Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Vesti – Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Ukupno: 893, strana 28 od 45

Nova 2011. godina je stigla već u 11 časova na Kiritimati i Novi Zeland

 

 

 

Kiritimati u 11, mi malo kasnije Petnaest minuta kasnije, Nova godina je stigla i na novozelandski arhipelag Čatemova ostrva. Stanovnici Veligtona novu godinu su dočekali tačno u podne. Melburn, Sidnej i Kanbera će u drugu deceniju 21. veka stupiti oko 14 časova. Kiribati je već proslovaio dolazak Nove 2011. godine. Na krajnji istok Rusije Nova godine stiže u tri sata popodne, a sat kasnije dočekaće je i žitelji Tokija, Sula i Pjongjanga. Kineskim zidom 2011. će prošetati u 17 časova, kada će stići i u Peking. U isto vreme dočekaće je i Hong Kong, Manila i Singapur. U 18 časova Nova godina stiže u Džakartu, Bangkok, Hanoj i Pnom Pen. Sat vremena kasnije 2011. nastupiće u Daki, Alma Ati, Omsku i Novosibirsku, a u 19. 30 stićiće i u Nju Delhi, Mumbai, Kalkutu i Kolombo. Oko osam sati 2011. će nastupiti u Uzbekistanu, Pakistanu i delovima Rusije. Kabul i Kandahar će već pola sata biti u Novoj godini, kada ona, oko 21 čas, stigne u Ujedinjene Arapske Emirate. Moskva u Novu 2011. ulazi sat vremena pre Evropske unije, pošto će Bukurešt i Atina u nju zakoračiti u 23 časa po srednjeevropskom vremenu. LINK.  
 
   

Nova godina je blizu - ikonice koje će vam možda trebati

 

 

 

Ikonice za popravljanje raspoloženja Klikni deda Mraza da bi ti doneo poklon. Deda Mraz u svim mogućim pozama. Možda vam baš ovo treba. 35 primera ikonica. Sajt koji možda niste otkrili - Dzine Press Link. Ako vas ne interesuju ikonice: Najnoviji postovi 35 Exceptional Pack of Free Christmas Vector Graphics 50 Ultimate Useful Free Mac Apps for Graphic and Web Designers 35 Most Wanted Firefox Add-ons for Web Developers and Designers 10 Free Excellent Website Designs with PSD Source 114 Best Resources for Promote your Design Related Articles and News  
 
   

Nova gradska biblioteka u Študgartu

 

 

 

Biblioteka za primerCREATIVECLOSEUP
 
   

Nova izdanja MIKRO KNJIGE u našoj knjižari po EKSTRA CENAMA

 

 

 

PowerPoint 2007 za početnike Uz jasna objašnjenja, postupna uputstva i mnoštvo slika, ova zabavna knjiga upoznaje vas sa najkorisnijim alatkama programa PowerPoint. CENA U MK: 882. 00 DINARACENA U KOMBIB: 850. 00 DINARA Windows Vista Biblija Sveobuhvatan priručnik s detaljnim opisima svih alatki i funkcija dugo najavljivanog operativnog sistema. Na preko hiljadu stranica Alan Simpson vas upućuje kako da istražite novo Vistino korisničko okruženje i prilagodite ga svojim potrebama. Detaljno su obrađene stare i nove bezbednosne alatke, roditeljska kontrola i rad više korisnika na jednom računaru. Objašnjeni su standardni i dodatni programi, organizacija podataka u računaru, te rad sa dokumentima, poštom, slikama i video zapisima. Naučićete da upravljate štampanjem, podesite snimanje CD i DVD diskova i umrežite kućne računare. Saznaćete kako da otklonite manje probleme sa hardverom i programima, sinhronizujete uređaje i podesite performanse sistema. CENA U MK: 2142. 00 DINARACENA U KOMBIB: 2000. 00 DINARA Primenjena kriptografija, prevod drugog izdanja Prevod drugog izdanja klasika kriptografije daje sveobuhvatni pregled savremene kriptografije. U knjizi je detaljno opisan način na koji programeri i profesionalci u oblasti elektronskih komunikacija mogu koristiti kriptografiju (tehniku šifrovanja i dešifrovanja poruka) kako bi sačuvali privatnost računarskih podataka. Opisane su desetine kriptografskih algoritama, obuhvaćeni su praktični saveti o njihovoj primeni u kriptografskom softveru i pokazano je kako se oni mogu upotrebiti za rešavanje problema bezbednosti. Objašnjavajući dostignuća u tehnikama primene kriptografije, ovo izdanje pokazuje projektantima računarskih aplikacija, mreža i sistema za skladištenje podataka kako da ugrade bezbednost u svoje programe i sisteme. CENA U MK: 1845. 00 DINARACENA U KOMBIB: 1720. 00 DINARA Ne, nije greška. MI SMO JEFTINIJI.
 
   

Nova karikatura Martija Bućela - Deda Mraz nije bio tu

 

 

 

Današnja karikatura Martija Bućela: Link ka autoru. Ako vas interesuju knjige ovog autora, potrežite ih na B&N. Knjiga za poklon - 7 profesora sa dalekog severa Sedam profesora dalekog severa uzbudljiva je priča o neverovatnim tajnama, zapanjujućim pronalascima i burnim pustolovinama. Olujom izmučeni putnik dohujao je u benov i Zarin edinburški dom i probudio tajnu iz davne prošlosti njihovog ujke Aleksandera. Ali putnik je sa sobom doneo i opasnost; Zara, Ben i njihov novi prijatelj Sem uskoro će se otisnuti na zaleđeni Arktik u očajničku spasilačku misiju. Link ka knjizi i kopri za naručivanje.
 
