Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Vesti – Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Ukupno: 893, strana 38 od 45

Slika dana za one koji vole da čitaju knjige u elektronskom formatu

 

 

 

Blesava budućnost   LINK. Udelite neki dinar robotu za . . . LINK.
 
   

Slike dana kako vesti izgledaju na štampanom izdanju, iPadu ili Samsung Galaxy Tabu

 

 

 

Uporedni pregledŠtampano izdanje. Ista vest na iPadu. Samsung Galaxy Tab. Počitajte ceo članak. LINK.
 
   

Slike iz knjižare - Livraria da Vila

 

 

 

I ovo je knjižara Link. Jedna drugačija knjižara u Belfastu   Link.
 
   

Slike iz života Kamile Lekberj sa naslovne strane i Ingrig Bergman

 

 

 

Kamila Lekberj na naslovnoj strani Pročitajte i intervju: LINK. Kamila Lekberj je poslednjih godina izgubila oko 20 kilograma. Super je aktivna, i. . . . Kamila Lekberj u naručju Ingrid Bergman Kamila Lekberj i prevodilac Steven T Murray LINK.   Poslednja vest Who's in townCamilla Läckberg: The most profitable native author in Swedish history talks about her crime novel “The Ice Princess,” the first book in a trilogy. [7 p. m. , “M” Is for Mystery, 86 E. Third Ave. , San Mateo]Read more at the San Francisco Examiner: http://www. sfexaminer. com/local/good-day/2011/04/wild-documentary-showing-4-star-theatre-richmond?category=17701&quicktabs_1=0#ixzz1Iw4wDrgp
 
   

Slike sa promocije knjige ZEMALJSKI DUGOVI

 

 

 

Zemaljski dugoviReplika Terazija. Zemaljski dugovi čekaju tramvaj koji doći neće. Dragoslav Mihajlović nam potpisuje knjigu. Dve knjige i mikrofon čekaju svoje govornike. Prvi red je prazan. Zoe čita pripovetku. Tu su Velja Pavlović i. . . . Dragoslav Mihajlović priča svoju priču. Pisci koje volite. ZEMALJSKI DUGOVIU trideset priča savremenih srpskih i jednog argentinskog pripovedača, u kojima se Ivo Andrić pojavljuje kao književni junak, čitaoci će naći ne samo prvorazrednu prozu već i odgovore na pitanje kako današnji pisci vide Andrića kao ličnost i stvaraoca. Naručite knjigu.
 
   

Slova od kovanog gvožđa na nemačkom jeziku

 

 

 

Slova od kovanog gvožđaRoman je na nemački preveo Ivanji, inače jedan od najboljih znalaca nemačkog jezika i veštine prevođenja, a objavio ga je “Pikus Ferlag” iz Beča.   Prvi prikazi pišu da je taj roman, koji je istovremeno ljubavna priča, politički i špijunski triler, dao impresivnu sliku 20. veka. Njegov junak, Zigfrid Varlih, apsolvent čuvene škole dizajna "Bauhaus", dospeva u koncentracioni logor Buhenvald, bori se u nemačkom kažnjeničkom bataljonu 999, pada u jugoslovensko ratno zarobljeništvo, a iz toga se izrodi i njegova veza sa jugoslovenskom tajnom službom.   Radio Magdeburg je povodom izlaska iz štampe Ivanjijevog novog romana posvetio jednosatnu emisiju autoru koji je takođe bio u koncentracionom logoru tokom Drugog svetskog rata.   Nemačko izdanje romana biće izloženo na Sajmu knjiga u Lajpcigu od 17. do 21. marta, na kome je Srbija počasni gost.     Posebno veče će mu biti posvećeno 25. marta u Vajmaru, u hotelu “Elefant”, u kome se delom dešava radnja romana. U ovom hotelu odsedale su mnoge istorijske ličnosti kao što su Gete, Šiler, Rihard Vagner, Franc List, a Hitler je u njemu noćio preko dvadeset puta.     Ivanji će 25. marta u Memorijalnom centru koncentracionog logora Buhenvald kraj Vajmara otvoriti izložbu o masovnom ubistvu u Kragujevcu 21. oktobra 1941. godine. LINK. Sajt koji možda niste posetiliNIGHTLIFE BeogradLINK. Slova od kovanog gvožđa NARUČITE.
 
   

Smešna istorija sveta - Novi prilozi - Kasirka koja nosi pampers...

