Vesti – Zaštita i sigurnost

 

Ukupno 95 – Strana 3 od 5

 

41. Hakeri otkazali napad na sajt CNN-a

Planirani hakerski napadi koji su bili zakazani za subotu na sajt CNN-a, ipak su otkazani. Prema pisanju na Dark Visitor Blogu, grupa „Revenge of the Flame” otkazala je napad planiran 19. aprila zato jer je previše ljudi saznalo za njega.

 

42. HP zakrpa

Hewlett-Packard je potvrdio je da su neki korisnici AMD baziranih desktop računara imali problema nakon instaliranja Windows XP Service Pack-a 3.

 

43. Infografika dana, zaštita od napada sa interneta

 

44. Internetom hara više od milion virusa, crva i trojanaca

Internet je strašno mesto. Ne, ne govorimo o grabljivcima koji će vas opljačkati ili manijacima koji nude deci slatkiše. Govorimo o zlonamernim virusima, crvima i trojancima. Kako navodi bezbednosna kompanija Symantec, količina zlonamernika na Internetu je dostigla vrhunac, sa preko milion zlonamernih programa koji kruže.

 

45. Istraživanje otkriva da 37% vozača kuca poruke u toku vožnje

Naravno, svi poriču da primaju i šalju poruke u toku vožnje (teoretski), ali to ne sprečava neke vozače da u toku vožnje čitaju SMS poruke. Istraživanje koje je sproveo Natiowide Mutual Insurance na 1200 ispitanika saznaje da je trećina vozača priznalo da uvek rade više stvari dok se nalaze iza volana.

 

46. Izašao je Ad-Aware 2008

Lavasoft je izdao Ad-Aware 2008, najnoviju verziju kompanijinog popularnog anti-spyware alata za Windows. Ad-Aware 2008 dolazi u Free, Plus, i Pro varijantama.

 

47. Izašao je Comodo Firewall Pro 3.0

Comodo Firewall Pro, jedan od najboljih firewall-ova dostupnih za Windows XP i Vistu, je upravo nadgrađen na verziju 3.0. Kao i prethodne verzije, Comodo Firewall Pro je besplatan, a mi volimo sve što je besplatno. Za razliku od mnogih drugih besplatnih (i nekih plaćenih) firewall programa, Comodo ima besprekoran dosije što se tiče zaštite i bezbednosti; a to nam se još više sviđa.

 

48. Izdat je AVG Free 8.0, sada sa zaštitom od spyware-a

Pre nekoliko meseci, Grisoft je ažurirao svoj AVG antivirusni paket na verziju 8 i uključili su u program skeniranje linkova, anti-spyware i anti-rootkit program za butovanje. Sada Grisoft-ov popularan besplatan antivirusni program dobija iste funkcije. Izdat je AVG Free 8 i ne samo da štiti vaš sistem od virusa, već takođe detektuje spyware-ove.

 

49. Izdat je Endian Firewall 2.1.2

Endian tim je predstavio juče novu verziju (2.1.2) njihovog Open Source Endian Firewall Community Edition-a koji donosi SATA podršku i novog čarobnjaka koji će se pojaviti posle instalacije, tako da možete da podesite root lozinku. Pored toga, ova nova verzija nudi mogućnost vraćanja rezervne kopije direktno posle instalacije i blokiranja ulazeće konekcije koja dolazi kroz VPN (Virtual Private Network).

 

50. Kako da vaš računar ostane bezbedan - 5. deo

Nastavljamo seriju o bezbednosnim programima za vaš računar.

 

51. Kako zaustaviti hakere tinejdžere

Jedan od glavnih razloga zašto je „klince” hakere lakše zaustaviti od njihovih starijih, profesionalnih kolega je zato što su mađi hakeri željni određenog nivoa slave i popularnosti.

 

52. Kaspersky razvija antivirus za mobilne telefone

Kaspersky razvija antivirus za mobilne telefone

 

53. Kaspersky – jedan od najboljih

20. juna ove godine, Kaspersky Internet Security 7.0 i Kaspersky Anti-Virus su primili Certified for Vista logo od Microsofta. To samo potvrđuje ono što većina korisnika Kaspersky programa već znaju: Kaspersky je jedan od najmoćnijih i najpouzdanijih antivirusnih programa na tržištu danas. Ovo novo priznanje će samo potvrditi reči direktora Kaspersky Lab-a, Nalalya Kasperskog: “Mi smo počastvovani što su eksperti u Microsoftu potvrdili superiorni kvalitet i stabilnost nove generacije Kaspersky Lab proizvoda. Pošto je razvijena sedma verzija proizvoda za kućne korisnike sa karakteristikama i novim funkcijama koje imaju u vidu Windows Vistu, bio je očekivano uspešan završetak Veritest testiranja – mada bez obzira na sve ovo su odlične vesti”.

 

54. Koliko vrede vaši pokradeni podaci?

Mislite da su vaši lični podaci neprocenjivi? Naravno da mislite. Ali sve ima svoju cenu, čak i podaci o vašem ukradenom računu u banci.

 

55. Koristite lozinku i mislite da je sigurna, ipak proverite

Vrata postoje da bismo se malo zaštitili od slučajnih prolaznika. Na netu, ta vrata su lozinke koje nas štite od onih koji bi da nas rasture.

 

56. LinkedIN – Prevara 419

Eksperti iz SophosLabsa, Sophos-ove globalne mreže centara za analizu virusa, spyware-a i spama, upozorili su na opasnost povezivanja sa ljudima koje ne poznajete preko web sajta LinkedIn. Novi izveštaji ukazuju na to su sajber kriminalci okupirali LinkedIn.

 

57. Mesta na Zemlji koja izgledaju kao da su sa druge planete - Oddee

Nije sve kao u našem komšiluku. Nije sve kao na mestima gde smo bili. Na Zemlji postoje mesta koja izgledaju nestvarno, fantastično, zastrašujuće, lepo...

 

58. Microsoft je izdao dve sigurnosne zakrpe za Windows

Microsoft svaki mesec izdaje kolektivno sigurnosne zakrpe za Windows operativne sisteme. Nisam veliki pristalica ovakvog pristupa jer bih se osećao sigurnije i bezbednije ako bi izdavali zakrpe čim su spremne za izdavanje, što bi zaštitilo računare i skratilo vreme u kojem zlonamerni korisnici mogu da iskoriste ove ranjivosti.

 

59. Microsoft nadgrađuje Windows Live OneCare

Microsoft je tiho predstavio nadgradnju za Windows Live OneCare. Nadgradnja je bila dostupna istovremeno sa Windows Vistom krajem januara 2007. godine. OneCare predstavlja Microsoftov mali korak u bezbednosnu industriju. I dok ide direktno protiv velikih imena kao što su Symantec, McAfee, Sophos i Kaspersky, kompanija iz Redmonda nije imala lak put. U stvari, od pvih koraka u novoj branši, njegova prisutnost i budući uticaj na tržište bezbednosti bilo je podcenjeno od strane starih antivirusnih vukova.

 

60. MSN muzička prodavnica se gasi, a DRM muzika postaje neupotrebljiva

Microsoft je juče objavio da od 31. avgusta 2008. godine više neće izdavati ključeve za licenciranje pesama koje su kupljene od MSN Music niti će autorizovati dodatne računare.

 

Strane:
1 2 34 5