   

Nova knjiga - Andrew Clover: Dad Rules (Tata vlada)

 

 

 

TATA JE GLAVNI je zabavna i originalna knjiga nastala od kolumne Sunday Times-a.   Autor Andrew Clover želi sa svima da podeli sve što je - na najteži način - naučio o gajenju dece. Počev od početka, pitanjem zašto se muškarci toliko plaše gajenja dece, on pretresa sve brige sa kojima se roditelji suočavaju: Kako da ih uspavam? Kako da izaberem školu? Hoću li ikada više imati sex? Zašto da farbam lice kao tigar?Mudar i iskren, ovo je najbolji vodič za roditelje svih vremena. Takođe, to je najsmešniji i najinspirativniji uputnik za sve očeve - i majke. Najveći broj vodiča za roditelje provlače par dobrih ideja u krug, od početka do kraja. Laki su za čitanje ali nabijaju osećaj krivice. Pravila u ovoj knjiza su kratka i jasna:Ne napuštajte kuću koliko god to bude moguće. Obezbedite boje, nekoliko knjižica i pristojne kockice. Osim mašte, to je sve što će vam trebati. Mašta i mnooogo selotejpa. Napravite plan. Ako beba plače, znači da je ili gladna, ili umorna, ili hoće lizu. Da, deca su opaki banditi; ili, ako hoćete, besni reakcionari koji očekuju čaj u  pet, ili će biti primorani da pucaju. Ne hranite ih grickalicama. Spremajte brokoli, sa malo putera, pa im recite da su oni dinosaurusi koji vole da jedu sočno drveće. Nijedno dete na svetu neće voleti povrće pošto proba keksiće. Ne uključujte TV da im ne biste potkopavali vitalnost. Ne marite za sebe. Idite rano u krevet, i čitajte svoje uspavanke. Posle nekog vremena primtićete da pored vas ima nekog. Slobodno ga pipnite. Pretvarajte se da ste Gustav Klimt pa pritisnite Annu Mahler uza zid. . . Ne obraćajte praviše pažnje na dečji plač da ih ne biste naučili da plaču. Obratite pažnju kada se lepo igraju. Budite pozitivni. I učestvujte, nemojte samo hvaliti. Samo bez sugestija; uzmimo da oni imaju sopstvene ideje. Sve ih prihvatite. Uskoro, nosićete gaće na glavi, i služiti čaj lutkama. To se zove kvalitetan provod. Budite cool. Važi. OK. U jednom trenutku ponećete se poput sopstvenih roditelja. Lupaćete vratima i psovati. To nije lepo, ali oprostite sebi. Niste vi svoj otac. Imate priliku da to i dokažete. Dajte sve od sebe. Biće dovoljno. Kad postanu svadljivi preuzmite kontrolu. Pokažite im da znate zbog čega su uznemireni, pa im vešto skrenite misli. Privucite im pažnju rečima tipa: 'Jesam li ti pričao kako je baki veštačka vilica ispala u wc šolju? Gledaj, nacrtaću ti dijagram. 'Ne planirajte previše aktivnosti. Svoje izbacite. Što sporije vozite, imaćete više vremena za razgledanje. Deca su kao naučnici-džentlmeni viktorijanskog doba. Skupljaju lišće. Znatiželjno pilje u kišne kapi. Vaš posao je da ih kopirate. Ostavljajte ih nasamo što je češće moguće inače će se previše oslanjati na vas. A, ustvari, trebalo bi da bude obrnuto. Vaša deca neće dugo biti vaša. Uživajte u njima. Obožavajte ih. Učite od njih. Izvor
 
   

NOVA KNJIGA - Learn to Program with Phrogram™!

 

 

 

(Digital Short Cut): Vodič za učenje programiranja igara pomoću najnovije verzije programerskog jezika za decu ISBN-10: 0-321-49683-3; ISBN-13: 978-0-321-49683-6; Izdata: 16. februara 2007. godine; Copyright 2007; Dimenzije knjige: 10-1/2x7-3/4; Broj strana: 109; Izdanje: Prvo. Opis knjige "Ovaj vodič će brzo i lako prošetati kompletne početnike kroz kreiranje njihovih prvih jednostavnih igara pomoću Phrogram-a. Materijal je razumljiv i pristupačan kako za mlade, tako i za tehnološki plašljive. "--Alfred Thompson, Menadžer za akademske odnose, Microsoft CorporationRazličiti jezici programiranja daju vam različite načine da kažete vašem računaru šta da radi. Ako tek počinjete da programirate, pa čak i ako ste iskusni programer kojem se sviđa ideja da programira lakše nego sada, Phrogram nudi nekoliko važnih prednosti:Programiranje u Phrogram-u je lako i zabavno. Phrogram je "prost jezik " - tojest on koristi opisna, intuitivna imena a specijalna formatiranja i strani jezički izrazi su svedeni na apsolutni minimum. Za razliku od drugih programerskih jezika koji su laki za upotrebu, Phrogram je veoma sličana alatima koje danas koriste profesionalni programeri. Phrogram nudi najlakši način za stvarni razvoj softvera - bez obzira da li ste ili niste programer početnik. To posebno važi ako želite da kreirate igre ili grafičke programe, mada vi možete pomoću Phrogram-a da dizajnirate bilo kakvu vrstu programa. I videćete da sve što radite u Phrogramu ide brže, efikasnije i lakše nego u bilo kom drugom jeziku, zato što je Phrogram specifično i pažljivo dizajniran baš za tu namenu. Ako odlučite da pređete na profesionalno programiranje, Phrogram će vas dobro pripremiti za programerske jezike koji se nalaze u širokoj upotrebi, kao što su Java, C#, ili Visual Basic. Phrogram obezbeđuje kompletno programersko okruženje koje je slično kao u navedenim jezicima, ali je mnogo lakše za savladavanje, a mnogo zabavnije za korišćenje. Sadržaj Šta pokriva ova knjiga 3Uvod 4Sekcijan 1: Kucanje i pokretanje vašeg prvog programa u Phrogram-u 9Sekcija 2: Kako vaš prvi program radi 19Sekcija 3: Pomeranje vašeg UFO-a po ekranu 30Sekcija 4: Skakanje vašeg UFO po ekranu 44Sekcija 5: Kontrolisanje vašeg UFO-a preko tastature 60Sekcija 6: Organizovanje vašeg prorama dok raste 67Sekcija 7: UFO beži! Vaša prva kompletna igra! 73Sekcija 8: Bonus igra: Pong! 95Dodatak A: Primeri Phrogram jezika 99Dodatak B: Rečnik programskih termina 105O autoru 108web adresa knjige: http://safari. oreilly. com/9780321496836/pre01
 
   

Nova knjiga Harukija Murakamija

 

 

 

