Vesti – Audio, Multimedia, Video

 

Ukupno 326 – Strana 3 od 17

 

41. Da li se manipuliše sa popularnošću YouTube-ovih video sadržaja?

Mnogi socijalni web sajtovi su tokom svog razvoja morali da se pozabave problemom manipulisanja posećenošću postova, blogova, web sajtova i drugih sadržaja, u jednom ili drugom obliku. Na primer, Digg je imao velikih problema sa ljudima koji su pokušavali veštački da povećaju posećenost određenih tema i sadržaja.

 

42. Da li se rat HD formata nastavlja?

Izgleda da Paramount ima klauzulu vezanu za svoj HD-DVD ekskluzivni sporazum koja mu omogućuje da se povuče ako se Warner prikloni Blu-ray-u. To ne znači da će se Paramount povući, već samo da imaju mogućnost da to urade bez posledica sada nakon što se Warner opredelio. HD DVD Group-ova odsutnost sa CES-a i nepostojanje novih vesti vezanih za HD-DVD od strane Paramount-a takođe govori u prilog Blu-ray-u.

 

43. Da li vredi legalno daunlodovati filmove?

Postoji otprilike oko milijardu servisa koji nude načine da legalno preuzmete filmove i televizijske emisije sa Interneta. Ali stvar je u tome da su većina njih i dalje slabi u poređenju sa ilegalnim BitTorrent daunlodovanjima u pogledu selekcije i kvaliteta.

 

44. Dan zaljubljenih - ona voli njega, a on voli svoj bicikl

Sve je počelo u pesku. On nije bio zadovoljan, pa je srušio svoje kule. Ona ga je gledala.

 

45. Današnja otkačena istorija sveta - Uši Mr. Spoka na aukciji - Vertikalna farma

Umetnik izmisli Mr. Spoka. Glumac ga odigra u filmu Zvezdane Staze. Onda jednog dana, od glumca i lika u filmu, ostanu samo uši. Uši Mr. Spoka. Vertikalna farma koja nije došla iz svemira.

 

46. Dani Sarajeva u Beogradu - 14. do 17. maja 2009.

Andrej Nosov, predsjednik i osnivač Inicijative mladih za ljudska prava (YIHR), već nekoliko godina intenzivno radi na jačanju odnosa među mladima s područja bivše Jugoslavije. Jedna od učesnica ovog festivala je i glumica Mirjana Karanović, koja ovaj festival smatra veoma važnim za građane Beograda, posebno u uslovima kada ratno nasleđe još uvek nije prevaziđeno. 

 

47. Daunlodujte DirextX 10 za Windows

Sada možete da daunlodujete DirectX 10 za Windows XP. Ovaj DirectX 10 za Windows XP je još u alfa fazi i ne sadrži originalne DirectX 10 fajlove od Microsofta, pošto je Microsoft izjavio da DirectX 10 trenutno podržava samo Windows Vistu.

 

48. Diana Krall kao video tapet je primer kako treba da izgleda žena prijatelj

Diana Krall peva tako da oživljava zidove. Diana će vam pomoći da zavolite džez.

 

49. Dizajn - Jedinstveni osećaj stranog - poster - majstor fotografije

Umetnost, fotografija i štampa.Spajanje slika u jedan snimak.Štampanje i efekti.

 

50. Dizajn - Sto napravljen od video kaseta

Da li je nešto za bacanje? Naravno da ništa nije za bacanje. To što smo prešli za video kaseta na DVD ne znači da one treba da se recikliraju.

 

51. Dobro došli u svet u kom mi živimo, svet knjiga - Video

Knjiga, ona o kojoj razmišljamo, ili ona koju čitamo. Knjiga koju vidimo u izlogu knjižare, ili u novinama.

 

52. DupliFinder – poredi slike i uklanja duplikate

DupliFinder je besplatan Windows programčić koja poredi digitalne fotografije po njihovom imenu, veličini, i sadržaju kako bi pronašao duplikate koje možete bez brige obrisati.

 

53. Durex - ako volite čokoladu pazite na šećer

Kada biste mogli da birate da li da dobijete šećernu bolest ili SIDU, vi biste.... ali nikada ne možemo da biramo. Durex na sve moguće načine pokušava da ubedi mlade da misle na sigurnost.

 

54. DVDCoach Express narezuje vaše filmove i kreira filmske DVD-ove

Besplatni program DVDCoach narezuje bilo koji video fajl (kao što je DivX ili Xvid video fajlovi koje ste daunlodovali sa BitTorrenta-ta) na vaš DVD, tako da možete da ga gledate na DVD plejeru kao bilo koji kupovni DVD film.

 

55. EMI potpisao ugovor sa SpiralFrog-om

SpiralFrog je kompanija koja nudi besplatno skidanje muzike a živi od reklama na web sajtu. Ova kompanija je nedavno potpisala ugovor sa EMI-jem tako da će muzika ove kompanije uskoro moći da se skida i na Spiralfrog.com-u.

 

56. Evrovizija - Eurovision - Nije nas htela - kladionice, dobili smo nogu a imali CIPELU

U prvih deset nalaze se Rusija, Španija, Crna Gora i Azerbejdžan, dok se srpska “Cipela” nalazi na 16, a Hrvatska na 42. mestu sa kvotom 200/1. Ovo su bila predviđanja. Ovo se dešavalo na kladionicama u martu mesecu.

 

57. Fado - počinjemo godinu

Fado. Sa fadom počinjem Novu godinu. Na Studiu B sam slušao, više, a i gledao Fado u izvođenju raznih izvođača. Da li je ova vrsta portugalske muzike sudbinski vezana za 2009. godinu? Doba krize koja je došla, ili muzika patnje, tekstovi u kojima se tuguje. Da li je fado sviranje na žici koja je pukla? Ali, neću da prihvatim da je fado samo to. On može da bude i pesma o bilo čemu. Više prihvatam da je u pitanju sentiment.

 

58. Filmovi na PlayStation Portable

Dokumentarni film kompanije Rockstar neće imati svoju premijeru u bioskopu već na Sony PlayStation Portable (PSP).

 

59. Filmski festival Palić - 4 domaća filma - knjige o filmu - divlje svinje - Đavolja varoš

Obaveštavamo vas da će na 16. Festivalu evropskog filma Palić biti prikazana četiri  filma domaćih autora. U okviru glavnog Takmičarskog programa biće prikazani filmovi Đavolja varoš, Vladimira Paskaljevića koji će na Paliću imati regionalnu premijeru i Ordinary People, Vladimira Perišića (van konkurencije); a u okviru  programa Paralele i sudari  - Tamo i ovde, Darka Lungulova i Neko me ipak čeka, omnibus Marka Novakovića.  Đavolja varoš, debitantski film reditelja i scenariste Vladimira Paskaljevića koji je do sada radio na scenariju za film Optimisti, Gorana Paskaljevića i režirao zapaženi kratki film Delfini su ...  

 

60. Flee digitalna kamera obezbeđuje odgovarajući položaj za snimanje

Videli smo raznorazne kamere na tržištu, ali ovaj novi koncept od turskog dizajenra Hakan Bogazpinar-a je konceptualni dizajn podigao u novu dimenziju. Ova kamera poseduje specijalan rep čija je namena da omogući postavljanje kamere u tačno određenom pravcu, na kojem će ostati stabilno usmerena.

 

1 2 34 5 6 7 8 9 10

Sledećih 10 strana