Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Vesti – Digitalna fotografija

Ukupno: 767, strana 5 od 39

Digitalna fotografija - Kako da zaradite novac od svojih fotografija

 

 

 

Uvek postoji neko ko zna, i ko pišući knjigu želi sa vama da podeli svoje znanje. Kako da zaradite novac od svojih fotografija Pisac je: Douglas Freer. 12 poglavlja knjige na 224 strane. Mikroskladišta predstavljaju pravu revoluciju. Osnovna ideja knjige je da vaša fotografija nekome treba, da morate negde da je uskladištite. Kada se nalazi na lageru, nekome mora da se ponudi. . Izaberite pravu agenciju za skladištenje fotografija. Fotografišite ono što se prodaje. Ispunite tehničke zahteve koji se traže. Razumevanje licencnih prava Detaljno o knjizi. Knjiga za vas: Camera Raw studijske tehnike Link ka knjizi.
 
   

Digitalna fotografija - Kako je lepo biti pilot i fotograf kao Alex Maclean

 

 

 

Alex Maclean pokazuje kako kuća u kojoj stanujemo može izgledati iz vazduha, kao i brod kojim brodimo. Napomena: Ovo nisu pahulje. I avioni su nestvarni kada se slikaju iz aviona. Nemojte da iz aviona skačene u neki od ovih čamaca. Posebno ističemo njegovu knjigu: Over: The American Landscape at the Tipping Point.    
 
   

Digitalna fotografija - kako proći kroz nacrtana vrata - nova dimenzija fotografije

 

 

 

Renate Buser će vas naterati da se penjete stepenicama koje ne postoje. Ko je napravio ovako tanku zgradu? Tu rade ljudi stojeći. Tu sastanci traju 3 minuta.   Nema vrata na kući. Ulazi se direktno. Mada nismo kući. Videćete kada dođemo, pa dođite i vi. Verujete u ono što vidite, ali ne vidite dobro. Pogledajte odlične manipulacije. Kreirajte svoje i mi žemo ih objaviti.
 
   

Digitalna fotografija - Kako žene pecaju - 5 saveta za dobar portet - Sajt predlog

 

 

 

Slika dana - dve žene pecaju Link. Two ladies fishing by Jim Perceval 5 saveta za dobar portret LINK. Sajt koji možda niste otkrili - Light and Composition LINK.
 
   

Digitalna fotografija - kalendar Aeroflota za 2010

 

 

 

Aeroflot - kalendar za avgust 2010 Link.
 
   

Digitalna fotografija - Kerstin zu Pan

 

 

 

Kerstin zu Pan Posetite ga i očekujte. . Ili Ili Link. O autoru. LINK. Kontakt. LINK. Knjiga posle Zupana - Krv od mastila Link ka knjizi.
 
   

DIGITALNA FOTOGRAFIJA - kolekcije za danas

 

 

 

33 Inspirational Images that Feature Patterns and RepetitionLINK KA 33 FOTOGRAFIJE. Year In Review: 6 More Ways to Top Your Best Photosnapisao: Jim GoldsteinPročitajte više: LINK.
 
   

Digitalna fotografija - Kućni ljubimci

 

 

 

IZVOR
 
   

Digitalna fotografija - lav koji se ne šeta Londonom, ni patka, ni riba

 

 

 

PoPPhoto - vi snimate, mi ocenjujemo Sajt PopPhoto svakoga dana objavljuje fotografiju u oblasti Vi snimate, mi ocenjujemo. Pošaljite im svoju omiljenu fotografiju. Kako uhvatiti sneg koji se topi? Amateur Photographer prikazuje foto entuzijaste koji kratkotrajan sneg na ulicama velikih gradova hvataju u zadovljujuće fotografije. Snežna patrola. Ako je London okovan snegom, treba očistiti oko Big-Bena, da bi se znalo Fotografski savet - fudbal i sve oko njega Ako ste navijač, ne mora da znači da ne nosite fotoaparat na fudbalsku utakmicu. Savete koje možete da pročitate u vezi sa snimanjem nepokretnih i pokretnih objekata na terenu, pročitajte na Russel Heimlich sajtu. Ako vam je lopta daleka, led zimi nije. Patke su se prošetale i ostavile tragove. Neće se vratiti, jer se uvek vraćaju drugim putem.   Pazi riba Taman ste zaplovili morem u društvu lepe devojke, kad se pojavi riba.   Link. Ovog izleta na pučinu ćete se uvek sećati.
 
