Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Vesti – Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Ukupno: 893, strana 37 od 45

Šest romana u užem izboru za Ninovu nagradu

 

 

 

Pisci i njihova dela LINK. U konkurenciji za nagradu su ostali: "Ono što oduvek želiš" Gordane Ćirjanić. Naručite danas. "Vrlo malo svetlosti" Vladana Matijevića Naručite. "Mi različiti" Veselina Markovića Naručite. "Gospodja Olga" Radovana Belog Markovića Naručite. "Ispod tavanice koja se ljuspa" Gorana Petrovića "Kamen blizanac" Zorana Petrovića Naručite. Svih 6 su zaslužili da se nađu u vašoj biblioteci.
 
   

Šesti međunarodni podgorički sajam knjiga

 

 

 

Volite li knjigu najviše na sajmu knjiga? Ove godine, prema izjavi direktora Sajma, Predraga Uljarevića, posjetioci će imati priliku da se upoznaju sa velikim brojem izdanja domaćih i stranih izdavača. Zemlja gost je Ruska federacija, pa će najobimniji program biti u njihovoj organizaciji. Ispred zemlje gosta Rusije, Jelena Kotlaja istakla je da će predstavljanje Ruske Federacije biti u znaku obilježavanja tri vijeka od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Rusije i Crne Gore. Bitan segment programa biće vezan za obilježavanje pedest godina od prvog svemirskog leta, koji je izveo Jurij Gagarin. Predsjednik Umjetničkog savjeta, Marinko Vorgić najavio je panel diskusije posvećene aktuelnim problemima u izdavaštvu: monopoli u izdavaštvu koji su se javili kao posljedica tranzicije i gašenja malih izdavačkih kuća; zatim problemi predstavljanja Crne Gore na velikim evropskim književnim manifestacijama. Dragan Perišić ispred Delta City centra, je najavio da će garaža šoping centra kao i unutrašnje i javne površine biti prilagođene potrebama Sajma. Jedan dio programa biće posvećen namlađoj čitalačkoj publici, tako što će u sklopu atrijuma posebno postavljenog za tu priliku prikazivati dječiji program. LINK.
 
   

Šetnja kroz Komo, Murano, Beograd, Amsterdam i Margum

 

 

 

Grad u kome ne biste želeli da budete - Brisel Najmanje 20 osoba poginulo je u čeonom sudaru dva voza nedaleko od Brisela. Nesreća se dogodila za vreme jutarnjeg špica u Haleu, jugozapadno od Brisela, a uzrok je prolazak jednog od voza kroz crveno svetlo. Od siline sudara prva dva vagona odletela su u vazduh i potpuno su zdrobljena, a spasioci su iz zgužvanog lima izvlačili povređene često prinuđeni da vrše amputacije na licu mesta. Link. Brisel na Vikipediji. LINK. Gde biste želeli da budete danas? U Beogradu. Beograd je možda imao veće novinare, ali nije imao takvog pronicljivog hroničara i darovitijeg biografa od Milana Jovanovića Stojimirovića (1898–1966). Link ka knjizi i korpi za naručivanje. Nije Ada, ali je Komo Link ka knjizi i korpi za naručivanje. Link ka knjizi i korpi za naručivanje.   Link ka knjizi i korpi za naručivanje.   Link ka knjizi i korpi za naručivanje.     Link ka knjizi i korpi za naručivanje.  
 
   

Širi izbor za književnu nagradu ZLATNI SUNCOKRET

 

 

 

