici se najviše koriste na Fejbuku? Koji je vaš broj danas, 25. maja 2010. godine?  
 
   

Brojevi dana - 357 službenika dobija otkaz - 10000 sadnica na početku proleća

 

 

 

357: U ministarstvima Vlade Srbije ove godine je ukupno 357 ljudi dobilo rešenje o raskidu radnog odnosa ili je ostalo neraspoređeno. Richarda Symonsa niko ne može da otpusti.   10000: Početak proleća je u Beogradu obeležen podelom 10000 besplatnih sadnica građanima. 33: Zagreb/Split -- Iz Jadrolinijinog trajekta "Tin Ujević", koji je prilikom uplovljavanja u splitsku trajektnu luku krmenim delom udario u gat, iscurele su 33 tone dizel goriva. 53: Vlada je vlasnik 53% akcija Telekoma, a najradije bi da neko drugi bude vlasnik svih 100%.   Vladi je zasijala lampica kako da reše problem manjka para.  Studio Job.  22. 000. 000. 000: Ovoliko su profitirale banke u Srbiji. Ovde ima i mojih para, i para mojih prijatelja. I para mojih neprijatelja. 720: Zagreb -- Prosečna neto plata u Hrvatskoj u januaru ove godine iznosila je 5. 258 kuna (720,3 evra), pokazuju podaci koje je objavio Državni zavod za statistiku (DZS). 37: U Skupštini Srbije danas će biti održano glasanje o zakonskim predlozima i drugim aktima koji su bili na dnevnom redu prve sednice prolećnog zasedanja parlamenta, koja je počela 2. marta. Glasaće se o 37 predloga zakona i kadrovskih odluka.  
 
   

Brojevi dana - 4 srpska tenisera na Rolan Garosu - 15 stogodišnjaka u Beogradu

 

 

 

4 srpska tenisera na Rolan Garosu danas Posle ispadanja Tipsarevića prvog dana, na teren će drugog dana Novak Đoković, Jelena Jankovič, Ana Ivanović i Viktor Troicki. Đoković na startu igra protiv Kazahstanca Jevgenija Koroljeva, protivnica Jelene Janković je Ališa Molik, Ana Ivanović igra sa malo poznatom Čang Kai Čen iz Kineskog Tajpeha, dok se Troicki sastaje sa Špancem Tomijem Robredom. 15: U Beogradu danas živi 15 stogodišnjaka. Rado bismo objavili njihova imena i poklonili im po jednu knjigu. Javite nam. 4: Održana je premijera četvrtog nastavka Šreka u Sava centru pred punim gledalištem uz ovacije na kraju filma. Zeleni bauk nas ponovo uveseljava. 3000: Više od 3000 građana Srbije godišnje zatraži usluge estetskog hirurga. 18000: U 2009. godini posao je tražilo preko 18000 osoba sa invaliditetom. Po novom zakonu, svaka firma koja zapošljava preko 50 ljudi imaće obavezu da primi i jednu osobu sa invaliditetom u radni odnos. 102,2291: Toliko danas iznosi srednji kurs evra prema dinaru. Da li je mnogo znaćemo za dva do tri meseca. Do tada je ovo privid. 167: PC Press je u prodaji od 28. maja. Broj 167.  Od senzora do slike Aleksandar Veljković Senzori digitalnih fotoaparata su dostigli zenit, a jedini put napred je njihovo povećanje – što veći senzor treba smestiti u što kompaktnije kućište. Pogledajmo 40 reprezentativnih modela koje smo podelili u pet kategorija… iPad: Nešto između Aleksandar Vacić Apple iPad je predstavljen kao nešto između iPhone/iPod Touch i MacBook linija proizvoda. Nakon mesec dana korišćenja, stekli smo utisak da iPad. . .   LINK. 57:  Arheolozi su u Egiptu otkrili 57 drevnih egipatskih grobnica, od kojih većina sadrži drvene sarkofage sa mumijama, saopštio je danas egipatski Vrhovni savet za antikvitete, prenose agencije. LINK. 3: Tri knjige Gospodara prstenova za samo 1790 dinara. Naručite. LINK. 3: Tri knjige iz edicije 501 za samo 4500 dinara. LINK.   Kolekcije 55: Ako volite apstraktnu umetnost, volećete i jedan od 55 primera 3D. LINK.   7: Dome zeleni koji ploviš. LINK. Možda će jedan biti i vaš. Koji je vaš broj danas, 24. maja 2010. godine?  
 
