Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Vesti – Posao

Ukupno: 194, strana 4 od 10

Google Docs prelazi oflajn - na dobar način

 

 

 

Google počinje polako da ugrađuje različite oflajn funkcionalnosti u Google Docs. To znači da sada možete onlajn da kreirate dokumente, delite ih sa saradnicima i editujete ih kada se nalazite na mestima koja su daleko od računara i internet konekcije. Recimo da ste na avionu, vi možete da radite na vašem izveštaju i čim se vratite u kancelariju ili vašu kuću, sve što treba da uradite je da ponovo posetite Google Docs stranicu i sve vaše izmene će biti sinhronizovane i vaši saradnici će videti zadnju verziju dokumenta. Ako dvoje ljudi prave izmene onlajn a onda pokušaju da sinhronizuju isti dokument sa serverom, Google će prikazati poruku koja će vam reći da treba da odlučite koje izmene želite da sačuvate. Trebaćete da imate instaliran Google Gears da biste mogli oflajn da koristite Google Docs. Google je fazno uveo nove funkcije, što znači da neće svi korisnici moći odmah oflajn da edituju svoja dokumenta. Treba da potražite malu zelenu strelicu u gornjoj navigaciji Google Docs-a da biste saznali da li imate oflajn pristup. U početku, korisnici će moći da pristupe tabelama u read-only režimu, ali ćete zato imati kompletne mogućnosti editovanja tekstualnih dokumenata. Podrška za prezentacije će doći za koju nedelju. U gornjem i donjem videu možete da se bolje upoznate sa novostima vezanim za oflajn mogućnosti Google Docs-a kao i načinm na koje nove funkcije rade. viewNode("3ce7a60a2d35e", {"height": "233", "width": "280"});
 
   

Google i Microsoft se bore za Digg?

 

 

 

Popularni socijalni web sajt sa vestima Digg želi da ga neko kupi i vredno radi na tome sa svojom investicionom bankom. U ovom trenutku čuju se glasine da su četiri kompanije zainteresovane za njih. TechCrunch izveštava da su to dve medijske kompanije koje se bave vestima i dve “velike” Internet kompanije. Da li pretpostavljate o kojim Internet kompanijama je reč? Pa naravno, to su Google i Microsoft. Ko bi drugi mogao da bude? Jedan deo mene želi da neko drugi umesto ovih Internet giganata kupi Digg, jednostavno zato što obe kompanije već imaju preveliki uticaj. Google očigledno želi Digg zato što žele da zarade od reklama, iako Microsoft ima trogodišnji ugovor sa Digg-om. Ono što odmah pada na pamet je da i ovog puta Google želi da kupi korisnike a ne tehnologiju. Digg ima mnogo korisnika, u to nema sumnje, i to je najverovatnije ono što im daje najveću vrednost. Ali da li Google-u stvarno treba da kupi još korisnika? Šta god da se desi, biće interesantno pratiti razvoj događaja. Do sada je Digg primio 11. 3 miliona dolara u investicijama a njihova cena će se najverovatnije kretati između 200 i 225 miliona dolara. Nije loše. Jedni kažu da je to malo, dok drugi kažu da Kevin Rose i kompanija uzmu pare što pre jer ćete tako barem moći da kažu da su bili uspešna Web 2. 0 kompanija. To ne može svako da doživi. Naravno, u ovom trenutku još ništa nije potvrđeno, tako da je pitanje da li će se bilo šta od navedenog ostvariti.
 
   

Google najavljuje AdSense za video

 

 

 

Vreme je da YouTube počne da vraća silne pare koje su uložene u njega. Kada je Google kupio YouTube za 1. 6 milijardi, mnogi su se pitali kako Google planira da zaradi novac od deljenja video sadržaja. Zato se već malo više od godinu dana priča o ugrađivanju reklama u YouTube video sadržaje. Pre izvesnog vremena, Google je čak počeo da nudi ružne reklamne jedinice koje se smeštaju u ivicu ugrađenog YouTube video sadržaja (na slici gore). Sada NewTeeVee izveštava da se Google sprema da lansira poboljšanu verziju svojih video reklama . Nove reklame će se nalaziti unutar video filmova i pojavljivaće se kao pop-up slojevi povrh video sadržaja. Izdavači će moći da odluče da li žele ili ne žele da prikažu video sadržaje i gde treba da se pojave u videu. Oni koji se reklamiraju će moći da publikuju ili kratak tekst ili video reklame koje će se pojavljivati u videu. Kao i Google-ove tekstualne i slikovne reklame, video reklame će se birati na osnovu sadržaja web sajta, ali će takođe biti upareni sa relevantnim sadržajem, što je već malo problematičnije, pošto računaru neće biti lako da utvrdi o čemu govori video. Ali ako ste ikada primetili potpuno irelevantne reklame kako se pojavljuju u vašem Gmail-u, onda znate da to nije ništa novo.
 