Žiri (Jovan Zivlak, Nikola Strajnić, Vladimir Gvozden) je danas saopštio da je u širi izbor ušlo 14 kandidata (na konkurs je pristiglo više od 200 naslova). Kada je o romanu reč to su Ranko Risojević:” Gospodska ulica”, Vidosav Stevanović “ O mestima tužnim i dubokoj noći” Đorđe Pisarev “Na stazi suza” Naručite danas. Zoran Petrović “Kamen blizanac” Naručite danas. Vida Ognjenović “ Posmatrač ptica”, Gordana Ćirjanić “Ono što oduvek želiš” i Srđan Srdić “Mrtvo polje” Naručite danas. U žanru pripovetke to su: Dragoslav Mihailović “Preživljavanje”, Vladan Matijević “Vrlo malo svetlosti” Naručite danas. (kako je J. Zivlak rekao “Blicu”žiri stoji na stanovištu da je reč o pripovetkama), Miro Vuksanović “Čitanje tavanice” i Miloš Latinović “Kofer za izlizane krpe i poderane rečenice”. Kada je o poeziji reč to su Duško Novaković “Kada ćemo svetla pogasiti” i Ivan Negrišorac “Svetilnik, a iz oblasti književne istorije” Petar Milošević “Storija srpske književnosti”. Dobitniku nagrade, koji će biti poznat u roku od mesec dana, pripada novčani iznos u dinarskoj protivvrednosti od 5. 000 evra, kao i štampanje nagrađene knjige. IZVOR.
 
   

Širi izbor za nagradu Laza Kostić

 

 

 

Književna nagrada LAZA KOSTIĆ U širem izboru su i knjige “Iza zatvorenih očiju” Milovana Marčetića (Biblioteka Stefan Prvovenčani Kraljevo), “Preživljavanje” Dragoslava Mihailovića (Zavod za udžbenike), “Ispod tavanice koja se ljuspa” Gorana Petrovića (Novosti), “Gospodska ulica” Ranka Risojevića (Matica srpska) i “Čovek koji je ubio Teslu” Gorana Skrobonje (Laguna). Uži izbor biće objavljen 7. februara, a odluka o nagradi biće doneta 18. februara, dok će svečano uručenje biti 24. februara u okviru manifestacije “Dani Laze Kostića” na Novosadskom sajmu. Nagrada se sastoji od diplome i novčanog iznosa od 150. 000 dinara, a dodeliće je žiri koji čine Nenad Šaponja, Zoran Đerić i Đorđe Pisarev. Nagrada se dodeljuje za knjige pisane u književnim žanrovima u kojima je stvarao Laza Kostić (poezija, proza, esej, drama i publicistika). Književna manifestacija “Dani Laze Kostića” biće održana od 24. do 26. februara u okviru 17. Salona knjiga, koji traje do 1. marta. Posetioce Salona knjiga očekuje više hiljada naslova, a angažovanjem članica Srpskog udruženja izdavača i knjižara, koji će učestvovati u znatnom broju, biće obezbeđeni i specijalni popusti na kupovinu knjiga i organizovana gostovanja domaćih pisaca. U istom terminu održavaju se i 16. Izložba umetnosti “Art Expo” i Sajam obrazovanja “Putokazi”. Prošle godine nagradu “Laza Kostić” dobila je Radmila Lazić za poetsku zbirku “Magnolija nam cveta itd. ”, u izdanju Matične biblioteke “Svetozar Marković” u Zaječaru. Prema odluci stručnog žirija, reč je o delu koje odiše oštrom poezijom ovog vremena na pesnički i žestok način. Žiri je odlučio da priznanje za izdavački poduhvat pripadne “Službenom glasniku” u Beogradu, za ediciju “Velikani srpske književnosti” u 20 knjiga autora Radovana Popovića. Specijalne nagrade pripale su Zavodu za udžbenike u Beogradu i Srpskom kulturnom društvu “Prosvjeta” u Zagrebu za “Sabrana dela Sime Matavulja”, kao i kući “Kairos” u Sremskim Karlovcima za pesničku ediciju “Stražilovo”. Sajt Novosadskog sajma je LINK.
 
   

Skulptura od knjiga Guy Laramee

 

 

 

Kako knjige vidi Guy LarameeI’m impressed with Guy Laramee‘s book-sculpting art. Notes from the artist’s statement: With the vanishing of cultures, some people are displaced and destroyed. We are currently told that the paper book is bound to die. The library, as a place, is finished. One might say: so what? Do we really believe that “new technologies” will change anything concerning our existential dilemma, our human condition? And even if we could change the content of all the books on earth, would this change anything in relation to the domination of analytical knowledge over intuitive knowledge? What is it in ourselves that insists on grabbing, on casting the flow of experience into concepts?Napomena: Ako želite da budete naš saradnik, javite nam se.
 
