Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Vesti – Internet

Ukupno: 1170, strana 37 od 59

Ozvaničen Nokia 8600 “Luna”

 

 

 

Nokijin najnoviji model o kojem se mnogo pričalo, “Luna” je ponovo u centru pažnje, i oh, tako lepo sija. Ovaj Series 40 telefon ima quadband GSM/EDGE, kameru od 2 megapiksela, providni zatamljeni stakleni klizač preko tastature i micro-USB port koji je Nokia prvi put upotrebila. Naravno, ovo nije bilo koji uređaj serije 40 – ovo je najbolja stvar u liniji gde je važna cena. Platićete 700 dolara za luksuz da ga imate. 8600 uređaj je napravljen od nerđajućeg čelika i stakla. I to parče stakla, plus cena, predstavlja dobru ulaznicu za jezera suza koja će se izliti ako ova lepota ikada padne na trotoar.
 
   

Pageonce - lična početna stranica je ušla u javnu betu

 

 

 

Pageonce je lična početna stranica koja vam daje pristup web servisima koje najčešće koristite. Dok vam druge startne stranice kao što su iGoogle ili Netvibes omogućuju da čitate novosti iz različitih RSS feed-ova, Pageonce ide nekoliko koraka dalje, i omogućuje vam da dodate e-mail naloge, profile socijalnih mreža, bankovne i kreditne naloge, avionske linije, i šoping sajtove. Ali danas je ova kompanija lansirala javnu betu svog servisa što znači da i vi možete da se registrujete za njihove usluge. Pageonce je dodao nekoliko novih funkcija od februara, uključujući RSS feed-ove koji vas informišu o promenema u svim servisima za koje ste se registrovali. Adresa: Pageonce
 
   

Pametni telefoni Palm Treo 750, od sada i na evropskom tržištu

 

 

 

Kompanija Palm, Inc. je nedavno objavila da će Palm Treo 750 “pametni” telefoni (smartphones), koji su od septembra 2006. na području Velike Britanije i većeg dela Zapadne Evrope bili distribuirani preko 3G/UMTS mobilne mreže kompanije Vodafone, od 6. februara ove godine biti dostupni i stanovnicima svih ostalih evropskih država, preko online Palm prodavnice i ovlašćenih distributera. Ovaj poslovni potez će svakako proširiti postojeću bazu potrošača, koji će od sada moći da koriste sve prednosti novog Palm uređaja, koji radi pod Microsoft-ovim operativnim sistemom Windows Mobile 5. 0 i usklađen je sa HSDPA standardom, što samo po sebi dovoljno govori o velikom značaju evropskog tržišta za kompaniju Palm. Treo 750 predstavlja krunu dugogodišnjeg iskustva kompanije Palm u proizvodnji multi-funkcionalnih mobilnih telefona, unutar čijeg kompaktnog dizajna je integrisan softver za slanje i prijem elektronske pošte, razmenu instant poruka, web čitač i programi za organizaciju fajlova. Među softverskim aplikacijama koje su fabrički instalirane u pametne telefone Treo 750, treba pomenuti i Microsoft-ov Pocket MSN, koji korisnicima omogućava pristup svim MSN servisima, kao što su slanje instant poruka preko MSN Messenger-a ili pristup MSN Hotmail nalozima preko Outlook Mobile-a. Uređaj će biti u potpunosti kompatibilan sa 3G UMTS/HSPDA mobilnim mrežama. Kao što je već rečeno, Treo 750 radi pod operativnim sistemom Windows Mobile 5. 0 Pocket PC Phone Edition, koji korisnicima nudi pristup Outlook aplikacijama, mogućnost pregleda i editovanja dokumenata kreiranih u Microsoft Word-u i Excel-u, te pregled PowerPoint prezentacija i PDF fajlova. Displej osetljiv na dodir omogućava znatno jednostavnije surfovanje Webom, prikupljanje podataka, popunjavanje online formulara i pokretanje aplikacija. Pri kupovini uređaja Treo 750, zajedno sa njim dobijate i softverski paket pod nazivom Messaging and Security Feature Pack (MSFP), koji u sebi sadrži takozvanu Direct Push tehnologiju, koja korisnicima priključenim na Microsoft Exchange Server omogućava brzo, potpuno automatizovano, bežično ažuriranje poruka elektronske pošte, ličnih kalendara, kontakata i rokovnika obaveza. Ova tehnologija takođe pruža dodatne bezbednosne opcije, namenjene pre svega IT administratorima, kao što su prinudno sprovođenje definisanih polisa vezanih za upotrebu lozinki, ili daljinsko brisanje podataka na izgubljenim ili ukradenim uređajima.
 
