Vesti – Grafika, Dizajn, Štampa

 

Ukupno 432 – Strana 8 od 22

 

141. Dizajner - Jim Denevan crta u pesku i postavlja svetski rekord

Crtao sam u pesku, i nešto gradio, i ako je snimljeno foto-aparatom, ostalo je sačuvano. Pesak i talasi, samo pokazuju kako sve jednim pokretom može da se vrazi u prvobitno stanje, napisan tekst, postaje beo papir, skulptura postaje kamen za pod glavu...

 

142. Dizajniranje brkova Izraelskog umetnika Nome Bara

Dizajniranje poznatih kao dubinsko prodiranje u njihovu suštinu.Ili suštinu koju umetnik vidi.Neko može da se ne slaže, ali svi moraju da se okrenu.

 

143. Dizajniranje i baza podataka slavnih, poznatih logoa, primer Microsofta

Kompanije koje duže postoje, pored ostalog menjaju i logo.Poslednji primer promene je i čuveni Microsoft je promenio logo.Ko je koga kopirao: Microsoft i BusPlus.

 

144. Dizajniranje vizuelnog identiteta - SHIFT logo

Ukoliko vas interesuje dizajniranje vizuelnog identiteta.SHIFT logo.Autor: Brian Plemons.

 

145. Dnevna doza inspiracije - moja rekracija - pirati - stolica i papirni projektil mira

Njujorški dizajner LaShay Carr kojoj je grad inspiracija. Kako brzo uči, svoju radost lako prenosi i na druge. Prenosimo vam njenu ideju o kreativnoj rekreaciji, sa šina. Kada ste poslednji put bili u prodavnici za pirate? Ili sedeli na stolici koja nije nacrtana. Ipak, bez rata, MOLIM.

 

146. Dolar i dinar su odlični za origami

Origami je kada od papira napravite leptira, a on samo što ne poleti. Origami je kada napravite od papira buket cveća pa ga poklonite nekom.

 

147. Dosta smo bili na zemlji - Oblaci u stolici - Svetleća kućica za ptice

Dizajn - stolica od oblaka. Ptica po mraku sleće na šipku koja svetli. Knjiga posle posla: Čovek u mraku. 

 

148. Dva ukusa Photoshopa CS3

Kada se 27. marta pojavi kompletan Adobe Creative Suite 3 paket, Adobe će predstaviti ne jedan, već dva različita Photoshopa, tojest standardni Photoshop CS3 i novi Photoshop CS3 Extended.

 

149. E-uputstvo: Kako da u Illustratoru kreirate cvetnu pozadinu

U elektronskim knjigama smo postavili novo e-uputstvo. Za sve koji rade u Illustratoru, araduju se proleću.

 

150. Electrolux Design Lab - dizajn za sledećih 90 godina

Kako će izgledati sledeći dan, sledeća godina, sledećih 90 godina. U Electroluxu su raspisali konkurs.

 

151. Epson je prikazao E Ink ekran nenormalno velike rezolucije

Imali smo prilike da vidimo e-papir veličine A4 formata, ali Epsonov novi prototip ekrana poseduje abnormalno visoku rezoluciju za svoju veličinu: 3104 x 4128 piksela, koji su sabijeni u nekih 385ppi (tačaka po inču).

 

152. EXTREME - Promo Adobe Creative Cloud

Promotivna ponuda Adobe Creative Cloud-a.Važi do: 28. juna 2013.

 

153. Facebook šolje za kafu

Ako ste na Facebook-u morate i kafu da pijete. Nikada nisam voleo da pijem negaziranu vodu iz čaše na kojoj piše Coca-Cola. Prema tome, kada ste na Facebook-u, potrebno je da imate i šolju za kafu u tom stilu.

 

154. Fluel Your Creativity i Dizajn Logoa ili evolucija na delu

Sajt koji možda niste posetili - Fluel Your Creativity.Evolucija i sva bića koja su nekada hodala zemljom ili danas dele životni prostor sa nama su inspiracija dizajnerima u kreiranju logoa.

 

155. Font kada naslažete kamenčiće jedan na drugi

Font možete da crtate slobodnom rukom, ili da koristite neki od programa. Ali bilo kako da ga kreirate, ideja je osnovni pokretač. Kako još možete da dođete do fontova?

 

156. Font od zubne paste, kečapa i gela za kosu

Nekada smo slova i brojeve rezali u šper ploči. Nekada smo ih pravili od blata. Onda su se pojavili kompjuteri, i sve je postalo virtuelno.

 

157. Fontovi koji vam možda trebaju - Roberto Fuenzalida

Da li ste bili u Karakasu? Karakas (šp. Santiago de León de Caracas) je glavni grad Venecuele. Nalazi se u sevednom delu države, u uskoj dolini na nadmorskoj visini od 800m. U Karakasu živi i radi dizajner Roberto Fuenzalida.

 

158. Gde prestaje fizički predmet i nastaje crtež

Da li ste gledali video grupe A-HA, gde se crtež, animacija i stvarni svet prepliću. Fantastični creži-fotografije na kojima se prepliće fizički svet i crtež upravo slede.  

 

159. Grafikon - Da li će danas biti ili ne seksa - Posle seksa knjiga

Da li ste bogati ili ne? Ako niste, gde ćete da odete na sastanak? Onda se stvari malo komplikuju. Jednostavnije je da budete bogati. Posle seksa - knjiga.

 

160. Grafiti koje morate da primetite - Bomba pada sa neba

Deputy-dog zato što svi volimo da vidimo dobar dizajn. Fotorealistični grafiti. Brojni autori koji pored poruke ostavljaju i lični pečat.

 

1 2 3 4 5 6 7 89 10

Sledećih 10 strana