Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Vesti – Digitalna fotografija

Ukupno: 767, strana 21 od 39

Photobucket se udružio sa FotoFlexerom

 

 

 

Prvo se Flickr udružio sa Picnik-om kako bi ponudio ugrađene servise za editovanje fotografija, a sada je istim stopama krenuo i Photobucket, jedan od najpopularnijih servisa za hostovanje digitalnih fotografija, koji se udružio sa FotoFlexer-om. I Picnik i FotoFlexer su odlični servisi koji omogućuju lako i komforno onlajn editovanje fotografija. Evo šta će korisnici Photobucket-a moći da urade pomoću FotoFlexer-ovih alata: Menjaju veličinu Rotiraju Automatski poboljšavaju Uklanjaju crvene oči Opsecaju Dodaju tekst I još mnogo toga … Da biste koristili FotoFlexer-ove alate za editovanje na Photobucket-u, uradite sledeće: Ulogujte se na vaš Photobucket nalog i kliknite na sliku Potražite novi “edit image” link u vrhu stranice u liniji alatki Kliknite padajući meni i selektujte šta želite da uradite Izlistani alati nisu jedini koje možete da upotrebite. Ako kliknete na “see much more,” bićete prebačeni na stranicu na kojoj se nalazi još opcija za editovanje. Interfejs izgleda kao ono što biste videli da koristite FotoFlexer-ov servis izvan Photobucket-a i uključuje sve napredne funkcije koje su nedavno uneli. Bez obzira da li koristite Flickr ili Photobucket, deljenje i editovanje fotografija nikad nije bilo lakše!
 
   

Photology - program za organizaciju fotografija koji mnogo obećava

 

 

 

Photology, koji će danas biti javno objavljen, je nova aplikacija za katalogizaciju o organizaciju fotografija koji će vam omogućiti da date smisao svim onim slikama na hard drajvu sa imenima kao što su "DSC00012. jpg" ili nešto podjednako besmisleno. Ali ko sada ima vremena da se vrati nazad i označava ključnim rečima fotografije ili ih  grupiše u direktorijume, tojest daje smisao slikama koje se godinama gomilaju na vašem računaru? Ako čekate taj kišni dan (koji nikako da dođe) da biste konačno sredili sav taj haos, Photology možda ima rešenje za vas. Jedan od kreatora Photology-ja, Steven Kim, koji radi na blogu Engadget dao je presek mogućnosti ovogo programa koje mi nećemo ovde navoditi, ali koje mnogo obećavaju u smislu brže i efikasnije organizacije fotografija. Od mnogobrojnih novina, navešćemo samo jednu funkciju koja nam se izuzetno svidela. Vi možete da filtrirate fotografije po boji! Na primer, ako znate da ste fotografisali vaše dete u zelenoj majici, a ne znate gde se ta slika nalazi, sve što treba da uradite je da upotrebite filter za boju. Definišite nijansu zelene boje koju fotografija treba da sadrži i pokrenite pretragu. Ubrzo ćete dobiti sve fotografije koje sadrže izabranu nijansu zelene boje i među njima će biti i ona koju ste tražili! Fenomenalno, zar ne? Nadamo se da ćemo uskoro moći detaljnije da vas upoznamo sa ovim organizatorom fotografija. Adresa: Photology
 
   

Photophlow daje novi život Flickr-u

 

 

 

Flickr je sa nama već jedno vreme (posebno po kriterijumima web 2. 0 standarda) i ima mnogo poklonika. I to sa pravom. I mi volimo Flickr. Ali zar ne osećate da Flickr-u treba nešto novo? Znate, nešto što će ga malo začiniti? Upoznajte Photophlow. Ovaj web sajt daje preko potrebni društveni aspekt vašim setovima Flickr fotografija - razgovor. Razmislite o tome, kada se vratite sa puta, zar nije zabavno da se skupite sa porodicom i najboljim prijateljima dok im pokazujete vaše fotografije i ponovo proživljavate vaša iskustva na godišnjem odmoru? Photophlow se ponaša kao soba za četovanje izgrađena oko fotografija na Flickr-u. Web sajt poseduje prijatnu i toplu atmosferu. Ostali Flickr korisnici u sobama za četovanje su prijatni i pričljivi. Kada se ulogujete u Photoflow, osećaćete se skoro kao da ste zakoračili u vaš omiljeni kafić tokom zimskog dana. Vi lako možete da pretražujete vaše setove fotografija, javne Flickr fotografije, i fotografije korisnika koji se nalaze u vašoj sobi za četovanje. Ako kliknete na fotografiju ona će biti postavljena u prozor da svi korisnici u sobi za četovanje mogu da je vide i diskutuju o njoj. Photophlow se trenutno nalazi u beti zato nemojte da se čudite ako sajt povremeno bude spor. U svakom slučaju, Oortle, kompanija koja stoji iza Photophlow-a je izgradila odličan web alat koji zaslužuje vašu pažnju. Imajte na umu da trenutno možete da ga isprobate samo po pozivu - zato kliknite ovde i dodajte vaše ime u listu. Za vizuelniji prikaz Photophlow-a, pogledajte demo video. Adresa: Photophlow
 