   

Papirna verzija weba - 25 magazina na webu

 

 

 

Papirna verzija weba Kako su događanja na webu skicirana, pa programirana, i na kraju realizovana i menjana. Na primer, skica za Vimeo: 25 magazina na webu Vanelaydesing je objavio prikaz 25 sajtova magazina. Ovakvi sajtovi su uvek inspiracija za dizajnere.       
 
   

Partnerstvo između Microsoft-a, Google-a i Yahoo-a

 

 

 

Sloboda izražavanja i pravo korisnika na privatnost biće definisani novim kodeksom ponašanja, koji uskoro treba da bude usvojen od strane jedne međunarodne koalicije nevladinih organizacija (NVO), čiji su članovi, između ostalih, i kompanije Microsoft, Google i Yahoo. Ova grupa nevladinih organizacija, na čijem se vrhu nalazi trijumvirat Internet divova, ubrzano radi na razradi svojevrsnog kodeksa ponašanja (code of conduct), koji će prvenstveno biti usmeren ka zaštiti slobode govora i privatnosti korisnika na Webu. “Kompanije za visoku tehnologiju odigrale su vitalno važnu ulogu u izgradnji ekonomije i pružanju neophodnih alata za sprovođenje demokratskih promena u zemljama u razvoju,” kaže Leslie Harris, izvršni direktor Centra za demokratiju i tehnologiju. “Pa ipak, vlade pojedinih zemalja otkrile su kako da visoku tehnologiju upotrebe protiv svojih građana – prvenstveno kroz monitoring legitimnih online aktivnosti i cenzuru demokratskih načina izražavanja. ” To je bio osnovni motiv da se pomenuta koalicija NVO sastane sa predstavnicima organizacija Business for Social Responsibility (BSR) i Berkman Center for Internet & Society sa harvardskog pravnog fakulteta, kako bi zajedno sačinili nacrt budućeg kodeksa ponašanja na Internetu. Prema podacima koje objavljuje Komitet za zaštitu novinara (Committee to Protect Journalists – CPJ), početkom 2007. godine u zatvoru se, zbog verbalnog delikta, nalazilo najmanje 49 novinara, bloggera, online urednika i web izveštača iz svih krajeva sveta. U ovom kontekstu, najjači “igrači” na Internetu naporno rade na zaštiti protiv kršenja slobode govora (i pisane reči, naravno) i narušavanja korisničkog prava na privatnost. “Zaštita prava ovih novinara na slobodno izražavanje mišljenja i slobodnu razmenu informacija, bez straha od mogućih represalija, danas predstavlja jedan od najviših prioriteta za sve pristalice pokreta za slobodu štampe,” izjavio je izvršni direktor CPJ, gospodin Joel Simon. U samom središtu interesovanja Komiteta za zaštitu novinara nalazi se kinesko Internet tržište, koje je nadaleko poznato kao mesto na kojem se dešavaju brojna kršenja slobode govora i prava na privatnost od strane državnih vlasti.
 
   

Pazite se kupovine na onlajn aukcijama!

 

 

 

Jedan čovek iz Sietla osuđen je na dve godine zatvora zbog prodaje nepostojeće računarske opreme i digitalnih fotoaparata preko eBaya. Tokom četvorogodišnjeg perioda 40-godišnji Jordan Dias prevarom je zaradio skoro sto hiljada dolara od žrtava koje su mislile da kupuju robu od njihovog vlasnika, a ne prevaranta. Dias je prevario više od sto ljudi. Zbog toga će morati da plati kaznu od oko 73 hiljade dolara i provede dve godine u zatvoru. I to nije sve. Kada izađe čeka ga još tri godine uslovnog zatvora. Prema izveštaju U. S. Federal Bureau of Investigation's Internet Crime Complaint Center (IC3), ovakav oblik prevara na internet aukcijama uopšte nije redak. To je jedan od najčešće prijavljivanih slučajeva onlajn prevara. Samo u prošloj godini je prijavljeno više od 107 hiljada žalbi vezanih za prevare na onlajn aukcijama, što čini 45 posto od ukupnog broja prijava.
 
