Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Vesti – Grafika, Dizajn, Štampa

Ukupno: 470, strana 16 od 24

Nove knjige u našoj prodavnici: Photoshop CS3 Biblija i JavaScript sveobuhvatni vodić

 

 

 

PHOTOSHOP CS3 BIBLIJA Photoshop CS3 ima mnogo novih funkcija, a u njihovom savladavanju pomoći će vam ovaj priručnik. Naučićete kako da koristite radno okruženje verzije CS3 i mnoge nove i poboljšane komande - među njima su i unapređene alatke za izbor, moćniji pečat za kloniranje, nove mogućnosti tačke nedogleda i dodatne opcije paleta Animation i Timeline. Otkrićete i kako da napravite superspecijalne efekte, sastavite sjajne kompozitne slike i činite čuda s digitalnim i 3D slikama, bilo da ih štampate, objavljujete na Webu ili prikazujete na prenosnim uređajima. Cena u knjižarama: 2210. 00 dinara Cena kod nas: 1989. 00 dinara JAVASCRIPT SVEOBUHVATNI VODIČ Više od 300. 000 programera širom sveta prihvatilo je ovu knjigu kao nezamenljivu pri korišćenju JavaScripta i pravljenju Web 2. 0 aplikacija. Obrađena je sintaksa jezika JavaScript i izvršavanje skriptova na strani klijenta. Detaljno je objašnjen odnos JavaScripta i nezaobilaznih Web alatki: standarda DOM i CSS, jezika HTML, DHTML, XML i VML, i arhitekture Ajax. Cena u knjižarama: 2210. 00 dinara Cena kod nas: 1989. 00 dinara    
 
   

Nove osobine softvera QuarkXPress 7.0

 

 

 

Quark je najavio mnoštvo novih osobina za budući QuarkXPress 7. 0. Pomoću Composition Zones, Job Jackets i ostalih novih i unapređenih osobina, QuarkXPress 7. 0 će saradnju preko stonih računara učiniti jednostavnom, doslednom i efikasnom, naglasila je ova kompanija, nadajući se da će pobediti konkuretni Adobe softver InDesign DTP. Pomoću kompozitnih zona, ljudi koji slažu stranice, urednici i ostali profesionalci će moći da istovremeno rade na istoj stranici i automatski pregledaju izmene koje su izvršili njihovi saradnici. Job Jackets omogućava da radne grupe dele specifikacije na više radnih stanica, a paleta Synchronization omogućava timovima da održavaju dosledan dizajn kroz sinhronizaciju teksta, slika i ostalih atributa. Direktor razvoja u kompaniji Quark, Juergen Kurz, je rekao sledeće: “Unaprađene grafičke mogućnosti softvera QuarkXPress 7. 0 čine dizajn boljim nego ikada, pa je zato kreativni rad mnogo efikasniji”. Donal O’Conner, vlasnik Compusense Ltd, je izjavio: “Mogućnosti saradnje, Job Jackets i opcije transparentnosti će potvrditi ono što je QuarkXPress uvek bio, vodeći svetski softver za izdavaštvo”.
 
   

Novi logo za Pepsi nas je odveo do zlatne ribice i robota koji se igra balonom

 

 

 

Na blogu Blow at Life, novi logo Pepsija: Lawrence Yang je došao u San Francisko i ne misli da se vraća. Ne mora zlatna ribica da vam ispuni želje, ona može i da vam ispuni život. Od kad sam je ulovila, zlatna ribica je rekla da ima jednu želju, a to je da želi da uvek bude sa mnom, rekla je devojčica: Ako vas interesuje cena, kontaktirajte autora.   Onda su počeli da se pred nama pojavljuju Roze Anđeo. Ako umete da gledate videćete kako plavi oktopod uplivava na crtež, a onda nestaje: Autorov sto. Ko kaže da roboti neće da imaju dušu. Posetite autora.
 