   

Brojevi dana - 40 godina mosta Gazela i početak radova - 0 regruta

 

 

 

40 godina mosta Gazela Rekonstrukcija „Gazele“ počinje danas. Gde god da krenu Beograđani treba da se „naoružaju“ strpljenjem, iz kuće izađu najmanje pola sata ranije, a vozači da u širokom luku zaobilaze most ili ostave svoje automobile kod kuće. Saobraćajni stručnjaci preporučuju korišćenje obilaznice i drugih mostova u gradu. LINK. 0: Rado više ne postoji. Srbija bez regruta. Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je juče da očekuje da će tokom iduće godine prestati da se šalju vojni pozivi regrutima, jer će profesionalizacija Vojske Srbije biti završena do kraja ove godine. LINK. LINK. 5: Preprodavci kupci. Beograd - Stvari koje su zaplenjene iz vila Darka Šarića u Novom Sadu, a koje nisu našle kupca na prvoj licitaciji, juče su prodate na ponovljenoj aukciji u magacinu Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom na Vilinim vodama. LINK.   170. 000. 000: „PSP-Farman holding” u septembru u Beogradu počinje da gradi stambeno-poslovni kompleks vredan 170 miliona evra. LINK. 25: „Vreme je da okačim tregere”, poručio je, posle 25 godina non-stop intervjuisanja poznatih i slavnih, Lari King – preko „Tvitera“. King („kralj“) ima 76 godina i zaista je jedinstvena ličnost u svetu novinarstva i šou-biznisa (za sebe u stvari tvrdi da je „intervjuista“, a ne žurnalista). Televizijska je institucija koju poznaje ceo svet. A kako i ne bi, kad je, vodeći iz dana u dan, u devet uveče svoj „Lari King šou“ još od juna 1985, postavio rekord koji je evidentiran i u čuvenoj Ginisovoj knjizi koja knjiži nesvakidašnje ljudske podvige. LINK. 10: Gotovo da nema čoveka u Srbiji koji nije primetio sjajnu reklamu sa sloganom „Zove more - Crna Gora“ i odmah poželeo da bude tamo. Ministar turizma Crne Gore Predrag Nenezić kaže za „Blic“ da je dobrodošlica zagarantovana. LINK. 14: Policija je danas u Doboju privela 14 osoba osumnjičenih za prodaju narkotika, među kojima je i jedna žena, javili su banjalučki elektronski mediji. LINK.  
 
   

Brojevi dana - 4000 kazna za nepoštovanje novinara - 1001 noć turska sapunica

 

 

 

4000 dolara za nepoštovanje novinara Nakon poraza na Vinbldonu u dublu, sestre Vilijalms, Serena i Venus, nisu se pojavile na konferenciji za novinare, pa su kažnjene sa po 4000 dolara.   1001: Turska serija "1001 noć" trenutno je najpopularnija na srpskoj televiziji. Prva turska sapunica prati život mlade arhitektice Šeherezade. 35: Blic je objavio spisak od 35 namernica koje bi svaka žena trebalo da jede: pivski kvasac, orasi, paradajz, ovčiji sir, jaje, kefir, proso, šargarepa, kafa, svinjska džigerica, pomorandža, sojino mleko. . . . Zašto da zid iza vašeg dvoseda izgleda nezanimljivo, kada može da bude veseo. LINK. 39: SOFES je počeo filmom "Ljubav je u modi", koji je pre 50 godina žario i palio na terotoriji bivše Jugoslavije. Glumice i glumci na projekciju filma su došli na vespama. Beba Lončar je danas lepa na drugi način. Ovo nije vespa već lagano prevozno sredstvo za novi Diznijev TRON. 45: Filmski festival u Karlovim Varima otvorio je film "Ludo srce". na 45. festivalu publika će videti 204 filma. Srbiju predstavlja film "Žena sa slomljenim nosem", koja nije stanovnik SIGURNE KUĆE. 56: Samo 56% građana Srbije smatra da je homoseksualnost opasna za društvo, pa ih nećemo videti u Novom Sadu, gde Boj Džordž prikazuje i pokazuje šta pušta po diskotekama Evrope. 5: Albanski hakeri su napali sajt Radio-televizije Srbije, gde je samo 5 minuta na prvoj strani bila poruka "Kosovo je nezavisno", dok na sajtovima većine evropskih država ova hakerska poruka i dalje stoji. 200: Ovu, 2010. godinu, Peugeot je započeo u novom izdanju, sa novim vizuelnim identitetom, novim sloganom „Motion & Emotion“, novim modelima i ambicioznim planovima koji nakon 200 godina duge tradicije predstavljaju novo poglavlje u istoriji francuskog proizvođača automobila. 4000: U Finskoj 96% stanovnika ima vezu sa Internetom, tako da još samo 4000 domova treba da dobije priključak na svetsku mrežu, čime će u potpunosti biti ispunjena i zakonska odredba po kojoj svi građani Finske moraju da imaju vezu sa Internetom.   LINK. 2. 000. 000. 000: Dodaci za Firefox su do sada preuzeti preko 2 milijarde puta. Proverite da li imate sve dodatke koji su na spisku 25 najboljih. LINK. 0: Većina građana neće potrošiti ni dinar za odmor van kuće. Napravite od kofera sto.   Ako ste potrošili neki evro, kada se vratite sa puta od svojih kofera napravite sto. LINK.  
 