   

Pazite šta postavljate na Internet!

 

 

 

Ne prođe ni nedelju dana a da ne čujete kako je MySpace ili personalni blog nekome uništio posao, brak, ili na neki drugi način izazvao haos u nečijem životu. Sada ću vam ispričati možda i najgoru priču koju sam do sada čula, ne zbog posledica, već zbog toga koliko je u stvari nevina bila data stranica na MySpace-u. The Smoking Gun ima priču o tome.   Priča govori o ženi koja se zove Stacy Snyder, koja je pripremala svoj diplomski na Millersville University i planirala da postane učiteljica. Škola je videla njenu MySpace stranicu i odbili su da joj daju diplomu. Zašto? Zato što je na svoj blog postavila sliku na kojoj je imala piratski šešir i pila iz šoljice. Naslov slike je bio “Pijani pirat”. Škola je odbila da Snyder-ovoj da sertifikat za učiteljicu (i, čudno, dali su joj drugačiju diplomu) zato što su osećali (tvrdi ona) da ona promoviše pijanstvo među maloletnicima. Nema veze što ona nije maloletna, u stvari, majka je dvoje dece. U nemogućnosti da dobije diplomu za učiteljicu sada radi kao dadilja. Snyder-ova tuži školu i nadam se da će ih dobro odrati. Ovo je toliko smešno. Ne znam ni odakle da počnem. Ako se fotografišete sa piratskim šeširom znači da ste odmah izbačeni? Da li piratski šeširi izaziva kod studenata neko ludilo? Ili je u pitanju žuta šoljica? Naravno, fotografija je “neprofesionalna” kao što je tvrdio koledž: To je MySpace! Da je datu fotografiju imala na svom poslovnom web sajtu, možda bih je zamolio da je skine, ali sadržaj MySpace stranice ne sme da bude kriterijum za to da li trebate ili ne trebate da dobijete diplomu. Ako bi to bilo pravilo, milioni dece bi odmah trebali da napuste školu a MySpace bi trebao u potpunosti da se ugasi. Veoma je gnusna pomisao na to da neki birokrata kontroliše MySpace da bi se uverio da se nijedan od diplomaca nimalo ne zabavlja. Neka ovo bude nauk svima vama koji tražite posao ili se susrećete sa sličnim situacijama: Ljudi u zapadnim zemljama i to pogotovo u Americi imaju tendenciju da čudno reaguju čak i na bezopasan materijal na Internetu ako ih on imalo uznemirava. Izgleda da ljudi koji imaju moć prate i vaše prisustvo na Internetu. Zato budite konzervativni, neka vaš MySpace profil bude privatan dok birate posao i sa svog web sajta skinite sve fotografije koje su snimljene na žurkama. LINK: College Sued Over "Drunken Pirate" Sanctions
 
   

Pažnja - Jedna od deset stranica na Internetu je inficirana!

 

 

 