Kad prođe izvesno vreme neke se stvari ščvrsnu. Kao cement u kofi. A kada se to desi više nema natrag – više ništa ne možemo da promenimo. (Šimamoto, 12 godina)Pesmu Neta Kinga Kola, Južno od granice (South of the Border), često zajedno sluša dvoje zaljubljenih tinejdžera, uživajući u nepovratnoj idili detinjstva. Nakon dugog perioda razdvojenosti, putevi im se opet ukrštaju i njihova nekada nevina ljubav ponovo se budi, ovog puta kao neutaživa i razarajuća želja. „Kazablanka u japanskom stilu… Štivo iz sna, bremenito scenama koje zrače poetskom snagom. “ The Times „Izuzetno romantična i plačno-lepa priča o ljubavi… potpuno je različita od svega drugog: istinski original. “ Guardian „Ova knjiga boli. Za jedan tako kratak roman, Južno od granice, zapadno od sunca, boli iznenađujuće snažno… rečiti traktat o iracionalnim moćima ljubavi i čežnje. . . slatko-gorka elegija o neizbežnim posledicama detinjstva. Murakami je jedan od malobrojnih pisaca koji poseduju dar da skrivene mudrosti učini opipljivim u trenucima velikih iskušenja u životu svojih likova (a time i svojih čitalaca). Srce jeste otporno, ali gubitak je njegov usud. “ Independent on Sunday „Jednostavna proza zrači svetlošcu koja je uzdiže do visina poezije. “ Independent „U ovom kratkom, nadrealističkom romanu, najmoćniji detalji leže ispod pokorice običnog. “ New Yorker   Ovo je VI izdanje knjige.   Murakami je popularan i u Srbiji.
 
   

Nova knjiga Shedworking ili gde smo radili juče a gde ćemo raditi sutra

 

 

 

ShedworkingRevolucija u definisanju mesta gde ćete postizati najbolje rezultate u radu. Ako možete da birate radno mesto i gde ćete da radite pogledajte postojeća rešenja. LINK.
 
   

Nova knjiga Stefani Majer, Najbolji romani Isidore Bjelice

 

 

 

Isprva me nije toliko fascinirala sama Bri – nego novorođeni uopšteno posmatrani. Dok sam pisala Pomračenje, veliki deo radnje se odvijao iza kulisa, naravno, a da Bela za to nije znala. Pošto sam se koncentrisala na Belu, nisam se mogla previše udubljivati u priču o novorođenima; međutim, uvek sam imala na umu uopštenu predstavu o tome šta oni rade. Morala sam sve vreme da vodim računa o tome dok sam razrađivala zaplet: Bela se nalazi u takvoj i takvoj situaciji, a novorođeni za to vreme rade to i to. Kako bi sve bilo usklađeno, na kraju sam napravila kalendar za maj i jun – u to vreme se odvija radnja Pomračenja – i zapisala u svaki odeljak šta tog dana radi Bela, a šta se dešava u Sijetlu. Tako da je priča o novorđenima oduvek bila veliki deo radnje Pomračenja. I bila sam pomalo tužna što ne mogu da prikažem nijedan deo svega toga u knjizi. Poručite novi roman Stefani Majer Bri je jedina novorođena koja se pominje imenom u Pomračenju, jedina od novorođenih koja dođe u kontakt sa Kalenovima (to jest, jedina koju nisu samo ubili), i jedina od njih koja se susreće sa Volturijevima na čistini. Ona najduže preživi, tako da je ona pripovedač koji može da nam ispriča celu priču. Ona je logičan izbor za hroničara priče o novorođenima. Kada sam otpočela da pišem sa njene tačke gledišta, postala je stvarno živa. Štaviše, toliko živa da, što sam se više bližila neizbežnom kraju, to mi je teže padalo da nastavim. . . IZVORNajbolji romani Isidore BjelicePoslednja ljubavPoslednja ljubav velikog engleskog pesnika bila je prelepa Srpkinja koja ga je pazila, negovala, ljubila i naučila da voli. Bez nje, njegove poslednje ljubavi, opus lorda Bajrona ostao bi zauvek prikraćen za ovaj neobični rukopis. Ali, onog trenutka kad ovaj tajni rukopis dotakne vaše misli, misterija se vraća, a ljubav ima šansu. . . Moj život, moj skandal"Moj život, moj skandal" je dopunjena autobiografija Isidore Bjelice. Poznata po otkrivanju tuđih biografija, ovde jednako otvoreno i iskreno piše o svojim ljubavima, hapšenjima, naci-žuru, izdajama, uspesima i padovima. . . Porodici, prijateljima, neprijateljima, sreći i nesreći. . . Sve tajne Isidore Bjelice iz njenog pera, bez cenzure i zadrške. Sarajka u BeograduPored najvećeg pozorišnog hita Isidore Bjelice, omiljene Stane Popićke, knjiga sadrži i njen nastavak, satiru Sarajka u Parlamentu, koja je za vreme "Sablje" skinuta sa repertoara i zabranjena, i Dorćol-Menhetn, komad po kojem je snimljen prvi srpski nezavisni film koji se sada objavljuje u izvornoj, necenzurisanoj verziji! Novac, strasti i lažiMit o srpskoj ženi kao vantelesnom biću lišenom strasti i želje, ispunjenom dužnošću i odanošću jednom muškarcu, Isidora Bjelica razobličava nežno, pripovedajući priču o četiri generacije koje odlučuju da život uzmu u svoje ruke. Priča o lutanju kroz lavirinte strasti, na trenutke groteskna i ironična, postaje i priča o novcu - poslednjoj magiji na koju niko nije imun. Spisateljica ne osuđuje snobizam i lažni moral junakinja samo podseća da je jedino što može da se prenese u drugu dimenziju-ljubav. Mali vodič za ljubavnu srećuKolaž odgovora na pitanja čitalaca jednog časopisa o ljubavnom životu savremene žene. Ušuškana u romanesknu formu knjiga posebno pleni činjenicom što se ti odgovori daju kroz prizmu životnog iskustva same autorke. Verenica ratnog zločincaVerenica ratnog zločinca je prvi ljubavni špijunski roman koji govori o velikoj strasti u pozadini građanskog rata i raspada Jugoslavije. Prvobitno bunkerisan zbog svoje antihaške poruke, danas je jedan od najvećih bestselera od Haga do Beograda i NJujorka. . . Paravojne jedinice, strane službe, heroji, izdajnici i jedna zaljubljena mlada žena u ratnom vrtlogu! Najveće misterije srpske istorijeOva knjiga je vodič kroz najtajnovitije i najzanimljivije topose naše istorije, koja daje odgovore na brojna pitanja: šta je bila tajna misija svetog Save? Ko je zaista bio vera a ko nevera na Kosovu polju 1389. i zašto je Vuk Branković oklevetan? Zašto je čedna, smerna i prelepa Jerina nazvana prokletom? Kako su ćerke kralja Nikole zavladale ruskim dvorom? Ko se zaista i kako borio protiv Nemaca ? Tito ili Draža?. . . Nepristojna pisma muškarcimaNepristojna pisma muškarcima su dnevnički izvod iz pisama koje je Isidora pisala muškarcima, ljubavnicima, prijateljima, mužu od 1984. do 2001. godine. Virtuelna kurvaSve je počelo naivno, skoro potpuno nevino, kada sam, povedena trendom da svaka dama koja drži do sebe mora da ima jednog ili dva internet-ljubavnika, zaplovila po sajber spejsu bluda i strasti. 101 muškarac u četiri godišnja dobaVreme neumitno tece i svaki minut je poslednja sansa da oceve nase dece zavolimo kao decu. Sve ostalo su jagode, blagi pejzazi, mirisljavi flertovi, meki jastuci, tihe plaze, promenjene uspomene i telesna lepota. Stvari nepreseljive na drugi svet. Bar ne do konacnog suda dok nasi pejzazi ne postanu vecni, dok telo ne postane besmrtno, dok pogledi ne budu govor precizan kao reci, dok lepota ne postane ogranicena, dok ljubav ne bude savrsena. . . Kao ona prema Sinu. Srbija bez orgazmaSrbija bez orgazma je velika studija o seksu i orgazmu. Orgazam kao sećanje na raj. Metafizika seksa i ovladavanje sopstvenim orgazmom. Apostoli urbanog BeogradaKroz biografije ličnosti koje su stvorile urbanu ezoteriju otkrićete tajnu vezu koja spaja duh Vorhol-Morisijeve umetničke radionice (art-fektori) i subkulturu Beograda. SrpkinjaIsidora Bjelica daruje srpskim čitaocima, a pogotovo čitateljkama, svoj novi roman – Srpkinja – alegoriju života Milice Stojadinović Srpkinje, naše izuzetno darovite i zaboravljene pesnikinje. Zabranjena pismaKoje su vaše prve asocijacije na Beograd i život u Srbiji pre deset godina? Šta je bilo IN a šta OUT? Gde je bio svet, a gde mi? A danas? Tajna knjigaTajna knjiga otkriva sve ono čemu su se glavni likovi ove knjige nadali da nikada neće biti pred očima javnosti – njihove identitete, tajne živote, policijska dosijea, niske strasti naših intelektualnih velikana od 1945. godine do danas. . .
 