   

Novi prilog za otkačenu istoriju - Primeri umetnosti od upotrebljene tehnologije

 

 

 

Web Urbanist - 20 primera umetnosti od tehničkog otpada Komšija koji će sebe da pošalje na reciklažu i da od države dobije SEBE NOVOG. Link. Bivši pripadnik tajne policije, sada prijavljuje one koji su se nepropisno parkirali na travnjacima grada. Link. Sova koja se hrani miševima, bežičnim, laserskim, a nisu loši ni oni sa kuglicama. Link.   Pogledajte svih 20 kreacija na Web Urbanist.
 
   

NOVI TREND: Dolazi zima - ispletite svom omiljenom stablu džemper

 

 

 

Šta radi pas kada u šetnji priđe drvetu koje je obučeno u ispleten džemper: Link. Drveće nije jedino dobro za kreaciju. Kada prelazite ulicu i naslonite se na svetiljku, a ona mekana: Link. Kuda vodi ovaj put? U mesto u kom svako ume da plete džempere, rukavice. U kom je svako stablo obučeno, i automobili. . . Link. I na kraju stara benzijska stanica, da se gorivo ne bi smrzlo: Sada zima može da dođe. Svi smo u toplom.
 
   

Novo e-uputstvo: Photoshop - kako da kreirate novogodišnju čestitku

 

 

 

Veoma lako možete napraviti novogodišnju elektronsku čestitku namenjenu prijateljima ili poslovnim saradnicima. Ipak, najbolje od svega je što ćete naučiliti šta sve možete da uradite pomoću Brush alatke. Link za preuzimanje uputstva sa ove strane. Najnovije izdanjeSaveti za lako snalaženje. Naručite.
 
   

Novo e-uputstvo: Photoshop - kako da kreirate snežni tekst

 

 

 

U elektronskim knjigama smo postavili novo e-uputstvo: Photoshop - Kreirajte snežni efekat. Od vas očekujemo predloge.
 
   

Novo na našem sajtu: Karikature Martija Bucella svakoga dana za dobar dan

 

 

 

Ako volite porodične karikature, dobro došli, na sajt. I ne samo porodične. Marty Bucella vas svakoga dana čeka sa karikaturom.   Link ka autorovom sajtu. Biće tu karikatura iz svih oblasti života. Poslovnih. Obrazovnih. Medicinskih. A, ako ste ljubitelja pasa i mačaka, oni imaju svoje posebno mesto kod Martija. Naravno, nijedan karikaturista ne može bez kompjutera. Iako je sedenje uz kompjuter pasivan sport, biće i sportskih karikatura. Evo i pisma od Martija: Mihailo, You can use my cartoons as long as no changes are made (other than translation) and you provide a link back to my site. Marty Marty BucellaCartoonist/Humorous Illustratorwww. martybucella. com Hvala Marti.   USKORO NA POSEBNOM MESTU NA NAŠEM SAJTU.
 
   

Olovka je pre postojanja Interneta pisala srcem, a sada piše ...

 

 

 

Na Smashing. app je objavljena kolekcija od 21. novogodišnje reklame. Jedna prikazuje olovku i jelku: Kada Deda Mraz pije, onda deca ne dobijaju poklone. Isto je i sa roditeljima. Reklama za Hajneken: Šara na zimskim gumama može da bude u obliku jelke. Mercedes: Ako pušite, ovo je jedan od načina da ga ostavite. Olovke cigarete. samo izgledaju kao cigarete, ali su olovke. Kada hoćete da zapalite cigaru, uzmite olovku i nešto napišite:
 
   

Osvojite besplatnu knjigu - Kompjuteromicin - Katalog za 2009. godinu - Komentarišite

 

 

 

Kompjuteromicin za 2009. godinu Svaki objavljeni komentar ćemo nagraditi sa džepnom knjigom po vašem izboru. Knjige se preuzimaju kod nas u Vojvode Stepe 34. Komentare primamo do sledećeg petka, 26. oktobra 2009. Knjige možete da preuzmete i na našem štandu na Sajmu knjiga. Sajam nas je POPEO NA VIŠI NIVO. Hala I, GALERIJA. Sve ćemo da gledamo odozgo. Evo i plana.  
 
