Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Botanika

C++ Visual C++ C#

Cloud

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Geografija

Geologija

GOOGLE

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Raspberry PI

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL Server

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Vesti – Audio, Multimedia, Video

Ukupno: 391, strana 10 od 20

Pet Shop Boys su odbili zahtev da promene ime

 

 

 

Nema promene imena Izvor. Njihove poruke neće biti pod novim nazivom: “Rescue Shelter Boys”. Evropski ogranak udruženja PETA insistira da je naziv Pet Shop Boys (momci iz prodavnice životinja) nehuman, i da bi Nil Tenant i Kris Lou trebalo da promene ime u Rescue Shelter Boys - momci iz skloništa za spasavanje životinja. Još jedna ranija fotografija: Da li bi članovi ZZ Top obrijali brade, ako bi to tražio od njih Žilet?   Da su Lego junaci, sve bi bilo drugačije.    
 
   

Philips je osvojio dve EISA nagrade

 

 

 

Philips je ove godine nagrađen prestižnim EISA nagradama koje je dobio za dva vrhunska proizvoda. Philips kućni bioskop HTS8100 proglašen je za najbolji kućni bioskop u Evropi za 2007. i 2008. godinu, a Philips 47PFL9732D Cineos FlatTV je proglašen za najbolji LCD TV u Evropi. Oba proizvoda karakterišu značajne inovacije u tehnologiji i dizajnu, a to su glavni kriterijumi koji se ocenjuju. EISA nagrada za Philips 47PFL9732D Cineos FlatTV je već deseta nagrada koju je Philips osvojio za inovacije u kategoriji FlatTV tehnologija, otkada je predstavio svoj prvi FlatTV pre punih 11 godina. Philips je ukupno za 15 godina koliko se dodeljuje EISA nagrada osvojio ovu nagradu 17 puta samo na polju TV prijemnika. To je najbolji pokazatelj kontinuiteta i stalnog unapređivanja tehnologija i kvalitete proizvoda.
 
   

PopCap Games na sniženju od 50%

 

 

 

  PopCap Games je poznat po svojoj kolekciji veoma zabavnih i zaraznih igara koje mogu da se igraju u ograničenoj verziji (besplatno), ili u kompletnoj verziji ako platite punu cenu. U neke od njihovih najpopularnijih igara spadaju Peggle, Bejeweled i Chuzzle koje normalno koštaju 19. 95 dolara ako želite punu verziju. A ko ne bi želeo kompletnu verziju dobre igre? Iako su ove igre jeftinije od većine drugih, prosečna cena od 20 dolara po igri može jako da naraste ako želite da kupite više igara.  Zato ćete najverovatnije želeti da iskoristite PopCap-ovu najnoviju ponudu … Do 3. januara, vi možete da odete na PopCap Games i kupite BILO KOJU IGRU za upola cene. To znači da Peggle možete da kupite po ceni od 9. 97 dolara, kao i Chuzzle, Bejeweled, i Zuma. Odlična ponuda, zar ne? I zapamtite, ove igre nisu samo za PC.   Neke od njih su dostupne i za Mac, Xbox, Xbox 360, mobilne telefone, PDA-ove, i druge mobilne uređaje. Adresa: PopCap Games
 
   

Postcard.fm šalje MP3 e-čestitke

 

 

 

Možete da utrošite jako puno vremena tražeći na webu  e-čestitke koje nisu dosadne, ružne ili prepune reklama. Da biste to izbegli  možete da uzmete sliku, izaberete pesmu i pošaljete čistu, jednostavnu,  odgovarajuću e-čestitku preko Postcard. fm-a. Jednostavno aploudujte fajl slike  i MP3 na besplatan sajt gde nije potrebna ni registracija, dodajte poruku i  pošaljite na željeni email. Primalac dobija link ka stranici sa e-čestitkom bez  reklama. Adresa: http://www. postcard. fm/
 
   

Povratak u prošlost - JavaScript Space Invaders

 

 

 

Pre dvadeset godina Space Invaders je carevao svetom video igara. Lako je uvideti zašto je formula ove igre radila tako dobro: vi ste naoružani do zuba ali ste i preplavljeni neprijateljima. Ovo je isti osnovni model koji tako dobro funkcioniše u svim igrama, od 1942 preko Mario-a pa sve do StarCraft-a i Halo-a. Opasnost postaje sve veća jer što više neprijatelja ubijete tim će oni preostali biti brži i opasniji. Sa ovom JavaScript verzijom Space Invaders-a možete ponovo da proživite klasične bitke bez potrebe da daunlodujete bilo šta osim web stranice. Igra koristi YUI i demonstrira koliko dalek put je JavaScript prešao od dana jednostavnih validacija formi i mouseover efekata za web dugmad. Adresa: JavaScript Space Invaders
 