   

Photoshop Express dodaje podršku za Flickr

 

 

 

Web zasnovani editor slika Photoshop Express dodao je Flickr u svoju listu izvora iz kojih možete da importujete slike. Sada možete da preuzmete slike sa vašeg Flickr naloga, editujete ih u PS Express-u, a onda ih vratite retuširane bez daunlodovanja bilo čega. Naravno, ovo nije Photoshop sa svim funkcijama, ali je svakako odličan web zasnovani editor za fotografije sa Flickr-a.
 
   

Photoshop pomaže indijskom ministru da sakupi masu za političke mitinge

 

 

 

Šta da rade političari kada organizuju politički skup a u publici nema dovoljno ljudi? Kada je ministar u indijskoj vladi naišao na ovaj problem, njegovo odeljenje za štampu je angažovalo stručnjaka za Adobe Photoshop kako bi kreirao lažnu gomilu pomoću Clone alatke u Photoshopu. Kliknite na sliku da biste otvorili veću sliku i obratite pažnju na kružiće koji imaju istu boju.
 
   

Photoshop: Kako da oluja vašoj fotografiji da uzbudljiv efekat

 

 

 

Zato je tu Photoshop. 123RF je objavio detaljno uputstvo kako da fotografiji dodate dinamiku. Efekat oluje Fotografija "pre uluje": Fotografija "sa olujom": Jedno uputstvo uvek u sebi sadrži brojne tehnike. Jednom primenjeno, nalazi primenu na novim fotografijama.  
 
   

Photoshop: Kreiranje efekta distorzije

 

 

 

Sajt Computer Arts je dao kompletno besplatno uputstvo koje prikazuje efekat distorzije. Fajlovi koji su potrebni za ovaj efekt. Kompletno uputstvo.
 
   

Photoshop: Ratovi zvezda remiks - poznate slike sa zvezdama današnjice

 

 

 

Oficijelna prezentacije serijala je na sledećem linku. Na Wikipediji. Posetite i Wookieepedia na kojoj se nalaze filmovi, karakteri. Wiki koji i vi možete da uređujete. Ali, oni koji vole Star Wars, i rade u Photoshop-u, nisu mogli da odole a da ne spoje daleku budućnost i daleku prošlost, preko slika poznatih majstora. Tako je nastala kolekcija REMIX. Interesantno, oboje su nagi. Devojke su uvek volele žestoke momke. Većinu možete pronaći na Worth1000.  
 
   

Picnik je dodao funkcije za ubacivanje teksta

 

 

 

Vaš omiljeni onlajn editor fotografija, Picnik, je upravo postao još bolji. Sada vam Picnik omogućuje da dodate sloj sa tekstom vašim fotografijama koje mogu da se nalaze na  Flickr-u, Google Picasa Web Albums-u, Facebook-u ili na vašem računaru.
 
   

Picnik je lansirao API za web zasnovano editovanje fotografija

 

 

 

Web zasnovani editor fotografija Picnik je izbacio novu funkciju koja se zove Picnik-in-a-Box, koji u suštini predstavlja njihovu novu API ponudu. Sada bilo koja kompanija koja to želi može da integriše Picnik alat na sopstveni web sajt i to potpuno besplatno. Kao što smo mogli da vidimo u zadnjih nekoliko meseci, Picnik je bio glavni izbor za nekoliko web sajtova za deljenje fotografija i druge društvene mreže, koje sada omogućuju korisnicima da edituju fotografije direktno unutar njihovih servisa. Flickr je najverovatnije najpoznatija mreža za deljenje fotografija koja je integrisala Picnik-ove alate za editovanje fotografija, omogućujući tako korisnicima da edituju slike, dodaju grafike i modifikuju fotografije direktno unutar Flickr-a, bez potrebe da pokreću desktop aplikacije ili odlaze na neke druge web sajtove. Box. net je drugi servis koji je inkorporirao Picnik-ove alate. Kao mreža za deljenje fajlova, Box. net-ova implementacija Picnik-ovih alata za editovanje fotografija je prilično interesantna, pošto se njihov pristup zasniva na integraciji što je moguće više rešenja drugih sevisa za modifikovanje, upravljanje i obrađivanje fajlova. Najveći konkurent Picnik-ovoj ponudi u ovom trenutku je Adobe-ov web zasnovani Photoshop Express, koji predstavlja osiromašenu verziju Photoshopa. Adobe se takođe trudi da proširi bazu partnera svog web zasnovanog servisa za obradu fotografija. Do sada im se priključio samo Photobucket.
 