   

Nova književna nagrada po Savetima mladom piscu Danila Kiša

 

 

 

Imate li knjigu za nagrađivanje? „Mi smo pisci rođeni posle sedamdesete godine prošlog veka, koji su na književnu scenu stupili u vreme raspada gotovo svih mogućih sistema vrednosti, što je pošten uspeh u poslu kojim se bavimo učinilo gotovo nemogućim. U takvim uslovima, srpska književnost se našla u rascepu između trke za dotacijama i trke za čitaocima, pri čemu trka za dotacijama prečesto podrazumeva povlađivanje različitim političkim snagama, a trka za čitaocima povlađivanje lošem književnom ukusu. Naš cilj je da pomažući jedni drugima, u pojedinačnim i zajedničkim nastupima osvojimo i reafirmišemo literarnu scenu, kako bismo tržišne kriterijume, upravo kao i kriterijume dotacija, prilagodili sebi, umesto da se mi prilagođavamo njima“, navodi se u saopštenju o književnoj grupi „Proza na putu“„Poziv na putovanje ̶ po Savetima mladom piscu Danila Kiša“ će se dodeljivati svake godine za Prvu i(ili) Drugu proznu knjigu (roman, zbirka priča, putopis, dnevnik. . . ) po ugledu na Danila Kiša koji je istovremeno objavio dva romana u jednom izdanju. (Izvor:b92. net) Saveti mladom piscu Danilo Kiš Gaji sumnju u vladajuće ideologije i prinčeve. Drži se podalje od prinčeva. Čuvaj se da svoj govor ne zagadiš jezikom ideologija. Veruj da si moćniji od generala, ali se ne meri s njima. Ne veruj da si slabiji od generala, ali se ne meri s njima. Ne veruj u utopijske projekte, osim u one koje sam stvaraš. Budi jednako gord prema prinčevima i prema gomili. Imaj čistu savest u odnosu na privilegije koje ti tvoj zanat pisca donosi. Prokletstvo tvog izbora nemoj brkati sa klasnom opresijom. Ne budi opsednut istorijskom hitnjom i ne veruj u metaforu o vozovima istorije. Ne uskači, dakle, u "vozove istorije", jer je to samo glupava metafora. Imaj uvek na umu misao: "Ko pogodi cilj, sve promaši. " Ne piši reportaže iz zemalja u kojima si boravio kao turista; ne piši uopšte reportaže, ti nisi novinar. Ne veruj u statistike, u cifre, u javne izjave: stvarnost je ono što se ne vidi golim okom. Ne posećuj fabrike, kolhoze, radilišta: napredak je ono što se ne vidi golim okom. Ne bavi se ekonomijom, sociologijom, psihoanalizom. Ne sledi istočnjačke filozofije, zen-budizam itd; ti imaš pametnija posla. Budi svestan činjenice da je fantazija sestra laži, i stoga opasna. Ne udružuj se ni sa kim: pisac je sam. Ne veruj onima koji kažu da je ovo najgori od svih svetova. Ne veruj prorocima, jer ti si prorok. Ne budi prorok, jer tvoje je oružje sumnja. Imaj mirnu savest: prinčevi te se ne tiču, jer ti si princ. Imaj mirnu savest: rudari te se ne tiču, jer ti si rudar. Znaj da ono što nisi rekao u novinama nije propalo zauvek: to je treset. Ne piši po narudžbini dana. Ne kladi se na trenutak, jer ćeš se kajati. Ne kladi se ni na večnost, jer ćeš se kajati. Budi nezadovoljan svojom sudbinom, jer samo su budale zadovoljne. Ne budi nezadovoljan svojom sudbinom, jer ti si izabranik. Ne traži moralno opravdanje za one koji su izdali. Čuvaj se "užasavajuće doslednosti". Čuvaj se lažnih analogija. Poveruj onima koji skupo plaćaju svoju nedoslednost. Ne veruj onima koji svoju nedoslednost skupo naplaćuju. Ne zastupaj relativizam svih vrednosti: hijerarhija vrednosti postoji. Nagrade koje ti dodeljuju prinčevi primaj s ravnodušnošću, ali ništa ne čini da ih zaslužiš. Veruj da je jezik na kojem pišeš najbolji od svih jezika, jer ti drugog nemaš. Veruj da je jezik na kojem pišeš najgori od svih, mada ga ne bi zamenio ni za jedan drugi. "Tako, budući mlak, i nijesi ni studen ni vruć, izbljuvaću te iz usta svojih". (Otkrivenje Jov. , 3,16) Ne budi servilan, jer će te prinčevi uzeti za vratara. Ne budi naduven, jer ćeš ličiti na vratare prinčeva. Nemoj dozvoliti da te uvere da je tvoje pisanje društveno nekorisno. Nemoj misliti da je tvoje pisanje "društveno koristan posao". Nemoj misliti da si i ti sam koristan član društva. Nemoj dozvoliti da te uvere da si stoga društveni parazit. Veruj da tvoj sonet vredi više od govora političara