 

 

 

U Nišu kasirke nose pampers Vest je objavljena u Južnim vestima. LINK. Kao mala, nosila sam Pampers. Ne moram i kao velika. Nadamo se da im gazda potrošeni Pampers ne odbija od plate. Patuljak je sklonjen, pa je došao Medvedev Posteri za pozorišnu predstavu "Čekamo te, veseli patuljku" skinute su sa bilborda u jednom ruskom gradu neposredno pred dolazak predsednika Dmitrija Medvedeva. Upotrebili smo veći font jer je reč o patuljku, zbog ravnoteže. Vest je objavljena u 24 časa. LINK. Ovo me podseća i na prodavačicu u Mamutu koja mi je preporučila knjigu koju mogu da kupim voljenoj osobi roman Marije Jovanović: Idi, vreme je. Kupio sam ga, ali ne tog dana. Internet će, možda dobiti Nobelovu nagradu Treba da je dobije. Ko će da je primi? Svi mi po malo, virtuelno. Smešna istorija sveta u vašoj biblioteci Pošaljite nam sliku naše knjige "Smešna istorija sveta" u vašoj biblioteci i mi ćemo je objaviti. Ako imate blog, postavićemo link ka vašem blogu. Ako imate Twitter nalog, predložićemo vas za praćenje. Link ka knjizi i korpi za naručivanje.  
 
   

Smešna istorija sveta - Novi prilozi - Škola video kamerama špijunira đake

 

 

 

Vek kamera za špijuniranje đaka Američki Federalni istražni biro (FBI) pokrenuo je istragu protiv jedne srednje škole u Pensilvaniji optužene da je tajno daljinski uključivala vebkamere u sobama đaka, izjavio je zvaničnik. Znači da đaci u osnovnim školama nisu interesantni ni nastavnicima, ni direktorima, a ni. . . Da su đaci znali da ih nadgledaju, ko zna kakve bi im ideje još padale na pamet. Link. Holandska vlada pala zbog Avganistana Početak ovog vikenda je Holandiji doneo ni manje ni više nego – pad vlade. Socijaldemokrate su saopštile da napuštaju vladajuću koaliciju jer ne žele da se mandat holandskih vojnika u Avganistanu nastavi i posle avgusta 2010. Link. Smešna istorija sveta u vašoj biblioteci Pošaljite nam sliku naše knjige "Smešna istorija sveta" u vašoj biblioteci i mi ćemo je objaviti. Ako imate blog, postavićemo link ka vašem blogu. Ako imate Twitter nalog, predložićemo vas za praćenje. Link ka knjizi i korpi za naručivanje.    
 
   

Sneg je dobar za pisce i za ...

 

 

 

Sneg Orhana Pamuka Link ka knjizi i korpi za naručivanje. Elan, sneg i snoubord Link. Pridružite se. Sneg i RHCP   Lyrics | Red Hot Chili Peppers lyrics - Snow lyrics
 
   

Solarno drveće na ulicama Evrope i arhi-cipele za nove devojčice

 

 

 

Solarno drveće sija u mraku Drveće su ulične svetiljke koje gradovima treba da uštede značajna sredstva. Solarno drvo se sastoji od 10 solarnih panela koji sakupljaju sunčanu svetlost i pune baterije. Nema više nestanka svetla u ulici. Link. Ispod solarnog drveća šetaju devojčice u arhi-cipelama Link.  
 
   

SP2010 - Čile protiv Hondurasa skinuo prokletstvo - Monografija Dejan Stanković

 

 

 