   

Sličnost između kompjuterskih igara i pušenja

 

 

 

Autor članka: „Pre nekoliko dana odlučio sam da prekinem sa svojom lošom navikom: pušenjem i, kao što je očekivano, većina mojih prijatelja je požurila da mi čestita. Ali ideja za ovaj članak mi se javila kada mi je jedan od najboljih prijatelja (i, u isto vreme, čovek nikada nije igrao video igre) rekao nešto ovako:„Svaka čast! Sada, još samo da prestaneš da traćiš svoj život pred monitorom i bićeš savršen!” U tom trenutku mi je sinulo. Sve se je postalo kristalno jasno. Nevidljivi delovi slagalice su se spojili i prikazala mi se jasna slika: igre su kao pušenje! Naravno nisam kompletno lud da verujem ili kažem da video igre štete zdravlje čoveka. Samo primećujem sličan obrazac: Još 70. -ih pušenje je bilo jako popularno. Čak se sećam da su različite holivudske superzvezde imale prepoznatljive stilove pušenja. A onda je polako počela kampanja protiv pušenja. Ljudi su konačno shvatili da pušenje ozbiljno narušava zdravlje. Svi su počeli da ponavljaju kako je pušenje loše, pojavili su se posteri sa štetnim posledicama pušenja, čak su i filmske superzvezde prestajale da puše. (Da se razumemo: Ja se u potpunosti slažem sa činjenicom da je pušenje štetno!) Slična stvar dešava se i sa video igrama . . . ” Ceo tekst Pripremio: Marko Kusurović
 
   

Slika dana - Če kao brend - onakav kakvog ga ne znate i na Vukajliji

 

 

 

Če kao brend od kog žive mediji Od logoa medijskih kompanija kreiran je lik Če Gevare. Patric Thomas. Če na Vikipediji Srbija. Članak. Ovo je Če sa 22 godine Če Gevara na Vukajliji Ne zna, ali saznaće. LINK. Knjiga posle -  Tačka prevare Link ka knjizi i korpi za naručivanje.
 
   

Slika dana - Čvarci - u životu i na Vikipediji i Vukajliji

 

 

 

Čvarci, prva faza Link. Ivan Brezak Brkan vam je omogućio ovaj mirišljavi link. Pratite ga na Twitteru. Ovo je jedno jelo koje svako mora da proba. Čvarci na Vikipediji. Na engleskom detaljnije nego na srpskom, hrvatskom. . . . Slika? Čvarci iz supermarketa. Link. Vukajlijini čvarci Čvarci su čips od svinje. Nenadmašni. Link. Knjiga, sponzor - 501 destonacija koju morate posetiti Mada u knjizi nije pomenuta lokacija na kojoj se prave ovi čvarci. . . Link ka knjizi i korpi za naručivanje.
 
   

Slika dana - da li si spremio nešto za jelo i objavio na Tweetphoto

 

 

 

Da li si spremio večeru, ručak, doručak. . . Link. Tweetphoto za lako deljenje slika - gastonomskih i inih   Platforma za deljenje fotografija. Na Twitteru, Fejsbuku. Link. Ako nemate ideju šta da skuvate Kuvar od 700 recepata Knjiga je podeljena u tri nejednaka dela: I deo - Gurmanluk - 650 recepata u odrednicama Čorbe i supe, Hladna predjela, Topla predjela, Jela od mesa, Jela od živinskog mesa i divljači, Jela bez mesa, Slana testa, Specijaliteti iz mora,Sosovi, marinati, nadevi, Slatkiši; II deo - Dijeta - 50 recepata u poglavljima Čorbe i supe, Jela sa mesom, Živinsko meso, Jela bez mesa, Iznutrice i mesne prerađevine, Ribe, Slatkiši; III deo - Umerenost.   Link ka knjizi i korpi za naručivanje.    
 
   

Slika dana - Evian ili svi smo mi po malo deca - majica

 

 

 

Evian na majici Link. Zabrinjavajući podatak je i to što je u svakoj porodici sa problemom alkoholizma prisutan neki vid nasilja, najčešće zlostavljanje bračnog partnera i dece. Oni koji piju, biju i devojku na slici i dete na majici. LINK.
 