   

Brojevi dana - 43 godine ima premijer Velike Britanije - 10 vreća za spavanje

 

 

 

43 godine - najmlađi premijer Velike Britanije Imenovanjem Dejvida Kamerona (43) Velika Britanija dobila je najmlađeg premijera u poslednjih 200 godina. Njegova supruga Samanta Kameron (39) najmlađa je prva dama koja je kročila u Dauning strit 10, a druga za 150 godina koja će se poroditi u toku mandata svog muža. Izvor 24 časa. 4: Izaberite jedan od 4. U ponedeljak je počelo glasanje za izbor ćiriličnog internet domene za Srbiju, a građani mogu da glasaju za jedan od četiri predloga - SRB, SB, SRBIJA ili RSB na stranici Registra nacionalnog internet domena (www. glasanje. rnids. rs) i časopisa Mikro (www. mikro. rs). 680: iPad ima samo 680 grama. Samo 10 sekundi držanja najnovije, 680 grama teške „Eplove” bebice dovoljno je da se shvati zašto je sanjajuju svi računarski zaluđenici. Ajped nije običan računar - to je multimedijalni vrtlog koji vas usisava brzinom, lepotom i jednostavnošću korišćenja. LINK. 22: Partizan je izbrojao do 22. NOVI-STARI šampion Srbije je Partizan! Kolo pre kraja Superlige, pobedom na Karaburmi nad OFK Beogradom crno-beli su 22. put u istoriji kluba prvi prošli kroz cilj, postali prvaci države. Simbolično, najbolji strelac ekipe je pogodio za titulu - Kleo je u 9. minutu obišao i golmana domaćih i ćušnuo loptu preko crte za veselje “grobara” - 3:0 (1:0). LINK. 800000: Iživljavanje nad radnicima je kažnjivo. Omalovažavanje, vređanje, provociranje, maltretiranje, galama, fizički nasrtaji, seksualno uznemiravanje, oduzimanje poslova i ostale metode kojima primitivni pretpostavljeni šikaniraju zaposlene biće zabranjeni i kažnjivi do 800. 000 dinara, po zakonu čije se usvajanje u parlamentu očekuje tokom maja. LINK. 250: "Nikola Tesla" visoko leti. U konkurenciji 250 evropskih aerodroma, beogradski "Nikola Tesla" dobio prestižnu evropsku nagradu. "Euro Annie" se dodeljuje aerodromu koji je privukao najviše novih avio-kompanija. Aerodrom "Nikola Tesla" dobio je prestižnu nagradu "Euro Annie" za najveći broj novih aviokompanija koje obavljaju saobraćaj preko te vazdušne luke u poslednjih godinu dana, saopšteno je danas iz beogradskog aerodroma. LINK. 160: Islandska web stranica prodaje pepeo erupcije vulkana Eyjafjallajökull i nudi potencijalnim kupcima da ne propuste imati svoj komadić moderne istorije.   Stranica Nammi. is nudi online prodaju uzoraka pepela zapakovanih u staklene posude od 160 grama te dostavu u kartonskim kutijama. 540: Koliko košta "Jedanaest minuta"? Roman Paola Koelja košta samo 540 dinara u našoj knjižari. Naručite. LINK. Kolekcije 10: U šimici pred drveta spavate i čekate da se probudite u vreći za spavanje. Kolekcija u kojoj se nalazi 10 veselih, interesantnih, spešnih vreća za spavanje. LINK. 10: Korisni i jednostavni plugin-ovi za kontakte u WordPressu. LINK. 40: Volite i koristite Twitter. Vreme je da se malo i nasmejete. Kolekcija od 40 stripova o Twitteru. LINK.  
 