Pobedom Čile skinuo prokletstvo Fudbalska reprezentacija Čilea savladala je Honduras sa 1:0 u prvom meču H grupe Svetskog prvenstva i tako ostvarila pobedu na Mondijalu posle čak 48 godina čekanja. Meč protiv Nemaca je utakmica generacije U taboru fudbalske reprezentacije Srbije vlada nepodeljeno mišljenje da je partija protiv Gane nešto što se neće i ne sme ponoviti u petak protiv Nemaca. Svesni su "orlovi" težine zadatka, ali i neophodnosti da se izdignu iz teškog trenutka u koji su dospeli porazom u prvom nastupu na Mondijalu. LINK. Tuča je izmišljena Fudbalski savez Srbije je demantovao navode tabloida "Svet" da su se Nemanja Vidić i Marko Pantelić potukli pred odlazak na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi, a najavljene su i privatne tužbe protiv lista. FSS je povodom teksta pod naslovom "Nemanja Vidić i Marko Pantelić: Potukli se pred Prvenstvo!" izdao saopštenje za javnost koje Blicsport. rs prenosi u integralnom obliku. LINK. Anketa u Blicu Ankerta je objavljena danas, 16. juna, pre utakmice sa Nemačkom. Sada su procenti ovakvi, a kakvi će biti sutra, videćemo. LINK. JA, Dejan Stanković - Monografija Monografija kapitena reprezentacije Srbije Dejana Stankovića predstavlja hronologiju jedne izuzetno bogate i uspešne karijere. Od dana kada je kao klinac početkom devedesetih zakucao na vrata jednoga kluba do sjaja u Zvezdi, krune u večnom gradu i kasnije u Milanu, odnosno svih važnih trenutaka u privatnom životu i dresu „tri” reprezentacije „Jugoslavije, SiCG, Srbije”, Dejan Stanković godinama ruši mnoge rekorde i svojim igrama i ponašanjem postaje uzor onima koji sanjaju njegov put. Naručite i čitajte u pauzama Svetskog prvenstva. Samo 4500 dinara.  
 
   

SPRINTER i odgovori na pitanja GDE VOLITE DA ČITATE KNJIGU

 

 

 