   

Slika dana - iPad sa kamerom, kako lepo zvuči

 

 

 

iPad sa kamerom Pročitajte svih 77 SITNICA koje će možda, a možda i ne da postanu sastavni deo. . . LINK. iPad na Twitteru iPad na Twitteru je neko drugi. Ivor Padilla. Link. Kako kreirati iPad aplikaciju   Link. Carstva reči u iPadu Uskoro možemo da očekujemo reči koje će napuniti iPad. Carstvo reči u iPadu. Za sada, samo u štampanom obliku. LINK.  
 
   

Slika dana - jedno od mogućih izdanja Vikipedije

 

 

 

Moguće izdanje Vikipedije Pitanja Da li je ovo prvi tom? Kolika je večina fonta? LINK.
 
   

Slika dana - nalepnica za muški ili ženski toalet - kako se lako menja pol

 

 

 

Nalepnica koja sve rešava Link. Ponašaj se kao dama, razmišljaj kao muškarac Šta muškarci stvarno misle o ljubavi, ljubavnim vezama, prisnosti i obavezama. Link ka knjizi i korpi za naručivanje.
 
   

Slika dana - Naš mozak, moj, tvoj

 

 

 

Naš mozak malo drugačiji Link za rešavanje misterije. KLIKNITE. Sponzor vesti Naučićete, na primer, kako da analizirate stilove rukovanja, kako osmeh može da prevari mozak. Link ka knjizi i korpi za naručivanje. Mozak kokošaka Link.
 
   

Slika dana - NIK TITANIK - Premijerka Kosor menja broš, a Cvetković kravatu

 

 

 

Zašto sam promenila broš Link. Nik Titanik na Twitteru.  @NikTitanik Kada žena promeni broš izgleda kao Druga žena Link ka knjizi i korpi za naručivanje.  
 
   

Slika dana - Sky Tree u Tokiju najviša zgrada i View Tube za Olimpijadu u Londonu 2012

 

 

 

Sky Tree u Tokiju Link. 32. salon arhitekture - Gran pri za Kuću-atelje Glavna nagrada 32. salona arhitekture, koji je svečano otvoren u četvrtak u Muzeju primenjene umetnosti, dodeljena je Dejanu Miljkoviću i Jovanu Mitroviću za „Kuću - atelje“ vajara Mrđana Bajića na Senjaku.   Link.   Imate li sliku da je objavimo? View Tube za Olimpijadu u Londonu 2012 Link.  
 
   

Slika dana - Uhapšeni ste - Ne idimo noćas psima

 

 

 

Uhapšeni ste Pratite Milutina na Twitteru. Pratite KakoSeZvase blog. Knjiga posle policije - Ne idimo noćas psima Link ka knjizi.
 
   

Slika dana sa Pinteresta - Spakujte knjige u kolica

 

 

 

Dečija kolica za dečije knjigePINTEREST. PREDLOG ZA PRAĆENJE - TIHOMIR STOJANOVIĆAutor i koordinator projekta "Mreza Kreativnih Ljudi" www. creemaginet. com E PR Executive u kompaniji McCann Erickson , autor vise blogova i sajtova. . . TIHOMIR STOJANOVIĆ - ZANIMLJIVOSTI. Savet dana - Budite srećni. . . . Ako ste srećni biće srećni i oni koji vas gledaju. PINTEREST - JENNY STEWART.
 
   

Slika dana za nas - 333333 mesto za Kompjuter biblioteku

 

 

 

333333 za Kombib Link. Nalazimo se i na 314 mestu. U grupi Kompjuteri, još je bolja situacija: 47559 benchmark. rs64737 itsvet. com118636 pakom. com130734 personalmag. rs133770 sk. rs137589 pcberza. rs141649 mikro. rs188711 winwin. rs202413 pcpractic. rs236050 mackorisnik. com297648 bcgroup-online. com333333 kombib. rs419939 refillbros. com436750 positive. rs460552 eurofreecode. com530395 konfygurator. com544118 comtradeshop. com587888 pinsoft. com595982 list. rs599083 racunari. net605440 bcc. rs685499 laptopshop. rs Tu smo na 12. mestu. Hvala vam.   Priјаvite se na mailing listu. LINK.
 
   
Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272