   

Pownce dodaje RSS i ugradnju video sadržaja

 

 

 

Pownce, društvena mreža koja je usmerena na deljenje sa prijateljima, je upravo maksimalno olakšala deljenje. Vi sada možete da preuzmete RSS feed svih vaših dolazećih Pownce poruka, radi lakšeg čitanja i pregledanja. Ovo je odlično, ali RSS je danas već sasvim uobičajen na društvenim sajtovima. Veća vest bi bila kada Pownce ne bi imao RSS funkciju. Međutim, ono što je jedinstveno za Pownce je raznolikost sajtova za hostovanje videa i slika koje on sada podržava. Ako pošaljete video link na Pownce - pod link karticom, a ne kao regularni post on će se prikazati unutar vaše Pownce stranice. To važi za velike igrače u svetu videa kao što su Vimeo, Viddler, YouTube i novi Flickr Video, kao i za veliki broj drugih web sajtova. Podrška za CollegeHumor video nam je malo sumnjiva, ali izgleda da ima ljudi koji i njih gledaju.
 
   

Prenosivi plejer sa ugrađenom kamerom

 

 

 

Francuski Archos odlučio je da nadogradi četvrtu generaciju svog prenosivog multimedijalnog plejera koji se zove Archos 404. Archos 404 se od sada isporučuje opremljen sa digitalnom kamerom. Archos 404 je najjeftinija varijanta uređaja ove francuske kompanije iz serije prenosivih mutimedijalnih plejera 404. S obzirom na to da je Archosu cilj da to tako i ostane, u novi Archos 404 ugradili su digitalnu kameru od samo 1,3 megapiksela. Ostale karakteristike uređaja ostale su identične. Archos 404 sadrži 30 GB čvrstog diska, 3,5-inčni LCD ekran, multimedijalni plejer, sposoban je da snima videozapis direktno iz spoljašnjeg izvora, sa TV aparata. Još jedan od noviteta u uređaju je i sposobnost otvaranja i prikazivanja fajlova u PDF formatu. Archos 404 Camcorder dostupan je na stranicama kompanije po ceni od 299,99 dolara.
 
   

Pretražujte YouTube video klipove kroz vremensku liniju

 

 

 

TimeTube je prilično interesantan alat za pretraživanje YouTube-a. Ovaj servis organizuje rezultate pretraživanja u vremensku liniju u kojoj umanjeni prikazi predstavljaju popularnost korespondirajućih video klipova na YouTube-u. A različiti unosi označavaju dan kada su video fajlovi aploudovani. Isprobajte ga.
 
   

Probudite se i pomirišite muziku

 

 

 

Japanski korisnici mobilnih telefona moći će pored muzike i video snimaka preuzeti i razičite mirise kako bi se opustili ili započeli dan sa svežinom. U ispitivanju svoje nove usluge, aroma-terapije, NTT Communications korporacija je zamolila 20 korisnika da u svojim sobama drže aroma „lončiće” sa infracrvenim senzorima koji mogu da čitaju signale poslate putem mobilnog telefona. Svaki lončić sadrži 16 različitih aromatičnih esencija, od kamilice pa do peperminta. Korisnici biraju muziku video snimke a preuzimanje podataka pokreće slanje signala od telefona prema aroma lončiću koji uklapa različite esencije i tako formira određeni miris. Kombinacijom 16 različitih esencija može se dobiti 200 različitih mirisa koji pomažu korisniku da se koncentriše ili lakše zaspi. „Ako potražnja bude velika, mogli bi smo ovu uslugu učiniti dostupnom do marta sledeće godine,” rekao je Yasuko Oka. NTT Communications takođe planira da sprovede ispitivanje usluge koja će omogućiti korisnicima mobilnih telefona slanje fajlova sa mirisnim priključcima. Izvor: Bigblog. com Pripremio: Marko Kusurović
 
   

Provokacija umetnosti - Banksy 13. juna - "Summer show"

 

 

 

Startujte video Jedna od vizija budućnosti. Zabranjeno je bacati opuške na seno. U muzej nije. Svaki dreser je ukusan. Predlog zakona da se ljudsko naselje iseli van Beograda je prošao Skupštinu. Zoo vrt na svakom koraku. Link.
 