ODGOVORINajviše volim da čitam knjigu dok sedim na knjigama:Jelena Pancic: Najvise volim da čitam knjigu na terasi moje kuće. kristina pavlovic-rajkovic: citam gde god stignem sta god stignem:)Olja: Mesto je sasvim nebitno - važno je da je knjiga dobra. Aleksandra: Na pustom ostrvu,samo nemam kartu do tamo. Marija Stojkovic: Najvise volim da citam u krevetu pred spavanje, preko dana na terasi:)))Najvise volim da citam u svojoj sobi, u krevetu pred spavanje, apreko dana na terasi:)))Dragana Zivanovic: kad je knjiga dobra, mesto nije bitno . . . Милица Ђуровић: Данас је читам на тераси, на поподневном сунцу, уз хладан сокић! :) Поѕдрав!Medeno: Na poslu, kad je sef na godisnjem:))))))))vladan milicevic: citam u krevetu,i kada me savlada san, odsanjam poslednje recenice. . Miljana Stajić: U autobusu! Najbolja odbrana od namernih saputnika koji bi vas slučajno ispitali o svemu, svačemu i svakome iz vašeg života. . . + efektan lek protiv mučnine - zaboraviš na to gde si :)Davor Jovanović: Svaku knjigu se trudim da pročitam za radnim stolom. Za tim radnim stolom sam prošao ceo svet !Gordana Radujkovic: Ako je knjiga dobra mjesto za čitanje mi nije ni vazno a ako ga već biram izabraću fotelju. . :)Damir Roso: Citam gdje god stignem! Skoro svako mjesto mi je pogodno za citanje, od parka ili autobusa do kreveta ili plaze. Ipak najdraze mjesto mi je fotelja pokraj prozora u mojoj sobi gdje se mogu potpuno opustiti u miru i tisini uz topli napitak i najboljeg druga - knjigu. :)Petar Poznić: Dosta knjiga sam pročitao u gradskom prevozu. Mnogo brže prođe vreme a i prija mi. Volim i u parku kada je lepo vreme ili kafiću koji ima kućnu atmosferu i kada nema pušača u njemu. Mada, omiljeno mesto mi lazy bag kod kuće. Renata: Knjiga je za mene pojam za mir i opustanje. . . Najcesce, knjige citam u krevetu, pred spavanje, ali i kad god uhvatim slobodan trenutak - u autobusu (na putu do posla ili do kuce), uz kaficu, u basti na ljuljasci. . . Vesna Vidić: Gde god nađem zgodno mestoa ja se posadim,knjižicu otvorimpa se njome sladim :-). Mladen Rakic: Na terasi, ispod krošnji. . . ili u tvrdjavi, miris sveze pokosene trave, hladovina, knjiga i ja. . . i putovanje pocinjeSladjana Matic: Najvise volim da citam u jednom uglu autobuske stanice, napravljenom od dva kamena zida. Sedeci u polumraku sa knjigom na kolenima uzivam u nekom dalekom svetu dok uzurbani, brizni i bezbrizni ljudi neprestano koracaju. Jelena: Volim da čitam knjige bilo gdje i bilo kad. Gdje god bila knjiga je moj vjerni pratilac. . . jelena stankovic: najsladje je u krevetu nakon napornog dana,opustanje uz zdravu vezbu mozdanih vijuga pred slatke snove. . . . Marko: Nije bitna sama lokacija, bitan je doživljaj knjige i poruka koju šalje. Mada, uvek je lepše čitati na nekom mirnom mestu, sa prijatnim pogledom. Irena Kiki: obzirom da živim na moru, omiljeno mesto za čitanje je plaža, potpuno se odsečem od sveta i upadnem u svet fikcije. Kod kuće čitam u kupatilu. A vani, po kafićima, parkovima, na gradksom Trgu, ispred dečije igraonice itd. Ljubivoje Milosavljevic: In the disco!Borjana Stefanac: Knjigu najvise volim da čitam na kolenima ili u krilu :)Dragana Nejkovic: Na plazi, planini, u sobi, na poslu, u kolima, autobusu i avionu, na brodu, u camcu, na terasi, u dvoristu, pored reke, ali i u reci, na bazenu, jezeru, na brdu i brezuljku, a kada bih stigla do Marsa, citala bih i na Marsu :)Andrijana Balen: Volim čitati u sobi na krevetuKATARINA TOPALOVIC: NA KREVETU U DNEVNOJ SOBI GDE JE MIR I TISINA!Mirjana: Na poslu,u krevetu,na lezaljci,na plazi. Daki: Kad citam knjigu volim da sam sasvim sam, tada mogu potpuno da joj se posvetim i dozivim. Zato sve knjige citam na potkrovlju. Maja D. : U autobusu,u parku. . . gde god mogu da izbegnem ljude u svim oblicima i nasrtljivim pokusajima nepotrebne komunikacije. . . snežana gavrančić: Predlog pitanja: pitajte čitaoce koja je najstarija i najređa knjiga koju imaju u svojoj biblioteci. . Mirjana Radojcic: Uvek i svugde je pravo vreme za knjigu. Ali definitivno plaža. Nigde nije tako lepo kao u ležaljci na plaži uz šum talasa. Aleksandra Savic: Gde god da se nalazim uvek je dobra kniga uz mene. ODGOVORI NA FACEBOOKUMilica Joksimovic Volim da citam knjige pod nekim drvetom na Uscu. (:Dragan Nis U sebi. Loshmy Pilula Vojinovic Izrazito volim da citam knjigu u kupatilu,na wc sholji =) . . . Jelena Bogdanović Na pustoj pjescanoj plazi, tik uz more, uz sum talasa i lagani povjetarac. . . Vesna Vidic Ex Pesic Gde god nađem zgodno mestoVesna Vidic Ex Pesic a ja se posadim, knjižicu otvorimVesna Vidic Ex Pesic pa se njome sladimVesna Vidic Ex Pesic Gde god nađem zgodno mesto, a ja se posadim, knjižicu otvorim pa se njome sladim :-). Zivana Stojakovic Na poslu, procitala 20 knjiga za mesec dana i ubila vreme sa uzivanjem. Jos zivim u knjizi 3 metra iznad neba. Bokcilo Bokcilou Za astalom :)Milica Veljkovic Astal da blista, baby! :)Branko Višekruna U gužvi, na autobuskoj stanici, željezničkoj stanici gde prolazi mnogo ljudi. Na tim mestima najbolje procenim knjigu. Ako ništa ne vidim i ne čujem znači da je dobra. Brankica Saljic Milenkovic U kupatilu:)Brajovic Cickovic Daliborka u sobi ,u samoci i tisiniMirjana Levakov Svugde!Dusanka Marcetic Dujakovic U trpezi punoj hrane da tako jedem i listam strane . . . Stefan Zeljkovic kad sam sam,. . . bilo gde :)Bojan Stika Stijovic U podrumu,na sanduku dje držim krelca u kožnom kostimu. Vesna Pavlovic U sedmici, procitala sam dramu B. Srbljanovic od Ustanicke do Piramide :)UČESTVUJTE U ANKETI DO IZLASKA KNJIGE IZ ŠTAMPE.
 