   

Otkriven je pilot koji je ubio autora čuvenog romana "Mali princ"

 

 

 

BERLIN – Nemac koji je 1944. godine ubio francuskog pisca i pilota Antoana de Sent-Egziperija bio je jedan od asova Luftvafe. On je uspeo da završi rat sa 28 pobeda, tačnije sa 28 oborenih neprijateljskih aviona. – Dogodilo se to u blizini Tulona – ispričao je Horst Ripert Frans-presu. – Dok sam bio u izviđačkoj misiji nad morem, Antoan je leteo ispod mene. Video sam kokarde, zaokrenuo sam kako bih mu se našao iza leđa i oborio ga – naveo je 88-godišnji Ripert, koji je u to vreme pilotirao meseršmitom ME-109. Sent-Egziperi je poginuo 31. jula 1944, a tek posle šezdeset i četiri godine od njegove smrti Ripert je razotkriven javnosti i to u knjizi koja će biti objavljena 20. marta u Francuskoj. Sent-Egziperi je 31. jula 1944. poleteo u svom lajtningu P-38 iz Borga, na Korzici, u izviđačku misiji. Imao je zadatak da fotografiše teren u okviru priprema za iskrcavanje u Provansi, ali se nije vratio u bazu. Autor slavne knjige "Mali princ", koju je napisao 1943, ostavio je za sobom i romane "Avijatičar", "Pravac jug", "Noćni let", "Zemlja ljudi", "Smisao života" i "Citadela". Prethodnik aviona kojim je leteo Sent-Egziperi Izvor: Građanski list
 
   

P.O.T.W. sajt koji možda niste posetili i dizajneri iz Srbije u svetskom kolu

 

 

 

P. O. T. WP. O. T. W. Naravno da je najpopularnije dizanirati pakovanja za hranu, piće. Nas su interesovali dizajneri iz Srbije, jer je moguće pregledati ponudu tagovanu prema zemljama nastanka. Studetski rad - Fidelinkina pekara i brašnoDizajner je Silvija Vojnić Rogić. FIDELINKINA PEKARA I BRAŠNO. Bakina tajna Dizajn Peter Gregson, Serbia. Među najpopularnijima Dizaj BOB STUDIO, Greece / United Kingdom. Fotograf: Margarita NikitakiOvako se pakuju jaja gospođa koka Dizajn Azul Prado, Argentina.
 
   

Papir i makaze daju zapanjujuće rezultatet u rukama umetnika - Ruka u svemiru

 

 

 

Umetnik Peter Callsen je skulptor koji radi sa papirom. Većina njegovih radova je urađena od jednog lista papira formata A4, 80-gramskog, ili sličnog. Neki od njegovih radova su pred vama. Ne bacajte papir koji ste upotrebili.   Link ka autoru. Pulsar kreira kosmičku ruku Ruka umetnika u svemiru. Link ka Nacionalnoj Geografiji.
 
   

PDF-XChange Viewer - bolji od Foxit Reader-a

 

 

 