i prinčeva. Znaj da tvoj sonet ne znači ništa spram retorike političara i prinčeva. Imaj o svemu svoje mišljenje. Nemoj o svemu reći svoje mišljenje. Tebe reči najmanje koštaju. Tvoje su reči najdragocenije. Ne nastupaj u ime svoje nacije, jer ko si ti da bi bio ičiji predstavnik do svoj! Ne budi u opoziciji, jer ti nisi naspram, ti si dole. Ne budi uz vlast i prinčeve, jer ti si iznad njih. Bori se protiv društvenih nepravdi, ne praveći od toga program. Nemoj da te borba protiv društvenih nepravdi skrene sa tvoga puta. Upoznaj misao drugih, zatim je odbaci. Ne stvaraj politički program, ne stvaraj nikakav program: ti stvaraš iz magme i haosa sveta. Čuvaj se onih koji ti nude konačna rešenja. Ne budi pisac manjina. Čim te neka zajednica počne svojatati, preispitaj se. Ne piši za "prosečnog čitaoca": svi su čitaoci prosečni. Ne piši za elitu, elita ne postoji; elita si ti. Ne misli o smrti, i ne zaboravljaj da si smrtan. Ne veruj u besmrtnost pisca, to su profesorske gluposti. Ne budi tragično ozbiljan, jer to je komično. Ne budi komedijant, jer su boljari navikli da ih zabavljaju. Ne budi dvorska luda. Ne misli da su pisci "savest čovečanstva": video si već toliko gadova. Ne daj da te uvere da si niko i ništa: video si već da se boljari boje pesnika. Ne idi ni za jednu ideju u smrt, i ne nagovaraj nikog da gine. Ne budi kukavica, i preziri kukavice. Ne zaboravi da herojstvo zahteva veliku cenu. Ne piši za praznike i jubileje. Ne piši pohvalnice, jer ćeš se kajati. Ne piši posmrtno slovo narodnim velikanima, jer ćeš se kajati. Ako ne možeš reći istinu – ćuti. Čuvaj se poluistina. Kad je opšte slavlje, nema razloga da i ti uzimaš učešća. Ne čini usluge prinčevima i boljarima. Ne traži usluge od prinčeva i boljara. Ne budi tolerantan iz učtivosti. Ne isteruj pravdu na konac: "s budalom se ne prepiri". Nemoj dozvoliti da te uvere da smo svi jednako u pravu, i da se o ukusima ne vredi raspravljati. "Kad oba sagovornika imaju krivo, to još ne znači da su obojica u pravu. " (Poper) "Dozvoliti da drugi ima pravo ne štiti nas od jedne druge opasnosti: da poverujemo da možda svi imaju pravo. " (Idem) Nemoj raspravljati sa ignorantima o stvarima koje prvi put od tebe čuju. Nemoj da imaš misiju. Čuvaj se onih koji imaju misiju. Ne veruj u "naučno mišljenje". Ne veruj u intuiciju. Čuvaj se cinizma, pa i sopstvenog. Izbegavaj ideološka opšta mesta i citate. Imaj hrabrosti da Aragonovu pesmu u slavu Gepeua nazoveš beščašćem. Ne traži za to olakšavajuće okolnosti. Ne dozvoli da te uvere da su u polemici Sartr-Kami obojica bili u pravu. Ne veruj u automatsko pisanje i "svesnu nejasnost" - ti težiš za jasnošću. Odbacuj književne škole koje ti nameću. Na pomen "socijalističkog realizma" napuštaš svaki dalji razgovor. Na temu "angažovana književnost" ćutiš kao riba: stvar prepuštaš profesorima. Onoga ko upoređuje koncentracione logore sa Santeom, pošalješ da se prošeta. Ko tvrdi da je Kolima bila različita od Aušvica, pošalješ do sto đavola. Ko tvrdi da su u Aušvicu trebili samo vaške a ne ljude - isti postupak kao gore. Segui il carro e lascia dir le genti. (Dante) Danilo Kiš Sabrana dela Danila Kiša objavljena su 1995. godine u četrnaest tomova i prevedena su na sve značajnije svetske jezike. 1. Mansarda: satirična poema 1962. (roman) 2. Psalam 44 1962. (roman) 3. Bašta, pepeo 1965. (roman) 4. Rani jadi: za decu i osetljive 1970. (pripovetke) 5. Peščanik 1972. (roman) 6. Po-etika 1972. (eseji) 7. Po-etika, knjiga druga 1974. (intervjui) 8. Grobnica za Borisa Davidoviča: sedam poglavlja jedne zajedničke povesti 1976. (pripovetke) 9. Čas anatomije 1978. (polemike) 10. Noć i magla 1983. (drame) 11. Homo poeticus 1983. (eseji i intervjui) 12. Enciklopedija mrtvih 1983. (pripovetke) 13. Gorki talog iskustva 1990. (intervjui) 14. Život, literatura 1990. (eseji) 15. Pesme i prepevi 1992. (poezija) 16. Lauta i ožiljci 1994. (pripovetke) 17. Skladište 1995. (eseji i pripovetke) 18. Varia 1995. (eseji i pripovetke) 19. Pesme, Elektra 1995. (poezija i adaptacija drame "Elektra") LINK.
 