   

Picnik-ove napredne funkcije su sada dostupne svima

 

 

 

U zadnjem postu na njihovom blogu, momci i devojke koji stoje iza popularnog servisa za editovanje fotografija Picnik kažu da žele da svi mogu da koriste napredne funkcije njihove zvezde za editovanje fotografija. Zbog toga su odlučili da funkcije koje su do sada bile dostupne samo za premium korisnike ponude svima. Kako su sada u mogućnosti da urade ovako nešto? Odgovor se (naravno) krije u reklamama. Nakon što smo pogledali reklame na Picnik-ovom web sajtu, možemo da kažemo da nisu nimalo strašne i napadne, ako imamo u vidu da svi korisnici sada imaju pristup naprednim funkcijama. Ja sam primetio dve reklame, jednu na desnoj strani stranice i jednu u dnu stranice. S' obzirom na servis koji nudi ovaj onlajn program za obradu fotografija, meni se više sviđa varijanta sa reklamama nego da plaćam pretplatu na godišnjem nivou, pošto ovako postavljene reklame ne utiču na rad u programu a istovremeno donose zaradu Picnik-u. Sledi spisak fukcija i alata kojima korisnici do sada nisu imali pristup a sada imaju: Svi alati za editovanje Specijalni efekti Specijalni fontovi Specijalni oblici Oni i dalje nude Premium paket, ali sada po ceni od 24. 95 dolara godišnje dobijate sledeće: Obrada fotografija bez reklama Napredan set alata za editovanje Fullscreen režim rada Profesionalni fontovi od FontShop-a Rani pristup novim funkcijama Eksluzivne ponude partnera Sada kada je Picnik postao zvanični editor fotografija na Flickr Photos, nema sumnje da prolaze kroz period velike popularnosti i rasta, i mislim da će korisnici biti prijatno iznenađeni kada saznaju da imaju pristup “premium” funkcijama. A zahvaljujući integraciji reklama u svoj web sajt, siguran sam da će imati i pristojnu mesečnu zaradu. Mada na Internetu ima još kvalitetnih onlajn rešenja za editovanje fotografija (na primer FotoFlexer), Picnik je i dalje najbolji alat za obradu fotografija. Picnik može da se pohvali odličnim interfejsom a alati su toliko jednostavni da i početnici mogu da ih koriste bez problema. Programeri Picnik-a kažu da je jedan od njihovih ciljeva da “izvanrednost editovanja fotografija” bude dostupna svima, a ove promene će im omogućiti da ostvare svoj cilj.
 
   

Pinap portreti za upešavanje zidova i još po nečeg

 

 

 

VILMA COSTA i Pinap devojkeVilma Costa na Behance"♥ Beauty is in everyone and everywhere, you just have to look deeper ♥" Photography has always been a passion, but in 2004 grew more serious when becoming a model. And about 4 years later, in 2008, it matured to a Photographer due to the will of seeing the world through the other side of the lens. VILMA
 
   

Pinterest sada i kao Android i iPad aplikacija

 

 

 

Pinterest za AndroidOtkrijte, prikupite i podelite informacije koje vas interesuju. Sve lepo što vam se događa. Pronađite recepte jela koja ste uvek želeli da spremite, ali niko nije hteo da vam da recept. Planirajte gde ćete da idete na odmor. Prikupite na jednom mestu spotove koje volite. Google Play za preuzimanje Android verzije Pinteresta. Pinterest za iPad i iPhone: LINK.
 
   

Plavi voz kreće u maju - Vozom do Trsta

 

 

 

Plavi voz opet vozi Novinari su posetili ekipu filma u školi "Nikola Tesla", gde se snimaju scene pripreme za matursku proslavu generacije 1980. godine. Link ka vesti. Knjiga posle posla - Vozom do Trsta Potresno… Strastveno pripovedanje koje na najuzbudljiviji način prepliće političke i ljubavne intrige. Vozom do Trsta je zavodljiv roman prepun iznenađenja, iskričavih lingvističkih izraza i čudesnih slika. Ljubavnici nam izgledaju kao špijuni, a doušnici se zaljubljuju u ovoj priči prepunoj mudrosti i lepote. Link ka knjizi i korpi za naručivanje.  
 