Ja sam veliki obožavalac Foxit Reader-a, ne samo zato što je besplatan već i zato što mu treba manje od tri sekunde da se otvori. Kada pokušate da pročitate PDF fajl poslednja stvar koju želite da radite je da čekate večnost da bi se učitao, i zato ja Adobe Acrobat nikada ne bih preporučio nijednom korisniku. Ali svestan sam da neki korisnici imaju problema sa štampanjem iz Foxit-a, i zato ću danas predstaviti drugačiji PDF čitač koji će (nadam se) rešiti problem ovih korisnika. PDF-XChange Viewer poseduje sve funkcije koje očekujete od jednog PDF čitača, ali ima i nekoliko funkcija koje možete da nađete samo u plaćenoj verziji Foxit Reader-a! Sigurno se pitate šta to ovaj program može da uradi što Foxit Reader ne može. Da li ste ikada pokušali da ostavite napomenu ili belešku u PDF dokumentu pomoću Foxit Reader-a? Ako jeste, onda ste videli upozorenje koje kaže da će “evaluaciona oznaka” biti dodata dokumentu kako bi se znalo da niste kupili program. Sa PDF-XChange Viewer-om vi možete da crtate, dodajete beleške, kucate tekst i radite još mnogo stvari bez postavljanja neželjenih oznaka u vaš dokument: Ali šta je sa brzinom, sigurno se pitate? Na kraju krajeva, otkačili ste Acrobat zato što je neviđeno spor. Ne brinite, ovaj put više funkcija ne dolazi po ceni sporoće. U našim testovima program se otvarao isto tako brzo kao i Foxit Reader, ili u najgorem slučaju sekundu duže. Ono što mi se ne sviđa je splash ekran koji se pojavljuje ali vi možete da ga isključite u opcijama. Isključivanje splash ekrana izgleda da dodatno ubrzava program. Interefejs sa karticama je takođe odlična stvar kada imate otvoreno više dokumenata. PDF-XChange Viewer poseduje funkciju sličnu onoj u Internet Explorer-u 7 pomoću koje možete da prikažete sve otvorene dokumente u rasporedu sličnom mreži. Videćete umanjeni prikaz svakog dokumenta, što vam omogućuje da lakše nađete onaj koji vam trenutno treba. Da li sam rekao da ovaj program i izgleda dobro? Definitivno je prešišao Foxit Reader kada se uporedi grafika u ova dva programa, i to je evidentno čim otvorite program. Čini mi se da ćemo mi polako da pređemo na PDF-XChange Viewer zbog svih navedenih prednosti. On izgleda lepše, ima više funkcija i poseduje iste performanse kao Foxit Reader. Uostalom, prosudite sami. Ali siguran sam da kada ga budete isprobali složićete se sa nama. Adresa: PDF-XChange Viewer
 
   

Pejzaž može da se unese u sobu i da ga čujete

 

 

 

Posetite sajt Maya Ying Lin. Da vidite kako su radovi sabijeni u linije, u zvukove. Kako se pojavljuju, kada postavite kursor na njih, i kako proizvode tonove kada se miš pomera levo-desno. Kao što pejzaž mogu biti linije kroz koje je moguće proći, tako i žena može biti sva od metala. Da li ćete u pejzažu svog mesta sresti damu-lampu koja će vam osvetliti knjigu koju želite da pročitate u mraku: Lady of the Lamp, by Joe Rush (Mutoid Waste Co. ) Ovo su pejzaži nekog drugog sveta, u našem svetu dami sijaju oči. Kada vas voli, oči sijaju jednim sjajem, kada ne, neko je izvukao kabl iz napajanja: Dizajnirao je Kim Seung Woo - Universal Plug je jednostavna ideja kako svaki kabl možete lekao da izvadite iz utičnice. Kada se ponovo uključite i pejzaž svog mesta zamenite Čileom, vidite fantastičan spoj prirode i čovekovog stvaralaštva, hotel Explora: Vaše putovanje pejzažom tek počinje.
 
   

Photoshop - Kako da kreirate 3D tekst od metalnog do ledenog

 

 

 

PSDTUTS je objavio detaljno uputstvo za kreiranje 3D teksta u Photoshop-u. TutorialWiz daje uputstvo za kreiranje stenovitog 3D teksta:    AltWebDesign zimi voli sneg i led, pa je takvo i uputstvo:      
 
   

Photoshop - Korišćenje tipografije kao kreativnog elementa

 

 

 

Počinje se sa kreiranje jednog A3 portretnog dokumenta. Original: Use type as a creative effect in Adobe Photoshop Krajnji cilj: Kompletno uputstvo:LINK.
 