   

Prvi Google-Android telefon po ceni iPhone-a

 

 

 

T-Mobile USA je najavila za sledeću nedelju prvi smart telefon sa opartivnim sistemom Android. Najavljena cena sa dvogodišnjom pretplatom je $ 199. 00.  
 
   

Prvi trejler za najnoviji film Džejmsa Bonda

 

 

 

Izašao je prvi trejler za najnoviji film Džemsa Bonda! Film se zove Quantum of Solace i možete da ga pogledate (ne film već trejler) ako kliknete na donju sliku.
 
   

Pure-Fi Mobile Logitech bežični zvučnici

 

 

 

Ako vaš mobilni telefon podržava Bluetooth tehnologiju, zajedno sa Advanced Distribution (A2DP) profilom, moguće je upravljati muzikom i slati je prema Pure-Fi Mobile zvučnom sistemu na udaljenosti i do 10 metara. Muzika sa mobilnog telefona će ispuniti sobu, auto ili kancelariju artikuliranim basom i uglađenim čistim zvukom. Pure-Fi Mobile može poslužiti i kao bežični spikerfon. Ugrađeni mikrofon sa jedne strane „hvata” glasovne nijanse, dok drugi prati i blokira neželjenu pozadinsku buku. Baterije omogućavaju oko 12 sati muzike. Tu je i indikator stanja baterije. Kada su baterije pri kraju, uključite adapter ili mini USB kabl i muzika se nastavlja. Ako je vaša omiljena muzika na računaru, iPodu ili netko drugom MP3 uređaju, takođe možete uživati u bogatom zvuku spajanjem putem Bluetooth-a. Pripremio: Milenko Kusurović
 
   

Quake I - Epizoda 1 - nivo 2

 

 

 

I evo video snimka još jedne klasične i u ono vreme revolucionarne igre od ID Software-a. Podsetite se ove izvanredne igre dok sa našim junakom prolazite kroz čitav drugi nivo u prvoj epizodi. Samo za nostalgičare i bivše hardkor igrače!
 
   

QuickTime 7.2 konačno podržava reprodukovanje preko celog ekrana

 

 

 

Apple je izdao QuickTime 7. 2 za Mac i Windows. Ažuriranje uključuje puno ispravki grešaka, ažuriranje H. 264 kodeka, i podršku za prikazivanje preko celog ekrana. Tako je, besplatna verzija QuickTime-a je konačno dorasla skoro svakom besplatnom media plejeru na tržištu. Do sada, ako ste želeli da gledate video snimak preko celog ekrana pomoću QuickTime-a trebali ste da platite 30 dolara za QuickTime Pro licencu. QuickTime Pro i dalje ima nekoliko funkcija koje ga izdvajaju od njegovog besplatnog rođaka. Te fukcije su: Kreiranje videa pomoću H. 264 Snimanje audio snimaka Kreiranje filmova Snimanje filmova sa web-a Ali reprodukovanje preko celog ekrana nije dodatna funkcija, ili nešto što biste očekivali samo od paketa koji je dizajniran za multimedijalne dizajnere. U stvari, ako samo želite da gledate QuickTime filmove možete da upotrebite VLC, Media Player Classic ili QuickTime Alternative. Vrlo je moguće da Apple-u nije trebalo toliko dugo vremena da otključa funkciju koja nikada nije ni trebala da bude zaključana hakeri ne bi osećali potrebu da kreiraju i traže alternativna rešenja.
 
   

QuickTime dobio nagradu Emmy

 

 

 