   

SPRINTER i odgovori na pitanje PAMTITE LI PRVU REČENICU KNJIGE KOJU STE PROČITALI

 

 

 

vladan milicevic: . . prva recenica je ono sto me privuce, kao ljubav na prvi pogled, kao sto je legendarna prva u Ani Karenjini -Sve srecne porodice su srecne na isti nacin , a sve nesrecne su nesrecne na svoj nacin. . ili Kaporova Zoe koja pocinje -Kad sam je prvi put video sat mi je stao. . kako ih ne procitati i kroz zivot ne citirati. Ako pisac romana u prvoj recenici opise klin iznad vrata onda ce on do kraja knjige, ako nista bar nekog obesiti o taj klin, tako je govorio moj profesor srpskog u gimnaziji. Snezana Djordjevic: Da li vas vise privuce naslov knjige ili ime autora?Bašić Elvira:Da li izmedju nekoliko knjiga o kojima ništa niste čuli birate onu koja ima ljepše i kvalitetnije korice,onu koja je jeftinija ili ona čiji vas naslov zaintrigira?!Gordana Radujkovic: Mislim da je prva rečenica važna isto koliko i zadnja ali ja ih ne mogu upamtiti. . . :)Aleksandra: Predlog za pitanje: Kad zatvorite knjigu šta prvo pomislite?LJiana Acimovic: Obično prvo pročitam poslednju rečenicu. Prva je važna za pisca, poslednja za citaoca. Maja Karic: Koliko je ljudima u Srbiji lako. . ili tesko da dodju do knjiga koje zele da procitaju?Maja Karic: Pa ne pamtim i nije mi nesto bitna. . Retko kad prva recenica govori mnogo o samoj prici koja je pred nama. . Za razliku od poslednje. . poslednja uvek ostavlja trajni pecat. . Ali ni nju ne pamtim. . Vise volim da zapamtim osecaj. . Makica: Pamtim samo pouku knjige, jer pouke knjiga me vode kroz zivot!Davor Jovanović: Prva rečenice su najbitnije. One nam kazuju više od ostatka knjiga,ali ih ne pamtim. . . Odgovori na FacebookuBranko Višekruna Ne pamtim rečenice. Ja od reči u knjizi pravim koncetrat kojim ću se hraniti u daljem životu. Kao što nam treba materijalna hrana tako isto treba nam i duhovna. Elvira Radoncic Basic Bitna mi je prva rečenica i često je zapamtim,jer je to ulaznica za svijet u koji nas pisac uvodi. . . I često se oduševim kad još poneki nadju originalan način da ti jednom rečenicom kažu šta te u knjizi otprilike očekuje. . . Biljana Mitrovic Neki put da nekada ne, ali mislim da je vrlo cesto prva recenica romana, pripovetke, prikrivena sustina romana ili price. Cesto se vracam na pocetak da vidim da li sam pogresila sto nisam pazljivije procitala pocetak, i ne pokajem se. . . . . . . . . . Mirjana Levakov Nikad!Marina Stefanovic Citala knjige kojima nedostaje pocetak, neke strane, nekada kraj i nije mnogo bitno, ako me povuce nit price. Neke pocetne recenice ipak umeju da obeleze celo delo.
 
   

SPRINTER JE PITAO KOJE JE VAŠE OMILJENO DOBA ZA ČITANJE KNJIGE

 

 

 

