Vesti – Digitalna fotografija

 

Ukupno 741 – Strana 5 od 38

 

81. Digitalna fotografija - Kako žene pecaju - 5 saveta za dobar portet - Sajt predlog

Slika dana: Dve žene pecaju - jedan štap. 5 saveta za dobar portret. Sajt koji možda niste otkrili - Light and Composition.

 

82. Digitalna fotografija - kalendar Aeroflota za 2010

Ko je leteo nekom drugom avio kompanijom, a ne JAT-om ili Adria Ervejzom, mogao je da bude uslužen od stjuardera različitih godišta. Aeroflot to dobro zna. Ovo nije stjuardesa, ali...

 

83. Digitalna fotografija - Kerstin zu Pan

Berlin kao mesto gde je odrastao Kerstin zu Pan. Belo ili crno Plaža.

 

84. DIGITALNA FOTOGRAFIJA - kolekcije za danas

Možda niste videli sledeće kolekcije o digitalnoj fotografiji.Na fotografijama se često ponavlja isti motiv. Odlična prilika da od fotografije napravite Pattern.Svaka fotografija može da bude bolja. Još 6 načina kako da se to i ostvari.

 

85. Digitalna fotografija - Kućni ljubimci

Sve je počelo kada je pažnju fotografa Tabiasa Langa iz Hamburga privukao mačak njegovog cimera. Tad je Lang odlučo da panjić na kojem je mačak sedeo koristi kao pijadestal za portretisanje kućnih ljubimaca. Najviše ja pasa i mačaka, naravno, ali ima i kornjača, zečeva, papagaja, sova, guštera, zmija... Čak i jedan meda!

 

86. Digitalna fotografija - lav koji se ne šeta Londonom, ni patka, ni riba

Digitalna fotografija - Lav u travi Digitalna fotografija - Kako uhvatiti sne koji se topi? Fotografski savet - fudbal i sve oko njega, i neke patke Pazi riba.

 

87. Digitalna fotografija - Mali saveti koji od vas mogu da naprave boljeg fotografa - Lifehacker

Nijedan savet nije mali, samo su mali oni saveti koje ne prihvatamo. U radu sa digitalnm fotografijom svaki savet koji nam pomogne da napravimo bolju fotografiju je veliki savet. Lifehacker je grupisao najbolje u 2009. godini, pa je objavio članak o digitalnoj fotografiji.

 

88. Digitalna fotografija - Maroko - jedna planeta za sve

Maroko više nije daleko za turiste. Nije daleko za bilo koga ko hoće da dođe, bude i ode. Da ostane. Oni koji imaju vremena, i malo sačekaju, uvek imaju šansu da otkriju neku skrivenu poruku iz svakodnevnog života.

 

89. Digitalna fotografija - Martin Cecko

Nalazim se ispred gola. Ko je ispred mene? Martin Cecko. Poljak.

 

90. Digitalna fotografija - Oblaci

Oblaci. University of Toronto's King's College Circle. Toronto Beach. Danas vas vodimo u školu digitalne fotografije, a tema je fotografisanje oblaka.

 

91. Digitalna fotografija - Ortonov Efekat

Programi za editovanje slika kao što su Adobe Photoshop, Adobe Photoshop Elements, Gimp i Microsoft Digital Image Suite nude veliki izbor alatki koje mogu da se upotrebe u kreiranju prelepih fotografija. Mnoge od tih alatki i efekata koje oni kreiraju su nastali u svetu filmske fotografije. Jedan od takvih efekata alatke je Ortonov efekat.

 

92. Digitalna fotografija - Ova stabla mora da smrde

Da li ste čuli za disciplinu "BACANJA CIPELA"? Cipele, patike se vežu, bace u vazduh, ali sa namerom da se zakače, za žicu, drvo, bilo šta... Gde su sve bile ove patike? I kome sve na nogama.

 

93. Digitalna fotografija - Pikseli

Pikseli su najjednostavnije rečeno mali kvadratići od kojih se sastoji slika. Piksela ima na hiljade i milione u zavisnosti od veličine slike. Svaki piksel je jasno definisan, obojen jednom nijansom određene boje koja ima svoju vrednost. Tako na primer vrednost 0 je crna boja a vrednost 255 je bela boja.

 

94. Digitalna fotografija - Portreti koje su kreirali profesionalci

Portreti koje su kreirali profesionalci.Najbolji način da otkrijete u sebi da li i potreti koje snimate imaju u sebi zrno profesionalnosti.Odlična ideja da sebe ili nekoga snimite na bolji način.

 

95. Digitalna fotografija - Pravilo trećina

Jedan od napoznatijih principa fotografske kompozicije je "Pravilo trećina". To je jedna od prvih stvari koje digitalni fotografi početnici nauče na časovima fotografije pošto ovo pravilo predstavlja osnovu za dobro izbalansiranu  i interesantnu fotografiju.

 

96. Digitalna fotografija - Putovanje - izložbe - memorijske kartice - gutanje mača

Čovek na putovanju i fotografija su narazdvojni, još od vremena kad je Kodak napravio kameru 1890. godine. Od tada, pa do danas, menjala se tehnologija, ali su se menjale i cene. Kada krenete na put, potrebno je da znate kakve uslove trebate da obezbedite da biste na kraju putovanja dobili fotografije kojima ste zadovoljni. Ovoj temi je i posvećen članak u Los Angeles Time.

 

97. Digitalna fotografija - Putovanje svetom kroz fotografiju dana

Došlo je vreme da putujete a da ostanete kod kuće. Naravno, potreban vam je računar. Potreban vam je i sajt koji ćete posetiti. Ovog puta nije turistička agencija.

 

98. Digitalna fotografija - Ravnoteža beline i čemu služi?

Ravnoteža beline je aspekt fotografije koji mnogi vlasnici digitalnih fotoaparata ne razumeju ili ne koriste – ali to je nešto što je vredno naučiti pošto može da ima veliki uticaj na fotografije koje snimate.

 

99. Digitalna fotografija - RAW - Izašao je Bibble Pro verzija 4.9.8

Bibble Labs je pre otprilike mesec dana izdao najnoviju verziju svog softvera za obradu RAW fajlova, dodajući podršku za najnovije fotoaparate od Canon-a, Fujifilm-a, Nikon-a, Olympus-a i Panasonic-a. Takođe je uključena podrška za daljinsko upravljanje najnovijim Canonovim fotoaparatima i Fujifilm-ovim S5 Pro fotoaparatom. Nadgradnja je besplatna za vlasnike Bibble Pro-a 4 a novije licence će dobiti besplatnu nadgradnju na verziju 5 kada bude dostupna.

 

100. Digitalna fotografija - REFOTO - Novi broj - 66 - januar 2010

U prodaji je ReFoto br. 66 U novom broju predstavljamo sadržaje koji će vas interesovati. BESPLATAN PRIMERAK ZA ONE KOJI NARUČE KNJIGU DIGITALNA FOTOGRAFIJA.

 

1 2 3 4 56 7 8 9 10

Sledećih 10 strana