Prve Emmy nagrade dodeljene su u prostorijama Hollywood Athletic kluba, 25. januara davne 1949. godine, a čast da prva ponese ovo prestižno priznanje pripala je tada poznatoj američkoj trbuhozbornici po imenu Shirley Dinsdale. Emmy nagrade su, po svom karakteru, veoma slične Peabody nagradama, s tom razlikom da su više usmerene ka zabavi i estradi, zbog čega ih mnogi smatraju TV ekvivalentom filmskih nagrada Oscar. Emmy nagrade dodeljuju tri srodne, ali međusobno nezavisne organizacije – Academy of Television Arts & Sciences, National Academy of Television Arts & Sciences i International Academy of Television Arts & Sciences. Ne brinite, neću vam ovde dosađivati pričom o ovim organizacijama, već ću odmah preći na nagradu koja je nedavno dodeljena od strane američke Nacionalne Akademije za televiziju… Na svečanoj ceremoniji koja je održana na ovogodišnjem Međunarodnom Sajmu elektronike (CES) u Las Vegasu, Emmy nagrada za oblast tehnologije i inženjeringa pripala je QuickTime tehnologiji kompanije Apple, koja je, uzged, podelila još i nagradu za Streaming Media Architectures and Components sa kompanijama Adobe, Microsoft i RealNetworks. Frank Casanova, jedan od starijih direktora kompanije Apple za Mac OS X Audio and Video, tom prilikom je izjavio: “Oduševljeni smo što su oni (NTA organizacija) prepoznali napore koje smo uložili na planu razvoja standarda. Ovim činom je nagrađen naš naporan i neprekidan rad na promociji H. 264 i MPEG-4 standarda. ” MPEG-4 je poslednjih godina postao industrijski standard za široko korišćenu audio i video kompresiju, dok H. 264 predstavlja video codec koji je sastavni deo ovog standarda i koristi se za pregled video sadržaja preuzetih sa iTunes, u iChat video konferencijama, te kao ključna softverska komponenta za dolazeću Apple TV. Po mišljenju Casanova-e, MPEG-4 i H. 264 su oruđa koja kompaniji Apple daju ogromnu prednost u borbi sa konkurencijom. “Ono što nas bitno odvaja od ostalih sličnih tehnologija (Adobe-ov Flash, RealNetwork-ov RealPlayer, Microsoft-ov Windows Media), jeste činjenica da u velikoj meri polažemo nade u otvorene industrijske standarde, dok se svi ostali uporno drže svojih ‘kućnih’ vlasničkih tehnologija. ” Nije potrebno navoditi gomilu tehničkih karakteristika da bi se shvatilo kako QuickTime predstavlja solidan i veoma popularan softverski proizvod, ma šta neki o njemu mislili. Dovoljno je reći da sa zvaničnog Apple-ovog web sajta svakog dana milion posetilaca preuzme QuickTime i da je, za manje od dve godine koliko je proteklo od kada je verzija 7 ovog programa ugledala svetlost dana, preuzeto oko pola milijarde kopija.
 
   

R.O.B.O.T. - igra za opuštanje živaca

 

 

 

Ako volite igre preživaljavanja i odbrane, R. O. B. O. T. (Relatively Obedient Being Of Thought) će vam leći kao kec na desetku. U suštini ova igra je mešavina odbrambene igre i igre opstanka u kojoj se istovremeno krećete i pucate kako bi se probili na sledeće nivoe. Ako smo dobro shvatili, vi ste Robot koji brani gomilu smeća i prljavštine, ili vas samo napadaju dok sedite na njoj. Dok ubijate neprijatelje i napredujete kroz talase, vi možete da kupujete nadgradnje za vaš plazma top (vaš glavni alat za eliminisanje neprijatelja), kao i za štitove, oklop i EMP talas koji koristite protiv snažno oklopljenih neprijatelja. Naravno, na svakom nivou talasi su sve jači i brutalniji, sa sve više neprijatelja koji dolaze u najrazličitijim oblicima, zbog čega je sve i interesantno. Nakon što pređete nekoliko nivoa, napredovanje postaje veoma teško, čak i na easy nivou težine, ali ako mislite da se ovo ne odnosi na vas, vi možete da probate da igrate i na težim nivoima, skroz do Insane težine. Ali bez obzira na težinu vi nećete morati da se vraćate skroz na početak, pošto uvek možete da nastavite od zadnjeg talasa koji ste uspeli da slistite sa lica Zemlje. Adresa: R. O. B. O. T.
 
   

Radost: Policija u Danskoj zaustavlja bicikliste bez kaciga, a onda im poklanja kacige

 

 

 

Biciklisti bez kaciga. Šta se dešava kada "uhvate - zagrle" biciklistu koji nema kacigu?  Link. Prava radost. Policija je na strani naroda. U Danskoj. Danski premijer na bicikli do Pariza Vest: Danski premijer Lars Loke Rasmusen krenuće biciklom iz Danske za Pariz, sa grupom danskih biciklista, kako bi prikupio sredstva za pomoć deci oboleloj od raka, saopštili su organizatori akcije. Rasmusen, koji je stupio na dužnost ovog meseca, krenuće 18. jula sa još 275 biciklista iz Ringea, u Danskoj, na put dug 1. 200 kilometara do Pariza, rekla je koordinatorka biciklistočkog tima Karin Blok-Bergsted. Link. Studenti koriste bicikle u Danskoj Čak trećina zaposlenih i studenata Kopenhagena koristi bicikl kao prevozno sredstvo. Link.
 