Jedna u deset web stranica koje je ispitao gigant web pretrage Google poseduje zlonamerni kod koji može da inficira korisnikov PC. Istraživači iz Google-a su ispitali ogroman broj web stranica a detaljno su ispitali 4,5 miliona web stranica. Otprilike oko 450. 000 web stranica je bilo sposobno da lansira takozvane "drive by downloads", sajtove koji instaliraju zlonamerni kod, kao što su spyware, bez znanja korisnika. Za 700. 000 stranica je utvrđeno da najverovatnije poseduju kod koji može da kompromituje računar korisnika, izvestio je Google tim. Fantomski sajtoviTakozvani drive-by-download je sve češći način da se inficira računar i ukradu osetljive informacije. Ovi sajtovi se obično sastoje od zlonamernog programa koji se automatski instalira kada potencijalna žrtva poseti web sajt sa zamkom. "Da bi naterali korisnike da instaliraju malware, koriste se reklame i socijalni inženjering", napisao je Niels Provos i njegove kolege u članku "Duh u pretraživaču". "Korisniku se predstavljaju linkovi koji obećavaju interesantne stranice sa eksplicitnim pornografskim sadržajem, zaštićenim programima ili medija fajlovima. Uobičajeni primer su web sajtovi koji prikazuju umanjnee prikaze pornografskih video filmova". Ogroman broj koristi ranjivosti Microsoft Internet Explorera da bi se instalirali. Neki daunlodi, kao što su oni koji dodaju bookmarkove, instaliraju neželjene linije alatki ili menjaju home stranice pretraživača, predstavljaju samo neugodnosti. Ali sve češće, kriminalci koriste bezbednosne rupe za instaliranje keylogger-a koji kradu informacije o korisničkom imenima i lozinkama. Neki drugi zlonamerni kodovi otimaju računar i pretvaraju ga u "bot-a", daljinski upravljani PC. Drive-by-download predstavlja udaljavanje od tradicionalnog načina inficiranja računara, kao što je spem i fajlovi prikačeni za email. Plan napadaPored analiziranja raširenosti problema na Internetu, Google studija je analizirala glavne metode pomoću kojih kriminalci  ubacuju zlonamerni kod u web stranice. Ustanovili su da se kod obično nalazio u onim delovima web sajta koje nije dizajnirao niti koje kontroliše vlasnik web sajta, kao što su baneri i vidžeti. Vidžeti su mali programi koji mogu, na primer, da prikažu kalendar na web stranici ili brojač saobraćaja na web stranici. To su obično objekti preuzeti sa drugih sajtova. Uspon web-a 2. 0 i korisnički generisanog sadržaja daje krimialcima nove kanale, ili vektore napada. Na primer, postovi u blogovima i forumima mogu da sadrže linkove ka slikama ili drugim sadržajima koji mogu da budu inficirani sa virusima. Takođe su ustanovili da su bande sposobne da otmu čitave servere i zaraze sve web stranice hostovane na računaru. U testu, računar istraživača je inficiran sa 50 različitih malware-ova samo tokom jedne posete web strnaici koja se nalazila na otetom serveru. Google se sada nalazi u fazi mapiranja opasnosti do malware napada. Google, koji je član StopBadware koalicije, već upozorava korisnike ako se spremaju da posete potencijalno zlonamerni web sajt, tako što prikazuju poruku "this site may harm your computer" odmah pored rezultate pretrage. "Označavanje stranica na ovaj način omogućuje korisnicima da izbegnu izlaganje ovakvim sajtovima, što će za rezultat dati manji broj inficiranih računara", rekli su sitraživači. "Međutim, zadatak sigurno neće biti lak", dodali su. "Pronalaženje svih web zasnovanih pravaca inficiranja predstavlja veliki izazov i zahteva skoro savršeno poznavanje web u celini", rekli su na kraju.
 
   

Pažnja, pažnja! To su rezultati pretrage!

 

 

 

Uradite seriju popularnih web pretraga i 4% rezultata pretraga povezaće vas sa rizičnim web stranicama. O tome govori najnoviji izveštaj McAfee-ja, "The State of Search Engine Safety", a to su dobre vesti. Pre godinu dana to je bilo 5%. Mašine za pretraživanje su poboljšale u celini vraćanje bezopasnih rezultata za 20% za godinu dana. McAfee raspodeljuje “rizične” rezultate pretrage u “crvenu” i “žutu” kategoriju. Crveni sajtovi nisu prošli McAfee-jevo testiranje bezbednosti i pokušaće da vas inficiraju sa adware-om, da vam pošalju spem ili sadrže neki drugi malware. Žuti sajtovi su manje opasni, sa teškim pop-up ima, preteranim (mada ne spem) slanjem emailova ili će pokušati da promene pretraživač, na primer da podese novu home stranicu. 4% je prilično ravnomerno raspoređeno između ove dve vrste rizičnih rezultata. Želite da budete bezbedni? Prva stvar koju treba da uradite je da izbegavate sponzorisane ili plaćene rezultate pretrage: 6. 9% ovih su rizični nasuprot samo 2. 9% jedinstvenih (neplaćenih) rezultata. To je naročito slučaj sa lažnim sajtovima kao što je prodaja melodija i šema sistema "radite-od-kuće": Samo 0. 07% jedinstvenih rezultata pretrage vodi do lažnih sajtova kao što su ovi, dok 3. 19% sponzorisanih rezultata pretrage vodi do lažnih web stranica. Gadno, zar ne? Još jedna linija odbrane: Ažurirajte pretraživač na onaj sa phishing filterom ako još to niste uradili: I Firefox 2 i Internet Explorer 7 uključuju ove filtere po standardnom podešavanju. Ako želite dodatnu zaštitu možete da upotrebite filtere drugih proizvođača kao što je McAfee SiteAdvisor (što je i razlog što je kompanija objavila ovaj izveštaj). On je besplatan i radi dobro i u Firefoxu i u Internet Exploreru. Isprobajte ga ako vas statistički podatak od 4% plaši. Adresa: The State of Search Engine Safety, June 2007 
 