Koje je vaše omiljeno doba dana za čitanje?kristina pavlovic-rajkovic: vece je uvek najlepse vreme za citanje,kad smo na pola koplja i prija da se malo ispruzimo uz dobru pricu. . . Daniela Golubovic: . . . kad me knjiga nadje. . . Dragana Zivanovic: noc. . . mirna i tiha. . . . Andrijana: U bilo koje doba dana čitamNevena Blagojevic: Moje omiljeno doba za citanje je kad se zavrse obaveze oko kuce i dece a pre nego pocne guzva oko rucka. Oko podneva pa do tri popodne. Igi: kad pada sneg i kad sija sunce, danju i noću, dok pada kiša i dok zemlja puca od suše. Marija Stefanović: Vece. . . Koja knjiga je ostavila najveci utisak na Vas?Aleksandra Dimitrijevic: Obozavam da citam tako da je meni svako doba dana dobro vreme za citanje; nije bitno da li je to ujutru uz kafu, uz popodnevni odmor nakon rucka ili uvece pred spavanje. marica: Godisnje doba za citanje? Definitivno zima, tada se scucurim u uglu kreveta, pokrijem cebetom i uz toplu solju caja, dok krupne pahulje padaju uzivam u omiljenim knjigama. Tanja Varađan: Ne postoji omiljeno doba za čitanje. Postoji samo knjiga koja Vam ne dozvoljava da je pustite!Maja Karic: Omiljeno doba dana za citanje mi je cela letnja noc. . Igor Vasiljevic: Vreme za citanje. . Pred spavanje,jer tad mi lakse sve sto citam moze postati moj san. Davor Jovanović: Noću,tad je najmirnije!Aleksandra Savic: Volim da citam popodne kada odmaram i uvece pre spavanja,da me niko ne uznemirava i ne prekida,jer za citanje covek mora da bude skoncentrisan :)))Vesna Jakičić: U svako doba na svakom mestu po svim vremenskim prilikama ,samo da se čita :))Minika: Volim da čitam noću kada se oko mene smrkne, kada ostanemo samo ja i knjiga. kristina pavlovic-rajkovic: citam gde god stignem sta god stignem:)Marija Stojkovic: Najvise volim da citam u krevetu pred spavanje, preko dana na terasi:)))ODGOVORI NA FACEBOOKUDanijela Srdic jutro. . . Dragana Vuckovic Vece, pred spavanje. Dragana Mrkovcevic Narandzic popodnevni odmor od 13h-15h i uveče pred spavanje. . :)Borislava Dvoranac Svako doba dana je moje oniljeno vreme za čitanje. Ljupka Ristovski Kad god obaveze dozvole,. . nije vazno doba dana. . . :)Igi Iggy kad pada sneg i kad sija sunce, danju i noću, dok pada kiša i dok zemlja puca od suše. Nikolina Matijevic ceo dan! mada veče i muzika tišine imaju svoje čari ;-)Aleksandar Vukeljic Od 20:47 do 21:53. Stamatovic Svetlana vikend posle podne. . . . Mirjana Stankovic posto imam posao takav kakav imam,mogu da citam po ceo dan tako da to i cinim,citam po vasceli dan kad i koliko zelim,a uvek zelim,elem,24 sata. . . . Ljubina Gavrilovic Uvece pred spavanje. Daliborka Alisic kad god imam vremena ali naj cesce pred spavanje. Aleksandra Otovic Volim da čitam tako da mi je svejedno koje je doba dana. Danijela Simić Uopšte nije važno vrijeme. . . Čitam kad god stignem. Ujutru uz kaficu,uveče u krevetu ,u toku dana kad god mi obaveze dozvole. Mihailo Šolajić Komentare možete da ostavite i na web stranici knjige. Barbara Vukusic nocu. . . knjiga i ja. . . knjiga mi je najbolja prijateljica, nikad me nije izneverila:)))))Dragan Nis Gluvo doba. Vladan Milicevic uvece pred spavanje i ujutru cim otvorim oci, neka dan pocne i zavrsi knjigomMarina Stefanovic Kad mi dodje, ne pitam za vreme! [:))]Tamara Jovanovic-Petkovic Pred spavanjeSlavka Vrhovac Kada moj muz gleda tenis,fudbal,formulu,kosarku. . . Mirjana Levakov Svako doba!Ariana Stamatovic Moteleb Maged kad god dobijem knjigu ja citam:)Dragan Jokic Ako je knjiga toliko vredna moje paznje UKRADEM svaki slobodan trenutak. . . Helena Martinčević Uvek. . . cak i poslove koji su vazni zapostavljam zbog dobre knjige :)NASTAVITE DALJE DA KOMENTARIŠETE. KADA KNJIGA IZAĐE IZ ŠTAMPE PROGLESIĆEMO DOBITNIKE.
 
   

SPRINTER svakoga dana ima nešto da vas pita

 

 

 

SPRINTERSvakoga dana ćemo pokloniti jednu knjigu. 100 dana - 100 poklonjenih knjiga. Posao urednika je da za svaki dan smisli jednu anketu. Današnja anketa ima veze sa naslovom romana:SPRINTER. Kada čujete sprinter, na šta pomislite?LINK.
 
   

SPRINTER TRI LIKA PRIČAJU PRIČU

 

 

 

TRI LIKA PRIČAJU PRIČUDobro došli u svet romana koji će uskoro biti u vašim rukama.
 