   

Google pretraga Zašto su Amerikanci tako ... - A Guide to the Serbian Mentality

 

 

 

Zašto su Amerikanci tako. . . Šta je sa Srbima Knjiga za vreme i posle Srba - A Guide to the Serbian Mentality Ispisijući kolumne i priče u novinama i časopisima beogradski slikar i pisac Momo Kapor stvorio je originalnu i paralelnu književno-ironičnu i stvarnosno oporu i nadasve zanimljivu sliku o srpskom čoveku na razmeđu vekova, navika, tradicije, istorije, ideologije. Link ka knjizi i korpi za naručivanje.    
 
   

Google sada mapira i listinge nekretnina na prodaju

 

 

 

Google Maps vam sada omogućuje da lako proverite listinge nekretnina u određenom području: kliknite na link "Show search options" koji se nalazi pored Search Maps dugmeta i izaberite "Real Estate" iz padajućeg menija. Vaše pretraživanje će da mapira kuće na prodaju, zajedno sa fotografijama i cenama. Blog Google Operating System izveštava da se rezultati kupe sa web sajtova koji se bave nekretninama, a ne iz Google-ove baze podataka. Vaše pretrage možete da filtrirate po ceni, broju soba i kupatila.
 
   

Google Spreadsheets sada omogućuje javno editovanje

 

 

 

Google je pre neki dan uveo interesantnu novost u vidu funkcije koja omogućuje korisnicima da zajednički kreiraju i modifikuju tabele. Ako pogledate Share karticu u jednoj od vaših Google Spreadsheets tabela videćete novu opciju blizu dna koja je nova. Pomoću nje vi možete da delite tabele koje će moći da edituje bilo ko i bilo gde, što u suštini pretvara Google Spreadsheets tabele u wiki. Ovakve funkcije nisu loše zato što korisnik ne mora da ima nalog da bi mogao da radi na tabeli. Na žalost, to istovremeno znači da URL dokumenta lako može da se deli, i vrlo lako može da se desi da počnu da se pojavljuju neželjene informacije. Srećom, Google obezbeđuje iscrpnu istoriju revizija tako da pomoću jednog klika sa mišem vi možete da se vratite nazad pre nego što su napravljene neželjene izmene. Zbog ovih potencijalnih problema mi bismo voleli da vidimo da Google ubaci mogućnost zaštite dokumenta pomoću lozinke, ali bez potrebe za unošenjem korisničkog imena. Na taj način vi biste mogli da date lozinku kome želite, bez potrebe da brinete o tome da će neko ko ne treba editovati vaše tabele.
 
   

Gradacija - 1 $ - 10000 $ - 1.000.000 $ - 1.000.000.000 $ - 1.000.000.000.000 $

 

 

 

Ekonomist: "Jedan naslov u novinama - nije važno kojim, jer ne znam nijedan izuzetak od ovog što sledi, svakome se ponekad omakne – glasio je “Korupcija godišnje košta svet trilion dolara”. Užasnuo sam se te “cifre”, no tek kad sam pročitao napis, u kojem su nabrojane razne vrste korupcije i njihovi iznosi u milijardama dolara, zbirno između 900 i 1. 000 milijardi, shvatio sam da je reč o tipičnoj greški prenošenja američkog broja “trillion”, koja tamo znači milion miliona, što je u Evropi, pa i kod nas bilion. U SAD je bilion ono što mi nazivamo milijarda, broj koji se piše sa devet nula, ili u nauci 10 na deveti stepen. I u SAD i kod nas, posle triliona idu kvadrilion, kvintilion, sekstilion, septilion, oktilion, nonilion, decilion itd. , samo kod njih svaki sa po tri nule više od prethodnog. Naš, pak, trilion ima 18 nula, koliko američki kvintilion, a svaki dalji po šest nula više. Možda jeste zbunjujuće, ali se mora znati kojim brojevima se barata: američkim ili evropskim. "  Ekonomist. Stvari se malo komplikuju kada se sa miliona pređe na malo veće gomile novca. Pagetutor je objavio lep prikaz malih i malo većih količina novca. Za odličan ručak četvoročlane porodice u restoranu. Super plata. Manja od čoveka, ali je čovek uvek veći. Sve veće od ovoga je san mnogih država, a ne pojedinaca. I neoštampan papir vredi dosta, a kamoli odštampan. Pogledajte levi ugao. Ali, šta jedan čovek, grupa ili narod ne može da potroši? Izvor. Knjiga za vas - Vujaklija Samo 1999. 00 dinara. Nije velika gomila novca za vredno delo. Link ka knjizi i korpi za naručivanje.
 