   

PC PRESS - septembar 2007.

 

 

 

Izašao je novi broj časopisa PC Press - PC 136 : Septembar 2007   Teme koje se izdvajaju: Santa Rosa: nova Intel Centrino generacija Apple iPhone: radi i u našoj mobilnoj mreži Veliki test foto ink-jet štampača Pregled i test industrijskih PDA uređaja Radeon 2600/2800 - ATI-jeve jeftine DX10 kartice Tri Symbian mobilna telefona CT Crypton televizori: novi domaći brend Linksys WRT54G - bež ični 3G ruter Kiss 1600: DVD plejer sa mrežnim i WiFi adaperom Power Inverer: 220 volti u vašem automobilu Sinergija 2007 - prilika za popust i nagradu! Lokalizovani Office 2007 Microsoft Visio 2007 detaljno Adobe Illustrator CS3 Windows Home Server: za kuću sa više PC-ja Autodesk Inventor 2008 Emulatori Atarija ST i Amige ADSL: Duplo brže za iste pare FRING: VoIP za mobilne telefone Specijalni dodatak: Rad sa AVI fajlovima PC-DVD #136 Pročitajte više na adresi: http://www. pcpress. co. yu/arhiva/broj. asp?broj=136  
 
   

Pentagon je zabranio Google Street View

 

 

 

Budimo iskreni, Google je već navikao da ga zabranjuju širom sveta, iz raznoraznih razloga. Samo YouTube, čiji je vlasnik Google, je zabranjivan u nekoliko zemalja iz različitih razloga a sada ovoj listi zabrana mogu da dodaju još jednu stavku. Na veliko iznenađenje (ili ne), zadnja zabrana Google-a dolazi iz Amerike.  Zvaničnici u Pentagonu su poslali poruku svim svojim vojnim bazama da se Google-u ni pod kojim uslovima ne dozvoli da uđe u baze kako bi snimao slike za njihov Google Street View. Ova zabrana je stigla nakon što se snimak iz baze u Teksasu greškom pojavio u Street View-u. Google kaže da je snimanje u vojnim bazama protiv njihove politike i da je incident vezan za bazu u Teksasu bio greška. U međuvremenu se saznalo da je njihova ekipa greškom tražila pristup u vojnu bazu i oni su im ga dali!. Niko nije smatrao da je to problem sve dok se slike nisu pojavile onlajn. Na osnovu slika gledaoci su mogli da saznaju gde se nalaze stražari, kako se barijere podižu i spuštaju, i kako da uđu i izađu iz zgrada. Sve ove informacije predstavljaju bezbednosni rizik. Čim je vojska otkrila slike, ona je kontaktirala Google i tražila da ih ukloni, a Google je veoma brzo rešio problem. Interesantno je to što je Google tražio dozvolu da uđe u bazu i dobio je. Očigledno je da ovde nije Google taj koji je pogrešio, već američka vojska! Da ja ulažem tolike pare u vojsku kao SAD mene bi stvarno bilo sramota zbog ovakvog propusta.
 