   

Srbi žive u najuglednijim zemljama sveta

 

 

 

Srbi žive u najuglednijim zemljama svetaSrbi danas žive u najuglednijim zemljama sveta: Kanadi, Švedskoj, Autraliji. Mladi u Srbiji se nadaju da će jednoga dana i oni živeti u najuglednijim zemljama sveta. TENDERISutra ističe rok tendera za "Jat ervejz", firme koja ima nekoliko hiljada zaposlenih i dva aviona. Da li će neko da kupi Jat je isto kao da li će onaj ko nije uplatio Loto da dobije sedmicu. POLITIKAPolitičari i verske vođe su počeli da se bave medicinskim istraživanjuma jer traže od Muslimana i Albanaca da ne postoje dok traje popis, od 1. do 15. oktobra. Nakon toga će da ih ožive i upotrebe za druga medicinska istraživanja. MEDIJIDržava se povlači iz vlasništva u medijima, što znači da će, na primer, novine otežati, jer će biti osloođenje šupljih, naduvanih i praznih izjava političara. GRADONAČELNIKMagarac kandidat za gradonačelnika Varne. Dosta diskriminacije, treba dozvoliti i ostalim životinjama da se kandiduju za gradonačelnika. SRPSKI NOJSrpski noj ne zabija glavu u pesak već u nebo. NAPOMENA: Komentari su objavljeni na sajtu dnevnog lista Blic. Zoin Mihailo.
 
   

Srećan vam 01. maj - Srbija je izašla iz recesije

 

 

 

Srećan vam 01. maj Splavanje Ibrom Link. Armand Van Helden Američki DJ i producent Armand Van Helden nastupiće 1. maja u beogradskoj dvorani Expo, na prvom Heineken StareMuseu. Van Helden se proslavio brojnim remiksima (The Rolling Stones, Britney Spears, Justin Timberlake, Tori Amos. . . ), kao i velikim hitovima: You Don't Know Me, Flowerz, Touch Your Toes, I Want Your Soul i My, My, My. LINK. Trenchtown Festival 2010 „Trenchtown festival” je muzički festival, nove generacije, nastao u petooktobarkoj Srbiji sa željom da se mladima i Subotici pruži nešto novo, moderno i autentično. Subotica, festivalski grad sa reputacijom inovativog i dobro organizovanog, osamdestih je sa svojim festivalom Omladine, bio jedan od značajnih gradova na muzičkoj mapi bivše nam države. Na krilima promena grupa mladih ljudi odučuje se na poduhvat obnove festivalskog miljea grada i započinje projekat „Trenchtown”. LINK. 1941. - Rođen Milutin Petrović, književnik, urednik književnih časopisa (Kraljevo, 01. 05. 1941) 1943. - Umro Rade Drainac (Radojko Jovanović), književnik  (Trbunja, 26. 08. 1899 - Beograd, 01. 05. 1943) 1948. - Umro Jaša Prodanović, političar, pisac, novinar i književni kritičar (Čačak, 23. 04. 1867 - Beograd, 01. 05. 1948) 2006. - Umro Ismet Rebronja, književnik (Goduša, 26. 06. 1942 - Novi Pazar, 01. 05. 2006) Neko na Avalski toranj, a neko tamo daleko Novu beogradsku atrakciju, toranj na Avali, svakodnevno poseti oko 500 ljudi iz cele Srbije, rekli su Tanjugu u Turističkoj organizaciji Beograda (TOB) koja organizuje razgledanje najviše građevina na Balkanu. "Toranj je otvoren za razgledanje svakoga dana, osim ponedeljkom, od 10 do 16. 30 časova, a vikendom do 18 sati. Za odlazak na vidikovac, ulaznice koštaju 50 dinara, a deca do 12 godina, osobe sa invaliditetom i penzioneri ne plaćaju ulaz", rekla je direktorka TOB-a Jasna Dimitrijević. I danas se za prvomajske praznike spajaju neradni dani, pa oni sa dubljim džepom, bez obzira na ekonomsku krizu, putuju u inostranstvo, a ima i onih koji će slobodne dane iskoristiti za viđanje sa rodbinom. LINK. Skijanje za 01. maj Tignesu i Val d'Isereu Link.   Provedite vaše prvomajske praznike u jednom od najlepših svetskih skijališta. U ovo doba godine svakako da je retko uopšte i naći sneg, ali ski centar Espace Killy, sa visinom od čak od 3600 m nadmorske visine, vam uvek omogućava besprekorne uslove  za zimske sportove. Ovde je moguće skijati i u toku letnjih meseci, na glečeru Grande Motte, koji se  nalazi iznad Tignesa. Pogledajte mapu glečerskog skijališta Grande Motte, koje se može koristiti i u toku letnjih meseci. Maj 2010 Link. Javite nam kako ste i gde proveli neradnih 3 dana.  
 