   

Brojevi dana - 4400 nova serija - Iron Man 2 - 800000 građana Srbije živi ispod granice siromaštva

 

 

 

Iron Man je stigao do broja 2 Iron Man 2 će večeras biti premijerno prikazan u bioskopu Kolosej u 20 časova. Legendardni superjunak, sada je u društvu Skarlet Johanson. Svet je saznao ko je Iron Man, a Toni pokušava da obnovi izložbu svog oca. Dok ga vlada presira da preda tajno oružje, pojavljuje se i misteriozni lik iz prošlosti koji želi da ga uništi, ali se Toni sve vreme bori i sa ličnim demonima. LINK. Šta se nalazi iza svakog uspešnog muškarca? Jedna lepa žena i jedan. . . LINK. 4400: Nova serija počinje da se daje na B92 o oticaju komete na mladost i starost ljudi, o otetima od vanzemaljaca. Videćemo da li je neko od otetih postao predsednik. 74666160: Dobili smo jednog milionera, u Beogradu, ali ne znamo da li je iz Beograda. Nije ni bitno. 103301 dibitnika je uspeo da dobije po 40 dinara, bili su blizu i daleko od dobitna sedmice na LOTO-u. Kada jedan pogodi, on postane milioner, kada pogodi 100000 oni kao da nisu ni pogodili. Naravno i država je zaradila preko 15 miliona, ali ona je već milioner. Posle dobitna na LOTO-u, odmor ili . . . LINK. 12: Majkrosoft će da objavi paket Office 2010 12. maja, ranije nego što je planirano. Naravno da je potrebno da Office 2010 izađe 2010. godine. Ne bi valjalo da se to desi 2011. 461: Za godinu dana MUP Srbije je proverio 461 uzorak hrane i pića u okviru RHB zaštite funkcionera. Ono što jedni drugima serviraju, ne može da se pojede, pa se i ne proverava. 15: U Srbiji je do danas, u 2010. godini, izrečeno 15 pravosudnih presuda za zlostavljanje životinja. Vešaju, tuku, gaze i truju. 1: Koliko ste predstava gledali u pozorištu sa svojim ljubimcima? 0 ili nula, ali taj broj će se povećati zahvaljujući fondu "Za Milu" već 20. maja i TV B92 kada će predstava "Voljen" moći da se pogleda u Bitef teatru. 23: Štetnost narkotika koji uvek treba ODBITI, bez obzira ko ti ga nudi i zašto, se u 23 škole Beograda, Novog Sada, Niša i Kragujevca uči od đaka koji edukuju sve one koji samo misle da znaju koliko je droga opasna. 800000: Da li više volite procente ili brojeve? 6,5% građana Srbije živi ispod granice siromaštva. Ako ovo mislite da je malo, evo i broja: 800000 građana, da bi se bolje razumelo. 8400: Zavod za udžbenike će naše mališane u SAD, Kanadi i zemljama Evrope obradovati sa 8400 bukvara, udžebenika, čitanki. Elektronika na jastucima za bolji san. LINK. 15: Koliko ste imali prelomnih trenutaka u svom životu? U svom novootvorenom prodajnom prostoru, u Ulici kralja Petra 52, u utorak uveče Marijana Mateus je Beograđanima predstavila autobiografsku knjigu “Amouge”, o 15 prelomnih trenutaka. Ako nemate prelomne trenutke vaš život je ili bara ili samo mislite da živite. Marijanu su 15 puta pokušali da slome, ali izgleda da su samo sebe. . . LINK. 285000: Novosti bravo! 7 knjiga je prodato u tiražu od 285000 primeraka x 390 dinara, 111. 150. 000. 00 dinara je ostvaren promet. Bravo za sve one koji su pisali, štampali, prodavali. Dok Prosvetine knjižare su i dalje zatvorene. Svi smo na zidu. Izdavači koji štampaju knjige koje kupuju oni koji ne idu u knjižare, oni koji štampaju knjige koje niko ne kupuje, ono . . . . . LINK. 100: Na blogu, Razmišljanja jednog ČAČANINA, preko 100 članaka je objavljeno na temu nepoštovanja ćiriličnog pisma od strane države, novina. Primeri iz tekstova: Tелеком је у телефонима мобилне телефоније, за српски језик применио латиницу, а за македонски и бугарски језик ћирилицу ? Ко је крив што је табла фирме Мекдоналcа у Москви написана ћирилицом а у Београду латиницом?  
 