   

Pet načina da gledate televiziju na vašem PC-ju

 

 

 

Naravno, možda upravo sedite za računarom i uopšte ne razmišljate o vašoj omiljenoj seriji, ali zašto je ne biste gledali na vašem računaru? Vaš LCD ekran skoro sigurno ima bolju rezoluciju od vašeg TV-a, a kada se nalazite ispred njega, sa dva (ili više) pristojna zvučnika na raspolaganju, to može da bude prilično dobar način da pogledate jednu ili dve emisije. U ovom članku upoznaćemo vas sa pet način na koje možete da dobijete TV program na računaru: 1. TiVoToGo Ako imate Series2 TiVo, treba vam TiVoToGo, koji vam omogućava da preuzmete sve što ste snimili na TiVO-u na vaš PC. Emisije ne mogu da se dele sa drugim računarima, tako da ako planirate da gledate TV na putu, uverite se da ste instalirali TiVoToGo na laptop. Ljudi, besplatno je! 2. Zvanična preuzimanja sa Weba Proverite: TV mreže možda čuvaju kopije svojih emisija na Internetu za besplatno preuzimanje. Na primer, NBC ima čitave epizode svojih emisija u udarnim terminima, a CBS ima čitave epizode svih svojih osam serija u udarnim terminima koje su dostupne za gledanje na Internetu. Posetite zvanične sajtove vaših omiljenih emisija (ili njihovu mrežu) da biste videli šta je dostupno. 3. Klasični TV Volite lošu televiziju iz 70-ih i 80-ih (ili bilo koje druge decenije)? Proverite In2TV (samo Internet Explorer a čak i tada ima puno grešaka) koji ima arhive desetina starih emisija (jedne lošije od drugih). 4. Prekookeanska televizija Želite da popravite svoje znanje mađarskog jezika? Pogledajte BeelineTV, koji emituje oko 100 mreža iz raznih zemalja, u rasponu od Kine do Slovenije pa čak i dalje. Pronaći ćete još mnogo wwiTV, koje takođe uključuju brojne lokalne američke kanale koji se emituju na Internetu. 5. Kada ste u nedoumici, kupite ga Možete da kupite ili iznajmite epizode TV emisija a la carte svuda na webu. Najpopularnija mesto za ovakvu kupovinu je svakako iTunes Store: Vama nije potreban iPod da biste ovde kupovali filmove ako samo želite da ih gledate na računaru. Epizoda obično košta 1. 99 dolara. Amazon Unbox takođe ima slične cene. Već sam stigao do pet? Nisam čak ni spomenuo povezivanje TV-a pomoću kabla sa tjuner karticom ili USB TV tjuner. Isto tako imate čuveni Slingbox, a uvek možete da kupite ili iznajmite TV emisije na DVD-u.
 
   

Pet najboljih Yahoo proizvoda

 

 

 

Yahoo je najmoćniji suparnik gigantu pretrage Google-u ali je ova kompanija čak i više od toga. Iako njihove tehnologije pretrage konkurišu jedna drugoj, Yahoo obezbeđuje mnogo proizvoda sa milionima korisnika širom sveta. Uzmite na primer Yahoo Messenger, najpopularnijeg klijenta za slanje instant poruka preko Interneta koji se trenutno koristi kao glavno rešenje za Internet komunikacije. Zbog toga sam odlučio da napišem nešto o najefikasnijim Yahoo proizvodima i dam više informacija o njima. 1. Yahoo Messenger Yahoo Messenger je sigurno najpopularniji klijent za slanje poruka preko Interneta, koji predstavlja glavno rešenje za Internet komunikacije. Kao što sigurno znate, aplikacija vam omogućava da četujete putem tekstualnih poruka, web kamere ili VoIP-a. Pored ovih funkcija, Yahoo Messenger vam takođe omogućava da kopirate fajlove na Internet, da šaljete zvučne pozive i emotikone i mnoge druge funkcije. Poslednja verziju Yahoo Messengera je dostupna je za preuzimanje na ovom linku. 2. Yahoo Mail Yahoo Mail je ocenjen kao najpopularnije web zasnovano email rešenje zato što većina Internet korisnika već poseduje nalog. Priznajem da je broj korisnika takođe porastao zahvaljujući kompatibilnošću naloga sa Yahoo Messengerom ali su Yahoo Mail izabrali mnogi korisnici i pre toga. Zato što je toliko popularan, Yahoo Mail može da se takmiči sa Messengerom za prvu poziciju ali ja bih ga postavio na drugu poziciju zbog njegovih spem filtera koji su ponekad veoma slabi. 3. Yahoo Movies Yahoo Movies je onlajn servis koji je dizajnirao gigantski portal i koji obezbeđuje veliku količinu informacija koje se odnose na filmove iz svih žanrova. Pored njegove impresivne baze informacija, servis vam takođe omogućava da preuzmete trejlere određenog filma kao i da čitate prikaze koje su poslali kritičari i korisnici. 4. Yahoo Games Yahoo Games je verovatno jedan od najimpresivnijih zajednica igrača zato što omogućava Internet korisnicima da igraju brojne multiplejer igrice. Pretpostavljam da ne postoji Internet korisnik koji nikada nije igrao Yahoo Pool, Backgammon ili Poker tako da ovaj servis zaslužuje četvrtu poziciju. 5. Yahoo News Yahoo News je konkurent Google News-u ali je retko bio u središtu pažnje zato što nije optuživan za krađu autorskih prava onoliko često koliko je to bio Google-ov proizvod. Iako je prilično koristan, Yahoo News je nedavno bio optužen od strane belgijskih novina za kopiranje članaka bez autorizacije. Dakle, ovo su moji omiljeni Yahoo proizvodi. Ako su vaši omiljeni Yahoo proizvodi neki drugi programi ili servisi, slobodno ostavite komentar.
 