   

Srećna Nova 2010. godina - biće bolja, sigurno, od 2009.

 

 

 

2010. počinje u petak 01. januar je prvi dan u godini. Vikipedija nam pokazuje put: Gregorijanski kalendar objavljen 1582. godine nije određivao da 1. januar bude Novogodišnji dan, niti prvi dan svoje brojane godine. Iako je Engleska počinjala svoju brojanu godinu 25. marta (Dan dame ili Dan objavljivanja), između 13. veka i 1752, 1. januar se nazivao Novogodišnji dan, i bio je, sa Božićem i povremeno Dvanaestom noći, praznik kada su se razmenjivali pokloni. Ostaje još 364 dana u godini (365 u prestupnim). 1788. godine se objavljuje prvo izdanje Tajmsa. 1808. godine se zabranjuje uvoz robova u Sjedinjene Države. 1818. godine je prvi put objavljen roman Meri Šeli - Frankenštajn. 1880. u Srbiji su prvi put uvedene metričke mere. Merna jedinica za dužinu postao je metar i zvanično su prestale da važe mere poput aršina, lakta, pedlja. 1994. godine rast cena dostigao je fantastičnu cifru od 315. 563. 558%, cene su se u proseku povećavale 62% dnevno, 2% na sat i 0,029% u minuti. 1999. godine zvanično je puštena u promet jedinstvena evropska valuta evro i oko 300 miliona ljudi u 11 od 15 zemalja Evropske unije dobilo je istu valutu prvi put od vremena Rimskog carstva. Grčka se, kao 12. članica, pridružila 2001, a zamena nacionalnih valuta u evro počela je 2002. godine. I još mnogo, mnogo. Kao što možete da vidite, 01. januar ne mora da bude neradan. Javite nam kako ste ga i gde proveli. Događaji u 2010. Vikipedija. LINK.  
 
   

Srđan Valjarević: List na korici hleba

 

 

 

Šta bi to imalo značiti? Najpre, naravno, to da je svoj književni dar ovaplotio na najbolji, najautentičniji, sebi najprimereniji mogući način, ali to ga ne izdvaja toliko od mnogih drugih, koliko nešto drugo: veoma je malo, ili možda uopšte nema, drugih savremenih srpskih pisaca koji su toliko i tako voljeni. I pri tome, gotovo uvek iz pravih razloga, na pravi način, i od pravih ljudi. Malo li je, na ovu skupoću svega i jeftinoću življenja i pisanja? Svako od vas poznaje nekog (možda baš sebe?) kome je neka od Valjarevićevih knjiga neotuđiv deo pribora za preživljavanje sveta.     Tako je nekako ispalo da je početna tačka svojevrsnog "sledbeništva" njegova zbirka Džo Frejzer i 49 pesama (1992), nakon koje je usledilo još nekoliko knjiga, od kojih barem Ljudi za stolom, oba Zimska dnevnika i Komo uživaju ono što se u onom idiotskom žargonu naziva "kultni" status. Hm, zapravo ispada da sam nabrojao sve Valjarevićeve knjige?! Da, sve osim debitantskog romana, objavljenog još 1990, koji je prošao manje-više ispod radara tadašnje publike i kritike, zabavljene ko-zna-već-čime, svakako nečim čega se više ne sećamo, a tako je možda i bolje. I taj je roman, List na korici hleba, svih ovih godina za najveći deo nas – osim retkih posvećenika, u koje, odmah da priznam, nisam spadao – bio tek jedan misteriozan podatak iz bibliografije, nešto što je Prethodilo Svemu, ali o čemu ništa uistinu nismo znali. . . . Teofil Pančić IZVOR  Srđan Valjarević: List na korici hleba Prva knjiga Srđana Valjarevića. Nastala je jednog leta kada je autor imao samo 22 godine. To je roman-mozaik, kaleidoskopska slika sveta viđenog očima deteta. Jer pisac je mladić koji je ostao dete, i to je velika vrednost ove knjige o odrastanju, koja je nagoveštaj njegovih kasnijih dela „Komo“ i „Dnevnik druge zime“. PORUČITE
 
   
Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272