   

Digitalna fotografija - Mali saveti koji od vas mogu da naprave boljeg fotografa - Lifehacker

 

 

 

Najpopularniji saveti u 2009. Fotoefekat od kog vam srce brže kuca Link. Jezik na pravom mestu Link. Krava leti na dobroj fotografiji Link. Ceo članak. Pratite Lifehacker na Twitteru.  
 
   

Digitalna fotografija - Maroko - jedna planeta za sve

 

 

 

Shutertalk donosi lepu kolekciju fotografija iz Maroka. Da li su vam gladne oči ili stomak svejedno. Da li si draga videla od koje kože je nastala tvoja torba? Kada padne noć ove lampe osvetljavaju prostor u kom nikada nismo bili, a da li ćemo biti zavisi od prijatelja Marokanaca. Pomorandže su lepe, a biciklistkinje. E, to je tajna. Uvek sam bio usamljen pored reke. Znaci, uvek znaci koji nekuda vode, ali samo za one koji žele da dođu i koji znaju da čitaju.
 
   

Digitalna fotografija - Marš miliona

 

 

 

IZVOR
 
   

Digitalna fotografija - Martin Cecko

 

 

 

Na golu Link je ovo je samo početak. Meda će da prizna Knjiga za vas - Digitalna fotografija Hit Sajma knjiga. Link ka knjizi i korpi za naručivanje.
 
   

Digitalna fotografija - Oblaci

 

 

 

OblaciObaci u moru. Toronto Beach. Oblaci. University of Toronto's King's College Circle. Pošaljite na svoju fotografiju gde su oblaci glavni junaci. Cloud PhotographyPogled na nebo se često završava u oblacima. U ŠKOLI DIGITALNE FOTOGRAFIJE uče kako se izvlači maksimum od fotografisanja oblaka. KOMPLETAN TEKST.
 
   

Digitalna fotografija - Ortonov Efekat

 

 

 

Programi za editovanje slika kao što su Adobe Photoshop, Adobe Photoshop Elements, Gimp i Microsoft Digital Image Suite nude veliki izbor alatki koje mogu da se upotrebe u kreiranju prelepih fotografija. Mnoge od tih alatki i efekata koje oni kreiraju su nastali u svetu filmske fotografije. Jedan od takvih efekata alatke je Ortonov efekat. Ortonov efekat je dobio ime po Michael Ortonu koji je prvi upotrebio tehniku koja koristi spajanje dve slike, od kojih je jedna u fokusu a druga van fokusa. Freeman Patterson i Andre Gallant su takođe uspešno koristili ovu tehniku u svojim radovima. Orton slika je tradicionalno kreirana od dva slajda filma, gde je prvi slajd predstavljao oštru sliku preeksponiranu za dva stopa a drugi slajd je prikazivao istu sliku ali snimljenu izvan fokusa i preeksponiranu za jedan stop. Kada primenjujete ovaj efekat veoma je važno da upotrebite stativ kako bi obe slike koje će kreirati efekat prikazivale identičnu scenu. Nakon toga snimci se spajaju u jedan slajd što za rezultat daje prelepu, impresionističku sliku. Srećom vremena analogne fotografije su daleko iza nas zahvaljujući mnogobrojnim dostignućima na polju digitalne fotografije. Danas vi možete da upotrebite istu tehniku koja se koristila i u filmskoj fotografiji, tojest simite dve slike preeksponirane na isti način, koje se u programu za editovanje slika postavljaju jedna preko druge kao slojevi i mešaju pomoću Multiply režima mešanja. Naravno to znači da uvek morate da snimite barem dve slike scene i da uvek koristite stativ. Drugi metod za primenu Ortonovog efekta je da upotrebite jednu sliku koju ćete duplirati, zatim preeksponirati i kopiju i original i jednu od njih zamutiti a zatim ih pomešati pomoću Multiply režima mešanja. To znači da ovaj efekat možete da primenite na bilo koju fotografiju koju već posedujete Za kreiranje Ortonovog efekta koristićemo Adobe Photoshop Elements 5. Otvorite sliku. Duplirajte sloj pozadine (Kliknite na sloj pozadine desnim tasterom miša i izaberite Duplicate) i sloju dajte ime Sharp. Kreirajte još jedan duplikat sloja pozadine. Promenite režim mešanja Sharp Copy sloja na Screen. Sa selektovanim Sharp Copy slojem kliknite desnim tasterom miša i izaberite Merge Down. Kliknite desnim tasterom miša na Sharp sloj, izaberite Duplicate i dajte sloju ime Out of Focus. U Filter meniju izaberite komandu Blur>Gaussian Blur. U zavisnosti od rezolucije slike koju koristite vrednost zamućenja koja je potrebna će da varira. Upotrebite toliku vrednost zamućenja da se detalji izgube ali da oštrina i dalje bude vidljiva. Promenite režim mešanja Out Of Focus sloja na Multiply. Kada završite, možda ćete trebati da podesite neprovidnost Out of Focus sloja i-ili da primenite levels (ili curves) podešavanje na Sharp sloj. Isto tako možete da podesite vrednost zamućenja slike koja je van fokusa kao i da na nju primenite Levels podešavanja, promenite joj svetloću i kontrast a možete da probate i da izoštrite sliku na Sharp sloju. Ovaj efekat neće raditi dobro na svim fotografijama ali digitalna fotografija je zato dobra što nam omogućava da isprobamo isti efekat na širokom rasponu fotografija. Za više primera ovog efekta pogledajte Orton flickr. com group. Do sledećeg viđenja, srećno snimanje.
 