   

Novak Đoković u tvitovima i predlozi za praćenje tviteraša

 

 

 

Novak i tviteraši širom sveta @Biljana Biljana Pesevska Ноле има плус 40. 000 фанови на фб од синоќа до сега. #djokovic   @erwinlouis Erwin Louis Castillo Putting dirt on your mouth is a gesture of humility and reverence. #Djokovic #Wimbledon   @Celemondo Celemondo Le restaurant de Novak Djokovic à Belgrade news. celemondo. com/2011/07/le-res…   @katbelle24 Kat Valdez Novak Djokovic is trending! hihi <3 <3 <3   @martinsrss Martin Andersson Presidenten hyllar Djokovic: Novak Djokovics seger i tennisens Wimbledon-final är en av de största idrottsliga f. . . http://bit. ly/jmRncM - Шведски.   @herninter_na Herni Basir Michael Schumacher, Valentino Rossi, Lence Armstrong, Jose Mourinho, Wesley Sneijder dan Novak Djokovic. Idola di dunia olahraga ☺. - Индонежански.   @rcatalao Rui Catalão Novak Djokovic. A vontade era tanta que até comeu a relva http://wp. me/p1he1X-nd - Португалски.   @bundesligade Hans Tennis (12:18) - Djokovic Nummer 1: Wimbledon-Sieger Novak Djokovic ist nun auch offiziell die neue Nummer eins . . . http://bit. ly/iMjCpl   @KJSXXX Khajornhsak Srikris ในที่สุด Novak Djokovic ก็ขึ้นเป็นมือหนึ่งของโลกสักที :)   @deetothearr ☀ Đя ☀ @danndroid Novak Djokovic? Serbian,   @regoda_zoran Zoran Regoda  Marej: Treba da se ugledam na Đokovića: Četvrti teniser sveta Endi Marej priznao je da je put Novaka Đokovića do. . . http://bit. ly/k1PcQj   @Okidoki001 Double A Wimbledon 2011: microphone problems hamper BBC interviews with Novak Djokovic and Rafael Nadal (telegraph) http://feedzil. la/iPiIZQ   @ShomiCia milos vujanovic NOVAK DJOKOVIC!!!!no 1!!!DA SE ZNA!!!   @TheLittleBay The Little Bay Group Check out some news about our #Novak special menu! http://fb. me/EqQIEPq5   @Jutarnji Jutarnji. hr VIDEO Kako je Đoković u slavlju pojeo travu s centralnog terena Wimbledona jutarnji. hr/956915/   @deportesaldia deportesaldia. com El único problema de Rafa Nadal es Novak Djokovic   @TaipanT Jon-t Vergara  Mrs. Roddick pa RT @elleroid: Rafael Nadal's Girl Friend vs Novak Djokovic's Girl Friend: Who's Hotter? [PHOTOS] http://bit. ly/iGStkR   @espn ESPN  Put a smile on that face! After taking down Nadal in 4 sets, Novak "The Djoker" Djokovic is your 2011 Wimbledon Men's Champion.   @Beogradoholik Dr. Deer Beer @kombib ali zato će onaj drugi, samozvani, "maaalooo" da popričeka do svojih 5 minuta(-8   @B92net B92  „Novak, novi kralj svetskog tenisa“ http://bit. ly/lEkAvD   @mondoportal Mondo portal Evo himne za doček Noleta!: Novak Đoković je srpska i svetska vest broj jedan. U Beogradu se priprema veličanst. . . http://bit. ly/j7V6Mx   @sloba_milosevic Slobodan Milošević Tadić pre meča rekao Đokoviću: "Ako ne pobediš na Vimbldonu moraćeš još da se družiš sa Vukom Jeremićem".   @skljuc Snezana Felbab ♐ Za novaka idem u "Novak"-a !   @ghazalj Ghazal Jabr WSJ. com - The Diet That Shook Up Tennis? on. wsj. com/jhfmzp #djokovic #tennis #wimbledon   @kooora Kooora ديوكوفيتش يتقدم لصدارة التصنيف العالمي لمحترفي التنس #kooora #Novak #Djokovic http://eel. la/meU3q4     @Fabrique_fcb Jana :) ''Srbijo moja dolazim''. . ♥ Novak Djokovic's post "I am still living a dream, it. . . " whosay. com/novakdjokovic/… via @DjokerNole   @BojanZecevic Bojan Zecevic Young Novak Djokovic / Mali Nole youtube. com/watch?v=fVjVt8… via @youtube   @QMIScotland QMI Scotland Ltd Good morning all, shame Andy Murray didn't get to the final of #wimbledon but well deserved winner in #djokovic, top form! @FiratKilinc1 Firat Kilinc @Joey7Barton djokovic was the best player of tennis but now he is the best player of the world   @Vijesti_ba Vijesti. ba Zvanično: Đoković je najbolji teniser svijeta http://bit. ly/m3waYC   @AhFrida boys wanna be her novak đoković je juče na kosovu ubio murata   @NajVesti_Srbija NajVesti Srbija Nole odgovorio Tadiću: Ne zanima me politika!: Novak Đoković, najbolji teniser sveta, ne krije da mu prija. . . http://tinyurl. com/3r3pytp     @kombib Knjiga za vas Novak Đoković u tvitovima i predlozi za praćenje tviteraša - Kompjuter biblioteka: bit. ly/iFTWP8 via @AddThis     @speranca Bojana Bacic RT @VelikiMo:Koštunice, ako ti sada neko zazvoni na interfon i kaže "E, Novak Đoković je ovde!" - nije on, loži te dečurlija iz komšiluika.     @Blogovnik Blogovnik. Com Doček Novaka u 20h ispred Skupštine: Najbolji teniser sveta Novak Đoković doputovaće u ponedeljak u Beograd, a . . . http://bit. ly/mqwGIr     @sloba_milosevic Slobodan Milošević Neobjašnjivo: od kako je Novak Đoković pobedio na Vimbldonu, u Srbiji iz slavina teče med i mleko.   @alisa16markovic Alisa Markovic Retweet if you love Novak Đoković! #DjokovicWon   @SportalIndia Sportal India Nadal admits he has a mental block again Djokovic #wimbledonfinal #poornadal   @BBCSportUK BBC Sport UK It's a dream come true - Djokovic: Novak Djokovic is ecstatic at becoming Wimbledon champion and world number on. . . http://bbc. in/iia8oR   @RamTendani Tendani Ramulifho Novak Djokovic has won 50 out of 51 matches this year #tennisFACTS   @wetenedev oluwakunmi ODUNOKU RT @TIME: Why did Novak Djokovic eat grass after his Wimbledon win? | http://ti. me/knjNCL (via @TIMENewsFeed)   @MartenForste Marten Forste Djokovic Becomes 25th Player In History To Rise To No. 1: Serbia’s Novak Djokovic, who has won 48 of his 49 matc. . . http://bit. ly/iYfEFr   @FilipEjdus Filip Ejdus The age of Novak has begun. yfrog. com/h2a1llej   @vugdelija Aleksandar Vugdelija Link dana: http://tinyurl. com/kplxr9 ATP lista - No1: Djokovic, Novak (SRB) - Svaka čast genije! @djokernole   @meledrada Mel Edrada Novak Djokovic: a serious man wins Wimbledon http://bit. ly/mompoA   @Aissata74 Keita. D Nouveau n°1 mondial de tennis, Djokovic se dit 'né pour être champion' - Yahoo! Actualités yhoo. it/lwcQ1G via @YahooActuFR   @MattClifton1 Matt Clifton  Bye Nadal. Hello Djokovic.
 