   

Philips Drag and Draw: Radioaktivna zabava za hiperaktivnu decu (ili Ne)

 

 

 

Philips je došao na ludu ideju da usreći decu koja žele da budu umetnici ili crtači grafita, i njihove roditelje pomoću Drag and Draw tehnologije. Nemam ideju kako radi “brush”, “eraser”, “magic wand” i “bucket” ali da li je stvarno to važno? Ja mislim da će deca plakati sedeći u ćošku dok njihovi roditelji budu koristili igračku, pokrivajući zidove (privremeno) višebojnim škrabotinama. Nadajmo se da će firma Dutch electronics moći da izvede ovu igračku izvede iz teritorije koncepta i u naše prodavnice.
 
   

Phoenix lender se spasao zahvaljujući brzom razmišljanju

 

 

 

Phoenix lender se već dokazao u svojoj ekspediciji na Marsu time što je otkrio led, a sada je pokazao i svoje sposobnosti brzog razmišljanja tako što je isključio svoju robotsku ruku nakon što je primio komandu čije bi je izvršavanje trajno uništilo. Navodno je lender prvo pokušao da nađe zaobilazno rešenje, ali je na kraju ipak odlučio da će bilo kakav sledeći potez izbaciti zglob robotske ruke iz ležišta. Sada su NASA-ini inženjeri prinuđeni da smisle neke nove instrukcije koje će poslati lenderu i da čekaju kako bi videli hoće li ih lender prihvatiti.
 
   

Picasa Web Albums je predstavio ugrađivanje Flash slajdšoua

 

 

 

Pazi se Flickr, Picasa Web Albums je nedavno izbacio modernu i genijalnu funkciju koja vam omogućuje da veoma lako kreirate i delite vaše foto albume. Google-ov web zasnovani servis za deljenje fotografija je predstavio Embed Slideshow funkciju  koja nudi delove koda koje lako možete da upotrebite za prikazivanje albuma fotografija na vašem web sajtu ili blogu. Ova funkcija je i prilično fleksibilna: dostupno je pet različitih veličina, koje se kreću od Small (144px širina) pa sve do Extra-extra Large (800px širina). Nazivi takođe mogu da se uključuju i isključuju, a sve je to zapakovano u lep Flash slajdšou film sa kontrolama koje se pojave samo kada pređete mišem preko njih. Ovo je odlična funkcija koja će svakako privući pažnju korisnika (uključujući Mac korisnike, pošto sada nude i besplatni iPhoto plugin). Jedina mana je što je prostor za skladištenje od 1GB (i raste!) prilično ograničavajući. Naravno vi uvek možete da kupite komeracijalnu nadgradnju sa više prostora za fotografije, ali cene su malo previsoke imajući u vidu koliko su cene prostora za skladištenje pale u zadnje vreme.
 
   

Pirate Bay se sada zove Liberty Bay?