   

Digitalna fotografija - Ova stabla mora da smrde

 

 

 

Da li u svom kraju volite ovako da kitite drveće? Ovo su primeri iz sveta. Ovo nisu cipele hodaća po žicama. Na Wikipediji se može pročitati da samo u SAD ima 76 takvih stabala sa ukrasima od patika. Ona postoje, i niko neće da ih poseče i ukloni. Jedino što možete je da na njih dodate svoju obuću. Link.
 
   

Digitalna fotografija - Pikseli

 

 

 

Pikseli su najjednostavnije rečeno mali kvadratići od kojih se sastoji slika. Piksela ima na hiljade i milione u zavisnosti od veličine slike. Svaki piksel je jasno definisan, obojen jednom nijansom određene boje koja ima svoju vrednost. Tako na primer vrednost 0 je crna boja a vrednost 255 je bela boja. Veličina piksela zavisi od podešavanja koja upotrebimo na slici. Rezolucija je u stvari broj piksela u centimetru ili inču, zavisno od našeg podešavanja. Svaka fotografija na računaru ima tri karakteristike: veličinu fajla, fizičke dimenzije fotografije i rezoluciju. Da biste ovo bolje shvatili u liniji menija Photoshopa kliknite na Image>Image Size komandu. Otvoriće se Image Size okvir za dijalog. U ovom okviru za dijalog naći ćete sve informacije koje su vezane za fotografiju. Pogledajmo koje se to informacije nalaze u ovom okviru za dijalog: Pixel Dimension – podatak u ovom polju predstavlja veličinu fajla koja je prikazana brojem piksela koje fotografija sadrži po širini i po visini. Document Size – podatak u ovom polju predstavlja fizičke dimenzije fotografije u centimetrima, inčima… Ova veličina predstavlja veličinu fotografije ako je odštampamo. Resolution – podatak u ovom polju prikazuje broj piksela koji će se štampati po inču. Vrednost rezolucije u stvari predstavlja gustinu piksela po kvadratnom inču prilikom štampanja fotografije ili upotrebi fotografije za neke druge svrhe. Uobičajena rezolucija Uobičajeno je da se koristi rezolucija od 300 piksela po inču ako će se fotografija upotrebiti za kolornu štampu, u publikacijama, slajdovima, štampanje slika u boji na mlaznom štampaču, ili u pripremi za ofset štampu. Rezolucija od 180 dpi se koristi za fotografije koje će se štampati u boji na laserskom štampaču, za crnobele fotografije za fotoslogove, i za letke. Ako fotografiju želite da postavite na Web podesite rezoluciju na 72 dpi. Sve ovo nisu čvrsta pravila već samo smernica za dalje. Za stock fotografije je najbolje koristiti rezoluciju od 300 dpi. Ovde postoji jedna razlika u terminologiji. Rezolucija slike na monitoru se prikazuje u pikselima po inču (ppi) a u štamparskoj terminologiji se kaže tačaka po inču (dpi). Menjanje rezolucije fotografijePogledajmo sada kako možete da promenite rezoluciju ili veličinu fotografije. Otvorite Photoshop i u Image Size okviru za dijalog isključite opciju Resample Image. Ovim smo rekli Photoshopu da hoćemo da promenimo fizičku veličinu fotografije dok će stvarni broj piksela ostati nepromenjen. Sada u polje Resolution upišite novu rezoluciju slike. Videćete kako su se automatski promenile fizičke dimenzije slike. Kliknite OK i rezolucija slike će biti promenjena. Ako ne isključite opciju Resample Image tada menjate aktivne piksele i taj proces se zove Interpolacija. Ovo je nekada potrebno ali treba imati u vidu da tada Photoshop dodaje piksele koji ranije nisu postojali u slici što rezultira umekšavanjem fotografije jer Photoshop pogađa koje piksele treba da doda. Za stock fotografije ovo nikako nemojte da koristite jer će fotografije biti umekšane i kao takve neupotrebljive. U nekim retkim i izuzetnim slučajevima kada je fotografija izuzetno dobra ovo može da prođe ali i to samo ako ne povećate sliku više od 15 -20 procenata od njene stvarne veličine.
 