   

Pobednici Internacionalnog takmičenja za dron fotografije za 2017.

 

 

 

Pobedinici četvrtog godišnjeg međunarodnog takmičenja "Dron fotografija" najavljeni su, organizovani od strane Dronestagrama, a u suradnji sa Nationalnom geografijomNagrade su dodeljene u kategorija: Priroda, Gradska, Ljudi i (po prvi put na konkursu) Kreativnost. Priroda       Grad       Ljudi         Kreativnost      
 
   

Pobednička fotografija 24 sata da li prikatuje ljubav ili da roditelji pošalju lovu

 

 

 

Love ili šaljite nam pareRoditelji uvek brinu kada im deca odu na moru, imala deca 5 ili 25 godina. Kada im deca pošalju fotografiju sa mora oni ne vide da su deca dobro, nego vide i ono čega nema. Nekada davno pare smo zvali lova. Kasnije smo naučili da LOVE na egleskom, na srpskom znači ljubav. Kasnije su se stvari još više iskomplikovale pa se danas često mešaju pojamovi love i ljubav i pare i lova. Zato i moj komentar. LINK. Zoin Mihailo: Pobednička fotografija pokazuje dvoje mladih kako leže na plaži i poručuju roditeljima da im šalju mnogo love, jer je sve skupo. "
 
   

Polaroid projekat - pridružite se i kreirajte od svojih fotografija Polaroid-snimke

 

 

 

1. Preuzmite POLAROID softver. 2. Ubacite svoju sliku. 3. Sačekajte malo, preuzmite i odštampajte svoju fotografiju u POLAROID stilu. Evo jedne fotografije: Link.
 
   

Pomračenje - startovalo na Partizanovom stadionu - Azija - Foka sa zaštitnim naočarima

 

 

 

Kako je fudbalska lopta zamračila Sunce fudbalerima Rila Fudbaleri Partizana deklasirali Ril (8:0) u revanš meču 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, ostvarivši najubedljiviji trijumf na evropskoj sceni u klupskoj istoriji 8:0 (4:0).      Pomračenje dolazi iz Azije Potpuno pomračenje počelo je rano jutros (01. 58 po srednjeevropskom vremenu) na zapadu Indije i bilo vidljivo u pojasu širokom oko 250 kilometara koji se kretao preko Indije, Bangladeša, Nepala, Butana, Mjanmara i Kine, u najdužem trajanju od 6 minuta i 39 sekundi nad Pacifikom, prenela je agencija Rojters, pozivajući se na obaveštenje američke svemirske agencije NASA.   Link. Pomračenje - knjiga Samo naizgled obična devojka Bela Svon rastrgnuta je između osećanja prema dvojici najdražih muškaraca, nepomirljivih prirodnih neprijatelja i ne zna kako da spoji ne samo njih dvojicu, već i dva dela sebe. Nemojte čekati pomračenje. Link ka knjizi i korpi za naručivanje. Zaštitne naočare za foke Za brkove zaštita nije potrebna, ali za oči nezaobilazna.  Čak i ako ste foka. Link.  
 
   

Ponovo radi Akademija - lepota knjižare Evro Giunti i digitalna fotografija za 1200 dinara

 

 

 

Slike iz Akademije Lepo je proći, ali je još lepše svratiti.   Uskoro snimci i kada padne mrak.   Lišće je zeleno.   Muzika. Šešir. Nečija ruka. Kada se popenjete na nivo na kom su naša kompjuterska izdanja.   Pogled zbog koga bih ostao malo duže.   Dođite, uzmite knjigu i pročitajte je u fotelji. Sve je tako umiveno.   Izbor naših najtraženijih izdanja. Pogled odozgo na slike i knjige. Pronaćićete ono što vam treba. Dođite i napravite gužvu. U izlogu naša knjiga DIGITALNA FOTOGRAFIJA po specijalnoj ceni, samo 1200 dinara. Oko nas su knjige koje će vam možda trebati.   Dobro vidite, nije fatamorgana.
 
   

Portfoliji poznatih fotografa, danas Brook Pifer ljubitelj portreta

 

 

 

Brook PiferBrook Pifer is an award winning photographer who’s love of the portrait enables her to capture authentic moments filled with spontaneity, determination and introspection. BROOK PIFERSTILOVI - ROK ZVEZDEROK ZVEZDE. BROOK PIFER NA TWITTERUPozadina na TwitteruPRATITE BROOKAINSTAGRAMPratite autora na Instagramu. Desktop pozadina Ako vam se pozadina za vaš računar dopada, preuzimite je sa BROOK PIFER, u punoj rezoluciji.
 
   
Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272