Vesti – Digitalna fotografija

 

Ukupno 741 – Strana 8 od 38

 

141. Digitalni fotoaparat - Sony DSC-H9

Skoro dvanaest meseci nakon lansiranja Cyber-shota DSC-H2 i DSC-H5 Sony je najavio fotoaparat koij će ih zameniti; DSC-H7 i vrhunski model DSC-H9 o kojem ćemo govoriti u ovom članku. 

 

142. Digitalni fotoaparati - Nikon Coolpix P5100

Samo nekoliko meseci nakon što je izbacio na tržište P5000, Nikon je izgleda osetio potrebu da brzopleto izbaci Coolpix P5100. Na žalost, izgleda da je ovaj fotoaparat još jedan sjajan primer zašto ugraživanje senzora od 12 megapiksela u kompaktni fotoaparat nije baš najbolja ideja.

 

143. Digitalni fotoaparati - Nikon D700

Uskoro stiže novi vrhunski model digitalnog SLR aparata, D700, kojeg su mnogi već prozvali D3 u malom. Naime, ovaj digitalni fotoaparat dolazi sa 12.1 megapikselskim full-frame senzorom kakav je ugrađen i u D3, a u odnosu na taj model ima manje i lakše kućište.

 

144. Digitalni fotoaparati - Olympus µ 790 SW - pravi avanturista

Olympusov novi fotoaparat se zove µ 790 SW - i prati vas sa maksimalnim samopouzdanjem na vašim putovanjima, izletima  i zabavama. Na ektremnoj hladnoći, vrućini, u planinama i u prašini, novi Olympusov µ 790 SW će snimiti sve vaše uspomene i doživljaje.

 

145. Digitalni fotoaparati - Panasonic Lumix DMC-LS80

Panasonic Lumix DMC-LS80 je kompaktni digitalni fotoaparat dizajniran za početnike koji traže maksimalnu lakoću i intuitivnost od svog prvog digitalnog fotoaparata.

 

146. Digitalni fotoaparati - Sony a700

Sony je najavio najnoviji model u svojoj seriji digitalnih SLR fotoaparata. Fotoaparat a700 je namenjen ozbiljnim fotografskim entuzijastima i poluprofesionalcima. Krakterišu ga izuzetne performanse i osetljivost, kao i izvanredan HD kvalitet slike, počev od snimanja pa sve do reprodukcije.

 

147. Dizajn - ako je sok neka i pakovanje bude takvo - Naoto Fukusawa

Gazirani sokovi su opasni za zube i jetru. Iako ih deca najviše vole i uglavnom ih piju umesto vode, gazirani napici mogu da ugroze njihov pravilan rast. Izvor Blic. Kako su pakovani opasni sokovi? Ili oni koji to nisu.

 

148. Dizajn - Čovek od mesa

Kako nas vide lavovi, medvedi, kada su gladni? Da li oni uopšte vide da mi nismo samo gomila mesa koja se šeta šumom, prašumom, pustinjom...

 

149. Dnevna doza fotografija za podizanje, 1. marta 2014. godine

Proleće nam proleće prvog dana marta. Ništa ne fali da priroda ne gleda u kalendar.Iskoristite dan do kraja.

 

150. Dnevna doza linkova o fotografiji, danas 28. februara 2014. godine

Snaga perspektive na fotografijama.75 godina Zabavnika. FotografisaN Zabavnik pre vađenja iz plastičnog omota.50 primera crno-bele-fotografije.Šoljica kafe kao inspiracija.

 

151. Doručak na vrhu nebodera

Doručak na vrhu nebodera je čuvena fotografija koju je snimio Charles C. Ebbets tokom konstrukcije GE zgrade u Rokfelerovom centru 1932. godine.

 

152. Drage fotografije iz SSSR-a, za one koji manje vole Rusiju

Neko je voleo SSSR, neko voli Rusiju. Većina smatra da to nisu iste zemlje.Fotografije su veoma skupo prodate na aukcijama kod Sotheby-ja.

 

153. Dunavski dim i bez dima - nije smak sveta - dan sa Photoshopom

Srbija obeležava Nacionalni dan bez duvanskog dima. Započeta jednogodišnja kampanja o štetnosti pušenja, koja je usredsređena na posledice pasivnog udisanja duvanskog dima. U sklopu kampanje koja se u prvoj polovini godine sprovodi pod sloganom "Duvanski dim je serijski ubica", a u drugoj "Izbaci duvanski dim" u Srbiji je najavljeno uvođenje postepene zabrane pušenja u restoranima i kafićima.

 

154. Eric Ravelo - deca su razapeta

Erik Ravelo je rođen u Havani, Kuba 1978. Studirao je na Accademia Nacional de Bellas Artes S. Alejandro u Havani gde je specijalizirao slikarstvo.

 

155. Fantastične fotografije lobenica koje su samo za gledanje

Lubenica je jednogodišnja zeljasta biljka. Kada se kaže na ovaj način, vanzemaljac bi mogao da misli da se radi o nečemu veoma nezanimljivom. Nečemu što nije jestivo i donosi toliko zadovoljstva, okrepljenja.

 

156. Fantastični mikroskopski snimci ljudskog organizma

Čovek je veliki, ali kada se pogledamo pod mikroskopom, onda, kao da to nismo mi. Ovo nisu kolačići već nešto što teče kroz nas.

 

157. Fantastični snimci hrane pod mikroskopom, kafa, meso, borovnica...

Kako izgleda hrana pod mikroskopom? Na primer, zrno kafe, ili brokoli?Mikroskop nas plaši ili raduje?

 

158. Flickr - Fotografije skokova za dobro raspoloženje

Hans van de Vorts skače sa stene na stenu. Kakve patike nosi? Kako da snimite sebe u 20 različitih poza na kamenju. Imam 200 kila ali me je Obama podigao od zemlje. Kada porastete moćićete da poletite. Leteća trudnica.

 

159. Flickr će vam omogućiti da editujete fotografije pomoću Picnik-a

Pre nekoliko meseci naleteo sam na članak u kojem je suvlasnik Picnik-a Mike Harrington govorio o njihovom onlajn programu za editovanje fotografija. On je spomenuo da se kompanija nalazi u pregovorima sa web sajtovima koji se bave fotografijama da se ne njihove stranice postavi dugme "edit this picture with Picnik".

 

160. Flickr dobija Picnik-ove funkcije editovanja

Svakako da je Flickr odlično mesto za pronalaženje i deljenje slika. Ali zar ne bi bilo lepo kada bismo mogli da editujemo slike onlajn na Flickr-u? Sada vi to možete. U redu, to možete da radite već duže vremena, koristeći onlajn alate za editovanje kao što su Picnik i SnipShot. Ali sada su Flickr i Picnik dodali "edit photo" dugme što dodatno olakšava celokupan proces editovanja slika.

 

1 2 3 4 5 6 7 89 10

Sledećih 10 strana