   

Rat HD i Blu-Ray formata još nije završen

 

 

 

Ako ste mislili da je HD rat završen pošto je Warner Studios odlučio da više ne podržava HD format već samo Blu-Ray, onda bacite još jednom pogled na aktuelno tržište. Efekat Warner-ove odluke na one koji podržavaju HD/DVD format će biti vidljiv tek kasnije ove godine kada im istekne ugovor, a to će biti u maju 2008. godine. Od tog datuma Warner će izdavati filmove samo u Blu-Ray formatu. Dva studija, Paramount i Universal i dalje podržavaju HD DVD a članci u novinama pokazuju da oni nemaju nameru da promene svoj stav u bliskoj budućnosti. To znači da ljubitelji filmova i dalje neće moći da naprave izbor ako žele da gledaju filmove svih studija, osim ako ne kupe skuplji dual plejer koji može da vrti i Blu-Ray i HD DVD filmove. Mnogi Blu-Ray i HD DVD filmovi se nude na Amazon-u po 50% nižoj ceni a i cene plejera su pale. Vi sada možete da kupite HD DVD plejer za 149. 99 dolara i dobićete pet HD DVD-ova besplatno što je veoma dobra ponuda. Moj stav po ovom pitanju će takođe ostati nepromenjen. Ja ću bojkotovati oba formata čak i ako u budućnosti neki od njih pobedi, pre svega zbog DRM zaštite i svakakvog smeća koje se učitava u date plejere. Takođe nemam nameru da ažuriram firmware mojih plejera pošto proizvođači publikuju nove firmware-ove kako bi rešili neke "bezbednosne probleme". Nijedan od ovih formata ne nudi ono što ja želim (potpunu slobodu korišćenja sadržaja koji sam platio) a siguran sam da će se samnom složiti i većina ostalih korisnika.
 
   

Razne vesti vezane za berze kod nas

 

 

 

Berza poslova Dobrodošli poštovani posetioci, jednostavno i besplatno nađite posao koji ste oduvek želeli! Poslove možete tražiti po regionima koje predstavljaju najveći gradovi i dalje po delatnostima koje vas interesuju. Poslodavci, potpuno besplatno postavite oglas za posao na našem sajtu ukoliko su Vam potrebni radnici! http://www. ponudaposlova. com/ Na „Foto berzi“: U nedelju 09. 09. 2007. u tržnom centru „Staklenac“ na Trgu Republike u Beogradu. Berza foto-aparata http://www. foto-berza. com/index. php Sportska berza Nakon sloma srpskih nada u Granadi, red je da napravimo analizu hladne glave, koliko je to moguće i sada. Ipak, pre bilo kakve analize, i iznad svega mora se sagledati bedan i jadan odnos srpskih medija i većeg dela srpske javnosti prema svemu što je reprezentaciju pratilo. Srpska javnost inače vrlo malo zna o svom najtrofejnijem sportu(pored vaterpola). http://www. sportskaberza. com Moto berza - NOVI MODEL IZ HONDE - VT750 SHADOW Honda je predstavila novi model kruzera za sezonu 2008. U pitanju je Shadow VT750 sa dvocilindričnim agregatom zapremine 750ccm, vodenim hlađenjem i novim Hondinim sistemom za ubrizgavajne goriva. . . http://www. moto-berza. com/index. php Berza wireless opreme forum. uzice. net/index. php Sojaprotein i Čikaška berza: Čikaška berza 03. 09. 2007. Novembarski ugovor sojinog zrna zatvoren na nize na 882(-2,48)US$ centi za busel (324,08 US$/t) Decembarski ugovor sojine sacme zatvoren na 245,7(+0,9)US$/STn (270,84 US$/t) Decembarski ugovor sojinog ulja zatvoren na 37,11(+0,06)US$ centi za funtu (818,14US$/t) soyaprotein Berza stripa:5. međunarodni salon stripa 27. septembar u 16:00 srećna galerija27 - 30. septembar. Žiri 5. međunarodnog salona stripa: ŽIKA BOGDANOVIĆ, predsednik žirija, MOMA RAJIN, ZORAN STEFANOVIĆ, MILAN JOVANOVIĆ, MILAN KONJOVIĆ skc. org. yu/redakcija. php Portal za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Neka berza proceni. Predsednik Sindikata aviomehaničara Jat tehnike Dragan Bogdanović izjavio je danas da će sindikat predložiti privatizacionom savetniku za Jat tehniku da se vrednost tog preduzeća pre privatizacije proceni na berzi. "Naša ideja je da kompanija izađe na berzu, da berza proceni vrednost kompanije, pa da se tek onda privatizujemo, jer je berza jedino mesto gde se procenjuje kompanija", kazao je Bogdanović novinarima. portalargus. org/vesti/
 
   
Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272