   

Nove knjige - Beletristika i stručna literatura

 

 

 

Zlatna lalaLink1090. 00990. 00Emilija LetaLink540. 00490. 00XML za programereLink1900. 001710. 00Visual C# 2008Link1858. 001670. 00
 
   

Nove knjige - Laguna, Globosino, IPS Media

 

 

 

Pobuna pevača psalmaLink799. 00720. 00Moć podsvestiLink562. 00510. 00Pad TrojeLink489. 00440. 00Zašto muškarci vole kučkeLink580. 00520. 00IvaLink777. 00700. 00Emocionalna inteligencijaLink756. 00680. 00
 
   

Nove knjige - Pčelica, Čarobna knjiga, Moda i odevanje

 

 

 

Izdavačka kućica Pčelica Danijel Defo: Robinson Kruso Roman Robinson Kruso opisuje nam zivot i cudne pustolovine Robinsona Krusoa mornara iz Jorka, koji je dvadeset i osam godina ziveo sasvim sam na nenaseljenom ostrvu. Link   Erik Najt: Lesi se vraća kući Po ovom romanu snimljeno je više filmova za decu, od kojih je najpoznatiji onaj u kome glumi mlada Elizabet Tejlor. Link   Demijan Harvi i Martin Remfri: Robin i lepa Marijana Link   Mik Gauar i Majk Filis: Crnobradi, morski gusar  Link Deca čitaju avanture je edicija knjiga namenjenih početnicima u čitanju. Veličina slova, edukativni sadržaji i živopisne ilustracije kao i zadaci i pitanja na kraju knjige su prilagođeni početnicima.   Čarobna knjiga Ričard Koh: Princip 80/20 U svom provokativnom i krajnje informativnom programu, Ričard Koh nam razotkriva na koji način ovaj čudesan ali pre svega praktičan princip funkcioniše, kako on utiče na nas i kako ga možemo primeniti u cilju sopstvene koristi i kvalitetnijeg života. Link   JP Službeni glasnik Marina Kocareva Ranisavljev: Moda i odevanje Iako se često čini da je moda samo beskrajna igra odevnim elementima, bez nekog dubljeg značenja, poznavanjem teksture modnog govora omogućava nam, ipak, da naslutimo zov mode i njene tabue, da lakše sagledamo druge i možda postanemo svesni kako drugi nas vide. Link
 
   

Nove knjige posle posla - Knjiga bez naslova za osluškivanje srca

 

 

 

Knjiga bez naslova Link ka knjizi i korpi za naručivanje. Keramika: Bez naslova. Link. Osluškivanje srca Link ka knjizi i korpi za naručivanje. Slika dana sa Worth1000: Link.
 
   

Nove knjige posle posla - Stefani Majer: Mlad Mesec - Sumrak - Pomračenje - Praskozorje

 

 

 

Film „Sumrak“, snimljen je prema istoimenom romanu američke spisateljke Stefani Majer, u kome vampiri ne piju ljuima krv, donosi veliku zaradu. U SAD je tokom premijernog vikenda zaradio više nego najnoviji Džems Bond. Vampir Edvard je otkrio svoj identitet Beli. „Bojiš li se?“ - upitao je. Ne, Bela Svan, junakinja najnovijeg bioskopskog hita „Sumrak", ne boji se. Naposletku, njen novi dečko Edvard jeste vampir, ali ne pije ljudima krv. Tako da ništa ne stoji na putu velikoj tinejdžerskoj ljubavi. Film „Sumrak“, snimljen prema istoimenom romanu američke spisateljke Stefani Majer, donosi veliku zaradu. U Sjedinjenim Američkim Državama je za vreme premijernog vikenda zaradio više nego najnoviji Džems Bond. Izvor. Izvor. AP. Trejler za film   Trejler za Mladi mesec   Knjige Sumrak Link ka knjizi i korpi za naručivanje. Pomračenje Link ka knjizi i korpi za naručivanje. Mlad mesec Link ka knjizi i korpi za naručivanje.
 
   

Nove knjige posle posla - Usamljenost prostih brojeva u dnevniku Marte Koen

 

 

 

Dnevnik Marte Koen Link ka knjizi i korpi za naručivanje. Grafički atelje „Dereta” objavio je novi roman Svetislava Basare (1953), pod naslovom „Dnevnik Marte Koen” (Okultna pozadina komunističkog pokreta u Jugoslaviji 1928–1988). Reč je o knjizi koja je dugo najavljivana pod imenom „Već viđeno”. Roman je bio u najužem izboru za NIN-ovu nagradu. Glavna junakinja, Marta Koen, kontroverzna ličnost, izuzetna lepotica, komunista, ateista, spiritista, urbana veštica, Frojdov pacijent, tvorac Male komune na Golom otoku, strada u podmetnutom požaru 1988. godine. I onda se klupko odmotava… Junaci romana su i J. B. Tito, Aleksandar Ranković, Milovan Đilas, Slobodan Penezić Krcun… Basara, u svom dobro poznatom stilu, ukazuje na pogubnost komunizma, ruga se svemu, sve pretvara u grotesku. POLITIKA. Usamljenost prostih brojeva Link ka knjizi i korpi za naručivanje. Grafički atelje "Dereta" pripremio je na početku godine roman "Usamljenost prostih brojeva" za koji je Paolo Đordano osvojio veoma uglednu italijansku književnu nagradu "Strega" za 2007. godinu. Polazeći od stare mudrosti koja upozorava na to da se zbog odluka koje su donete za svega nekoliko sekundi može ispaštati čitavog života, autor je ispričao dirljivu priču o dvoje mladih. Sedmogodišnja Aliče ne zna šta bi od života, ali je sigurna da ne voli skijanje, sport koji joj je nametnuo opsesivni otac. Ona je na jednom treningu pala i polomila lisnu kost, i otad mrzi oca, hramlje, malerozna je, nema prijatelje, tetovira se i živi u stalnom konfliktu s okolinom. Matija ima osam godina i retardiranu sestru blizanku koje se stidi. Kad su sestra i on pozvani na prvu "žurku", ostavlja je u parku obećavši joj da će se vratiti. Kad se vratio, nje nije bilo, niti su je ikad pronašli. Ove dve epizode iz ranog detinjstva zauvek su obeležila i tela i umove Aliče i Matije, koji se sreću u drugom razredu gimnazije. Među njima se javlja neverovatna bliskost kao što postoji između prostih brojeva koje matematičari nazivaju "blizancima". LINK.  
 