   

Digitalna fotografija - Portreti koje su kreirali profesionalci

 

 

 

PortretiPosetite Photography Served. Knjiga posle fotografije - Čovek koji je izmišljao pričeLink ka knjizi i korpi za naručivanje.
 
   

Digitalna fotografija - Pravilo trećina

 

 

 

Jedan od najpoznatijih principa fotografske kompozicije je "Pravilo trećina". To je jedna od prvih stvari koje digitalni fotografi početnici nauče na časovima fotografije pošto ovo pravilo predstavlja osnovu za dobro izbalansiranu; i interesantnu fotografiju. Odmah da naglasim da su pravila tu zato da se krše i ako ignorišete ovo pravilo to ne znači da će vaše fotografije automatski biti neizbalansirane i loše. Ali većina mudrih ljudi se slaže sa mišljenjem da ako želite da kršite pravila prvo treba da ih naučite da biste ih kršili svesno i sa određenom namerom. Osnovni princip koji stoji iza pravila trećina je da zamislite sliku podeljenu na trećine (i horizontalno i vertikalno) tako da dobijete devet jednakih delova (kao na slici dole). Dok komponujete sliku u praksi vi ćete to uraditi u vašem umu dok gledate kroz tražilo ili na LCD prikazu koji koristite za komponovanje fotografije. Ova mreža koja vam se formirala u umu identifikuje četiri važne tačke u koje treba da postavite one delove buduće fotografije koje želite da istaknete i koji treba da budu u fokusu pažnje. I ne samo to - pravilo trećina vam daje i četiri linije koje su odlične za pozicioniranje elemenata u fotografiji. Teorija kaže da ako postavite tačke interesovanja na preseku ovih linija ili duž njih vaša fotografija će biti bolje izbalansirana i omogućiće posmatraču da prirodnije stupi u interakciju sa njom. Mnogobrojne studije su pokazale da kada čovek gleda slike njegove oči obično sasvim prirodno idu ka jednoj od tačaka preseka a ne ka centru fotografije. Pravilo trećina je usklađeno sa ovim prirodnim načinom posmatranja slika. Na slikama možete da vidite pravilnu upotrebu pravila trećina Upotreba pravila trećina nekim fotografima dolazi sasvim prirodno ali većini je potrebno malo vremena i prakse da bi im snimanje u skaldu sa ovim pravilom postalo druga priroda. Dok učite da koristite pravilo trećina najvažnija pitanja koja treba sebi da postavite su: Koje su tačke interesnatne u ovoj fotografiji? Gde da ih namerno postavim? Ponovo ističem da kršenje ovog pravila može da da izvanredne fotografije - zato kada naučite da koristite ovo pravilo slobodno ga namerno kršite kako biste videli šta ćete dobiti za rezultat. I na kraju, imajte na umu pravilo trećina dok kasnije editujete fotografije. Alatke za postprodukciju u prograima kao što su Photoshop vam omogućuju da opsečete i prekadrirate fotografije tako da budu usklađene sa pravilom trećina. Uzmite vaše stare fotografije i eksperimentišite sa njima da biste videli kakav uticaj ovo pravilo ima na njih.         
 
   

Digitalna fotografija - Putovanje - izložbe - memorijske kartice - gutanje mača

 

 

 

Los Angeles Times vam pomnaže da ono što ste videli i snimili, budu dobro sećanje, na dobro provedeno vreme. Link. Tibet. DESERT NEWS objavljuje šta može da se vidi u lokalnim galerijama. "Dancing Sun," umetnika Stephen Mark Bartholomew, se trenutno prikazuje na izložbi Springville Museum of Art. PADAJU CENE KARTICA: Which objavljuje da je prva 1GB SD kartica u januaru 2004. godine koštala $ 499. 99. Sada je Scan Disc napravio 8 GB SD karticu koja košta manje od 10 funti. Ne, ovo nije fotografija o 2009. godini. Albino sword swallower at a carnival, Md. 1970Copyright © 1972 The Estate of Diane Arbus, LLC Link
 
   
Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272