 

 

 

Možda je ovo ciljana uvreda usmerena na sve kreativce čiji se radovi piratizuju, ili je namenjena samo Rockstar-u, ali Pirate Bay je sam sebe privremeno preimenovao na "Liberty Bay", u čast dolazećeg velikog hita Grand Theft Auto IV. Krajnja namena ove akrobacije nije baš najjasnija ali - imajući u vidu posao kojim se bave - pretpostavljamo da je cilj da se raširi vest da će uskoro biti dostupni torenti dugo očekivane igre Grand Theft Auto IV o kojoj ovih dana pričaju svi tinejdžeri. Iako ne verujemo da će blog sajta komentarisati ovaj bezobrazno hrabar potez, osim ako to prvo ne uradi Rockstar, nikad se ne zna. U svakom slučaju, informisaćemo vas ako se situacija zakuva.
 
   

Pisanje vesti i Sokratova pitanja

 

 

 

Sokratova pitalica SOKRATOVA MUDROST U staroj Grčkoj Sokrat je bio na glasu kao čovjek koji cijeni znanje. Jednog dana prišao mu je poznanik i rekao: --Znaš li što sam upravo čuo o tvom prijatelju— --Stani malo—odgovori Sokrat—Prije nego što mi išta kažeš, želim da napravim mali test . Zove se Test trostrukog kriterija. --Trostrukog kriterija???— --Upravo tako –nastavi Sokrat—prije nego što počneš da pričaš o mom prijatelju, mogao bi na trenutak da razmisliš da li to zadovoljava neke kriterije. Prvi je Istina. Da li si potpuno siguran da je to što želiš da mi kažeš istina? --Ne –odgovori poznanik—zapravo to sam tek čuo i . . . --Dobro –veli Sokrat—Znači nisi potpuno siguran da li je to istina ili nije. Da vidimo drugi kriterij, kriterij Dobra. Da li je to što želiš da mi kažeš o mom prijatelju nešto dobro? --Ne naprotiv. . . -- --Dakle –nastavi Sokrat—želiš da mi kažeš nešto loše o njemu, a nisi ni siguran da li je to točno. Još možeš da prođeš na testu. Ostao je još kriterij Koristi. Da li će to ,što želiš reći o mom prijatelju, meni koristiti? --Ne, ne baš. — --Pa –opet će Sokrat—ako to što želiš da mi kažeš nije istina, nije dobro, i nije korisno zašto bi mi to uopće rekao??!! Eto zašto je Sokrat bio veliki mislilac i visoko cijenjena osoba u staroj Grčkoj. To također objašnjava zašto nikad nije saznao da mu prijatelj servisira zenu! (j 07. 10. 2009. , 10:26:19) Link za izvoru. Da li volite nešto da saznate? Da li volite da nešto da čujete?
 
   

Pišite postove na Twitter iz prozora Terminala na Ubuntu sistemu

 

 

 

Ovo je odličan trik za ljubitelje komandne linije. Upotrebom cURL-a, klijenta za dobijanje fajlova sa servera,  možete jednostavno da postavljate postove na Twitter iz prozora terminala. Da biste instalirali cURL, uradite sledeće:  Otvorite prozor terminala.   Izvršite sledeću komandu:    sudo apt-get install curl  Unesite administrativnu lozinku. Sa instaliranim cURL-om, možete da postavljate postove na Twitter iz prozora terminala tako što ćete  upotrebiti sledeću sintaksu:curl-u vaše_korisničko_ime:vaša_lozinka -d status="Vaša  poruka" http://twitter. com/statuses/update. xmlDobićete odgovor koji sadrži XML kod za post koji se ponaša  kao potvrda da je vaš post postavljen.
 
   

Pištolji koji ispaljuju medvediće

 

 

 

Sunamiya, firma koja proizvodi boje u Imabari, kreirala je uređaj koji ispaljuje medvediće u vazduh. Medvedići su opremljeni sa padobranima i graciozno padaju nazad na zemlju. Sigurno se pitate čemu može da služi ovakav uređaj. Odgovor je na svadbenim prijemima. U Japanu je u modi da se bacaju medvedići umesto pirinča ili cveća. Ova kompanije takođe proizvodi paintball markere za ispaljivanje na kriminalce u bekstvu kako bi se mogli lako identifikovati i uhvatiti.  Ovi pištolji će početi da se prodaju ovog meseca i biće ponuđeni različitim biznisima.      
 
   
Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272