   

Brojevi dana - 458 dinara za telefon - 25 firmi - 400 atomskih bombi

 

 

 

458 za ćutanje Telekom Srbije ima rešenje za ćutanje. Pričali ne pričali, od 01. aprila telefonska pretplata će se plaćati 458 dinara. Link. Mnogi su odlučili da otkažu pretplatu. Ukoliko odete pa se vratite, vaš broj možda je već dodeljen drugom. Kao u ljubavi. 25 firmi za osobe sa invaliditetom Zašto broj dana nije 35? 35 firmi je dobilo poziv za učešće na Sajmu zapošljavanja osoba sa invaliditetom. 25 firmi je prihvatilo. Mesto održavanja su prostorije Novobeogradske kulturne mreže. Po novom zakon, svako ko ima preko 20 zaposlenih dužan je da zaposli jednu osobu sa invaliditetom. 400 atomskih bombi Amerika čuva u Evropi Amerika se približila Rusiji atomskih bombama raspoređenim po Evropi. Link ka Politici. Kada se neko zove Patriotom neka razmisli. I rakete su "Patriot". 400  Patriota vas posmatra.  
 
   

Brojevi dana - 47 lokacija Noći muzeja - 20 minuta od Zemuna do Beograda

 

 

 

47 lokacija "Noći muzeja" Na 47 lokacija će ove, 2010. godine biti održana "Noć muzeja". Ukupno 80 programa. Od 15. maja. 180: Pripadnici Garde, elitne jedinice Vojske Srbije, danas će u Požarevcu, u prisustvu državnog i vojnog vrha, obeležiti 180. godišnjicu formiranja, u znak sećanja na 6. maj 1830. kada je u tom gradu postrojena prva četa Knjaževe garde - gvardija. 17: U Subotici će biti održan 17. međunarodni festival pozorišta za decu od 16. do 22. maja. Stiglo je 22 prijave sa šest kontinenata. Jedna iz dalekog Sahalina, na granici Rusije i Japana. 96: Poljoprivredna inspekcija je u martu i aprilu 2010. godine izvršila kontrolu u 96 opština Srbije i kontrolisala preko 140000 artikala. 1129 proizvoda su pronađena sa isteklim rokom trajanja. 20: Beograd će do kraja 2010. godine dobiti prvu liniju gradske železnice Beovoz koja će saobraćati od Zemuna do Pančeva za svega 20 minuta. Rekord. 54: Od 11. do 15. maja 2010. godine na Beogradskom sajmu biće održan 54. Sajam tehnike i tehničkih dostignuća, sa 700 izlagača iz 23 države. 15: Festival "Dani Sarajeva" biće po četvrti put održan od 19. do 23. maja 2010. godine na 15 lokacija. Izložbe, predstave, filmovi, koncerti, panel diskusije. 999: Znate li koliko košta magnetna štipaljka protiv hrkanja? Samo 999. 00 dinara. Posetite HonStopShop. rs.   80: Ako volite strip i volite da dobijate nešto besplatno i Fejsbuk, potrebno je da posetite Fejsbuk stranicu "24 časa" u intervalu od 12:00 do 12:30. Deliće 80 stripova. 300000: Društvena mreža karike. com na Internetu je dobila 300. 000 korisnika.   1500: Jedan Kinez je postavio rekord, mada ne znamo zašto, tako što je pojeo 1500 sijalica.   Da li je pojeo pregorele, nije javljeno. 40:  Viktor Troicki je za 40 minuta uspeo da savlada Francuza Florena Seru na turniru Serbia Open 2010. Kiša je počinjala, pa prestajala. Vrlo kratko i previše brzo.   11: Kako izgleda usporen snimak lansiranja Apola 11. 30 sekundi je prikazano u 8 minuta filma. Apollo 11 Saturn V Launch (HD) Camera E-8 from Mark Gray on Vimeo. 50: Ako tražite teksture, evo kolekcije 50 sajtova koji nude besplatne teksture. LINK. Link. 5: Da li ste čuli za Lib Dub? O čemu se radi? O otvaranju usta na reči neke pesme koja svira u podlozi i atraktivnom videozapisu!  Pogledajte 5 dobrih primera. LINK. 24: Rojterov slajd šou 24 fotografije koje su obeležile današnji dan. LINK. Koji su brojevi danas obeležili vaš dan?   
 
   
Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272