   

Photoshop CS3 - nova Adobe-ova perjanica

 

 

 

16. aprila svetlo dana je ugledao nestrpljivo očekivani Photoshop CS3, softver za dizajnere i profesionalne fotografe. Međutim, ovog puta Adobe je izbacio na tržište i Photoshop CS3 Extended, kompletno novo izdanje Photoshopa koje omogućuje kreativnim multimedijalnim profesionalcima da prošire granice digitalne obrade slika. Photoshop CS3 Extended uključuje sve što ima Photoshop CS3 plus novi set mogućnosti za integraciju 3D i filmske grafike, merenje i analizu slika. Photoshop CS3 Extended takođe pojednostavljuje radni tok za profesionalce u arhitekturi, inženjerstvu, medicini i nauci. "Nikada nismo ni pomišljali da će Photoshop jednog dana pomagati u kreiranju najvećih svetskih hitova, a kamoli da će spasavati živote", rekao je John Loiacono, stariji podpredsednik Creative Solutions Business Unit-a u Adobe-u. "Bez obzira da li je to video producent koji edituje teksturu pozadine filma ili istraživač koji broji stotine ćeija kancera, različite industrije se već oslanjaju na profesionalne stadnarde u digitalnoj obradi slika". Mnogobrojne napredne funkcije u Photoshopu CS3 Extended sada omogućuju multimedijalnim profesionalcima, grafičkim i web dizajnerima da upotrebe moć Photoshopovih alata za editovanje i modula za slikanje na editovanje 3D i filmskih sadržaja. Filmski i video stručnjaci mogu da kreiraju vizualizacije 3D modela i da edituju teksture, takođe mogu da slikaju i kloniraju na većem broju frejmova istovremeno. Animatori sada mogu da renderuju i inkorporiraju bogate 3D sadržaje u svoje 2D kompozicije. Grafički i web dizajneri mogu da kreiraju animacije od serije slika i eksportuju ih u širok izbor formata, uključujući QuickTime, MPEG-4 i Adobe Flash Video. "National Association of Photoshop Professionals (NAPP) ima više od 60. 000 članova i nastavlja da raste, kao i raznovrsnost namena Photoshopa", rekao je Scott Kelby, predsednik NAPP-a. "Photoshop CS3 Extended će nastaviti da redefiniše ko je kreativni profesionalac, omogućujući multimedijalnim profesionalcima da stvarno pomere granice svoje stručnosti, istovremeno pozivajući inženjere, naučnike i arhitekte da pridodaju Photoshop svom arsenalu alata". Photoshop CS 3 Extended takođe omogućuje korisnicima da ekstrahuju vredne kvantitativne i kvalitativne informacije iz slika. Pored alata za merenje i analizu, arhitekte, medicinski profesionalci i naučnici će uživati povećanu podršku za specijalizovane formate slika kako bi mogli lako da pregledaju, beleže i edituju slike u njihovim izvornim formatima. Radiolozi mogu detaljno da prate napredak pacijenta tokom vremena, naučnici i istraživači mogu da kreiraju animacije od medicinskih slika za potrebe prezentacije a arhitekte mogu da izvode precizna merenja objekata u 3D slikama.    Adobe Photoshop CS3 se prodaje po ceni od 649 dolara a Photoshop CS3 Extended se prodaje po ceni od 999 dolara.
 
   

Photoshop CS4 - Kako da kreirate novi telefon - Yauhui

 

 

 

Ideja iza svake realizacije Radi se o koncept telefonu Yauhui. Objavljeno na Youtube.
 
   

Photoshop e-uputstvo: Kreirajte srcasti tekst na dan zaljubljenih

 

 

 

Najduži poljubac Na Dan zaljubljenih, 14. februara, u Vrnjačkoj banji biće organizovano tradicionalno takmičenje za najduži poljubac, koje će, kao i svake godine, okupiti mlade iz tog grada i mnogobrojne turiste koji posećuju našu najznačajniju banju. Izvor Blic. Šta sve možete da uradite? Bilo koji tekst mođete da obogatite srcima. Na primer, tekst: Najduži poljubac.   Ime fudbalskog kluba ". . najvise mi se decko obradovao,nikad necu zaboraviti tu srecu kada sam mu nacrtala grb omiljenog fudbalskog kluba. . " kao što je objavljeno na Infostudu u odeljku diskisija. Imate li vi ideju? Pišite nam preko komentara. Link za preuzimanje E-uputstva.
 
   
Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272