   

Inauguracija predsednika - Ljudska strana trošenja novca - stvaranje istorije

 

 

 

Inauguracija kroz fotografije Na slici koja sledi iz 1889. godine Ramona de Elorriage piše "The Inauguration of George Washington". Balkon Federač Halla u Njojorku, 30. aprila 1789. godine.   Slika je objavljena u Chicagotribune, kao i još 33 slike.   Poslednja objavljena je Džordža Buša:   Kako je izgledala inauguracija železničkog mosta u Rigi:   Inauguracija je lepa slika za sav normalan svet, ali postaje meta za teroriste i kriminalce, poster za inauguraciju:   Kada se sve kockice sklope, dobija se Lego inauguracija:   GeoEye-1 će uhvatiti inauguraciju Baraka Obame iz svemira:   Obama je izabrao Linkolnovu Bibliju za polaganje zakletve: Inauguracioni poster:
 
   

INFOFEST 2008 - Šta smo dostigli u poslednjih godinu dana

 

 

 

Posetite sajt Infofesta, ako već niste otišli da se iz prve ruke obavestite o događajima. Prošle 2007. slika je bila:    Lepo vreme za ICT.
 
   

Infografika dana - 10 društvenih mreža pogodnih za promociju

 

 

 

Infografika dana LINK.
 
   

Infografika dana - Pinterest za mali biznis

 

 

 

Pinterest za mali biznisZoin Mihailo: "Ostalo nam je da se u Srbiji bavimo malim biznisom, jer su velike ribe u velikom biznisu. "WASPBARCODE.
 
   

Inspekcija najavila rigorozne kontrole zagađivanja reka u Srbiji

 

 

 

Inspektori za zaštitu životne sredine izvršiće inspekcijski nadzor na lokacijama potencijalnih zagađivača rečnih tokova - mlekara, hladnjača, klanica i preduzeća za proizvodnju bezalkoholnih pića. Inspektori će vršiti nadzor na osnovu lista prijava za različite vrste postrojenja, saopštilo je Ministarstvo zaštite životne sredine. Kompletan izveštaj o stanju na lokacijama operatera, zajedno sa merama koje će biti naložene da bi se otklonili uočeni nedostaci, biće predstavljen javnosti nakon završetka te akcije. Izvor: www. ekapija. com Pretplatite se i budite u toku.
 
   

Izašla je nova knjiga iz štampe - Metodika nastave tehničkog i informatičkog obrazovanja

 

 

 

Knjiga koja je nedostajala, naročito nastavnom kadru. Knjiga je namenjena:1.     Studentima nastavničkih fakulteta na profilu profesora tehničko i informatičko obrazovanje, kao prvi osnovni sadržaj za sticanje znanja, veština i navika iz metodike nastave tehničkog i informatičkog obrazovanja. 2.     Kao osnovna literatura i, kao takva, neophodna pomoć profesorima tehničkog i informatičkog obrazovanja osnovne škole u izvođenju nastave predmeta i njihovom usavršavanju za njeno unapređivanje.
 
   

Ja volim svoj posao je način da i drugi uživaju u rezultatima vašeg posla

 

 

 

Na sajtu Typography Saved, prikazana je sledeća kreacija: Kada slon voli svoj posao, nije bitno šta radi: Dobro je što ova žica nije zamršena, i što ima kraj. Kada tržite posao, sve što vam se nudi može biti tako bezlično: Nadamo se da ne tražite novi posao. Ako ga tražite nije bitno gde ćete naći.
 
   

Jelka na nožni pogon

 

 

 

Jelke više ne rastu samo u šumama. One rastu i na Internetu. Britanski muzej umetnosti Tejt svake godine od umetnika traži da se dekoriše božićno drvo ili jelka. Ovogodišnja kreacija Boba i Roberta Smita su se okrenuli ekologiji.  Nazvali su svoje delo "Napravi svoju jelku". Strktura je napravljena od recikliranih materijala. Osam bicikala je fiksirano na dnu skulpture. Svaka poseduje generator koji se pokreće okretanjem pedala.   Ako želite svetlo, morate da ga stvorite.   Nije loša ideja i za kuću. Svećice na jelki nemojte da priključujete na električnu mrežu. Pored jelke fiksirajte bicikl, na njega povežite generator i sijalice.
 