   

Nove knjige u knjižari - Nakon dijete mirni dani

 

 

 

Dijeta južne obale Upražnjavajući dijetu Južne obale, ješćete tri hranljiva obroka u toku dana, najmanje dve užine, a s vremena na vreme i poneki dekadentni desert, a nikada nećete osetiti glad. A sada ćete, uz Fitnes superprogram Dijete Južne obale, iz dijete izvući još bolje rezultate ubrzavajući svoj metabolizam, savladavajući tako obeshrabrujuće zastoje u gubitku težine i sagorevajući više masti i kalorija tokom čitavog dana. Kako potvrđuju milioni ljudi širom sveta, dijeta Južne obale mnogo je više od dijete. Ona je zdraviji i srećniji način života. Naručite. Rodbina Dragana Mladenović opisuje i preispituje utopijske vizije, državotvorne ambicije i njihove realizacije na prostoru koji nastanjuju ljudi za koje smo skloni da verujemo da srljaju iz jedne katastrofe u drugu. Naručite. (ne) verujem u ljubav Sticajem životnih okolnosti, Ana i Lana postaju najbolje prijateljice, dajući jedna drugoj odgovore na čuvena ženska pitanja: Da li neudate žene ipak najviše maštaju o ljubavi, mužu, konstantnoj obavezi, ocu svoje dece, dok one sa prstenom očajnički vape za slobodnim vremenom, kafom sa drugaricama i malo više slobode? Naručite.   Poslednji porotnik Godine 1970, Vili Trejnor u svom trijumf spitfajeru stiže u Klenton, u državi Misisipi, pun nejasnih ambicija. Za godinu dana, ovaj dvadesettrogodišnjak postaje vlasnik jedinih novina u okrugu Ford, koje postaju poznate po svojim lepo osmišljenim čituljama. Naručite. Neko poseban Kao što mnogi moji čitaoci već znaju, ja volim da pišem o porodicama. Neko poseban opisuje širu porodicu i kako se razni njeni članovi međusobno slažu (ili ne slažu). Glavni lik u romanu Neko poseban je Romi, koja je primorana da se vrati kući i napusti svoj posao forenzičkog arheologa u Australiji kad njena majka Veronika mora da ode u bolnicu, na operaciju kičme. Naručite. Mirni dani u Miksing Partu Deveti roman norveškog pisca Erlenda Lua počinje komičnom razmenom imejlova na engleskom jeziku između jedne norveške porodice, koja želi da iznajmi kuću za odmor u Garmiš Partenkirhenu, i domaćina koji ne znaju engleski, te koriste kompjuterski program za prevođenje. Tako se mesto u kojem žive u prepisci pretvori u Miksing Part i upravo se tu odvija radnja ovog romana. . . Naručite.
 
   

Nove knjige u našoj knjižari

 

 

 

Tomas Heris: Kad jaganjci utihnuKad jaganjci utihnu nedavno je proglašen za najbolji triler svih vremena po glasovima čitalaca, ostavivši iza sebe dela pisaca kao što su Stig Lašon, Stiven King, Robert Ladlam i Džon Grišam. Ovdašnjoj publici poznat je uglavnom po izuzetnoj, Oskarima nagrađenoj ekranizaciji sa Entonijem Hopkinsom i Džodi Foster u glavnim ulogama. OPŠIRNIJEDermont Bolger: Kći ženinaU ovom delu žestokog i beskompromisnog talenta Dermot Bolger razgovara sa duhovima skrivenim duboko ispod površine zemlje. Ženina kći je roman ogromne ambicije, pokušaj da se kreira istorija naroda za one koji su proterani u podzemni svet. OPŠIRNIJEGojko Božović: Kriza je grupno putovanjeVeliki pisci savremene svetske književnosti (od Davida Grosmana do Klaudija Magrisa, od Džona Ralstona Sola do Kristofera Houpa, od Čarlsa Simića do Đerđa Konrada, od Karlosa Fuentesa do Draga Jančara, od Andreja Bitova do Nelofer Pazire, od Enrikea Vila-Matasa do Alekseja Slapovskog, od Ane Blandijane do Ekbal Barake, i drugih) svedoče i raspravljaju o najvažnijim političkim, istorijskim, društvenim i kulturnim izazovima savremenog trenutka. OPŠIRNIJEKarlos Gonsales: Ljubi me mnogoNeobičan priručnik o roditeljstvu. Napisan je u odbranu dece, ali isto tako i u odbranu roditelja, onih roditelja koji žele da vaspitavaju decu prirodno, reagujući spontano na njihove potrebe, grleći ih i mazeći, polazeći od sopstvenih osećanja, a ne od pravila. OPŠIRNIJEDavide Moska: Skrnavitelj zabranjenih bibliotekaLazari, stručnjak za rimsku istoriju, odlučio je da odustane od univerzitetske karijere i otvori enoteku – kako bi iz korena promenio svoj život. Kada je konačno izgledalo da je prošlost zauvek ostala iza njega, u Lazarijev život, poput uragana, uleće nepoznati čovek – Pukovnik. Zagonetni neznanac zna gotovo sve o Lazariju i zahteva od njega da otkrije tajno, autentično ime grada i nađe žezlo, sveti štap kojim je Romul osnovao Rim. OPŠIRNIJEKnjiga radosti - srpsko pesništvo deci i o deciDvojezična, srpsko-ruska antologija (panorama) pesama za decu i o deci. Ovo je knjiga o detinjstvu i detinjstvu u čast. Knjigom radosti, pored niske bisera srpske narodne poezije za decu, obuhvaćeno je više od hiljadu probranih pesama dvesta trideset tri autora, a nemerljivi doprinos njihovom približavanju očima i duši ruskog čitaoca, dalo je šezdeset šest prevodilaca, uključujući i samog priređivača. OPŠIRNIJE
 
   
Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272