   

Kada krenemo napred vlada produži važnost starih pasoša - Ruski prozor

 

 

 

Stari pasoš sa vizom, novi bez vize Vlada Srbije mogla bi da produži važenje starog pasoša za još nekoliko meseci, pišu Večernje novosti. Kako prenosi list u današnjem izdanju, ako se to dogodi najavljeni "beli šengen" za 1. januar 2010. godine mogli bi da koriste samo građani sa biometrijskim pasošima, dok bi vlasnici starih isprava mogli da putuju samo sa vizom. Link. Umetnost pasoša Oni koji ne putuju mogu da kupe umetničke obrade pasoša onih koji putuju. Više na stranici. Knjiga posle putovanja - Ruski prozor Dobitnik NIN-ove nagrade kritike za roman godine 2007.   Roman-omnibus sastavljen iz tri priče koje se postepeno ukrštaju i na kraju slivaju u jedan pripovedni tok.   Link ka knjizi i korpi za naručivanje.
 
   

Kada mrzite svoj posao, prvo o tome pišete, pa ga na kraju i promenite

 

 

 

Telonu (Tell-on-you, get it?) čuva vašu anonimnost. Naravno da ne morate da iznosite svoje mišljenje, nekad je dobro pročitati tuđe. Na primer, izaberete kompaniju koja vam je interesantna, i pretražite sva izneta mišljenja u kojima se pominje navedena kompanija. Da li raditi u njoj ili ne. Na primer, mi smo izabrali McAfee Inc. Odmah smo prebačeni na stranu na kojoj je već bilo preko 600 zainteresovanih (654 views) i još interesantniji podaci o tome koliko je mišljenja primljeno od zaposlenih, bivših zaposlenih, ili korisnika. Ovde se ne završava istraživanje. Baza podataka kakve nema na internetu. Naravno da su vam na raspolaganju opcija da nešto kažete (Tell), da pročitate šta je neko rekao (Read Tell) , da pitate (Ask), kao i da kažete prijateljima (Tell-Frienda). Ako, ništa drugo, uvek može da vam bude zabavno. Kraj nije blizu. Ovo je samo kraj 2008. godine. Šta imate da kažete o njoj? Znajte, ako loše budete pričali o 2008. godini u njoj više niko neće želeti da bude.  
 
   

Kako da se oraganizujete - saveti iz iskustva poznatih ljudi i onih koji su to uspeli

 

 

 

Daily Routines svakodnevno nam pomaže da se upoznamo sa načinima organizovanja poznatih ili nepoznatih ljudi. A, mi, iz organizacije možemo da naslutimo kako je nastalo slavno delo, ili to možda i nema prevelike veze. Danas je na prvoj strani Franc Kafka. Možete da birate po grupama: Arhitekte, umetnike, pijanice, filmski umetnici. . . Kada je bio mali, imao je ponija, i neke druge planove. Pored prikaza iz života ličnosti, posebno su interesantni komentari čitalaca. Na primer, jedan komentator je na život Kafke dao sledeći komentar: 7. What is that, an apple? Hey!8. Sulk about the apple in my back9. Seriously, what is going on here?! Najpoznatiji su trenutno: Haruki Murakami, Orhan Pamuk,  Filip Rot. Kada su pitali Džoba Apdajka da li je bilo teško napisati knjige o Zeki, da li ih je pisao METODIČNO, da li ste imali raspored. . . on je odgovorio: Radio sam tri ili četiri sata ujutru, i nisam uvek prazan papir punio divnim frazama. . . Kako ste vi isplanirali svoj dan?
 
   

Kako da vam kancelarija bude lepo zelena - Adrian i Jeremy Wright

 

 

 

Accessories by Adrian and Jeremy Wright       LINK.
 
   

Kako da vam na poslu ne ukradu doručak

 

 

 

Kesice za pakovanje doručka Naravno da niko neće da ukrade hranu koja izgleda pokvareno. Doručak je u redu, ali kesica simulira da nije. Još jedna dobra strana ovakvog pakovanja je u tome što možete da uživate u pogledima ljudi kada vide da iz kesice vadite sendivič i jedete ga. Link. Knjiga posle doručka - Manastirki baštovan Link ka knjizi i korpi za naručivanje.  
 
   
Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272