Vesti – Internet

 

Ukupno 574 – Strana 5 od 29

 

81. Facebook pokreće konkurenciju iTunes-u?

All Facebook je objavio da se Facebook sprema da pokrene servis za preuzimanje muzike. Preporučujemo vam da ovu informaciju primite sa velikom dozom sumnje, pošto dolazi od anonimnog izvora, čak i ako AF-ov Nick O'Neill opisuje izvor kao "ekstremno pouzdan."

 

82. Facebook za priključenje na Twitter

Twitter sada možete da koristite i sa Facebook naloga. Ako ste na Facebooku, od sada ne morate da ga napuštate, svoje tvitove možete da unosite, ako prođete sledeću proceduru. 

 

83. Facebook: Dodajte muzičke playliste na Facebook profil - SongSeek

SongSeek je još jedan muzički servis koji vam omogućava da pretražujete i strimujete muziku onlajn.

 

84. Facebook: Izbrišite zauvek nalog na Facebooku

Facebook vam omogućava da samo deaktivirate nalog, ostavljajući vaše informacije netaknute. Ali šta ako vi želite zauvek da izbrišete nalog?

 

85. Facebook: Kreirajte aplikacije za Facebook

Vreme je da razmislite da vašu ideju ili posao prenesete na viši nivo. Kreiranje Facebook aplikacije nije jednostavan zadatak i treba ga smatrati na isti način kao i izradu novog web sajta.

 

86. Facebook: Pregledajte sve javne slike i albume na Facebook-u

Ako želite da pregledate javne slike i albume na Facebook-u, to možete da uradite veoma jednostavno.

 

87. Facebook: Ubacite Facebook Chat u Firefox panel sa strane

Facebook Chat je odličan i omogućava vam da pošaljete poruke onlajn Facebook kontaktima. Međutim, ako vam se ne dopada što se Chat nalazi na dnu stranice, evo rešenja.

 

88. Firefox 2

Firefox 2

 

89. Firefox 2.0 ažuriran i dostupan za daunlod

30. jula Mozilla je predstavio bezbednosno ažuriranje za Firefox 2.0 i verziju 2.0.0.6 pretraživača otvorenog koda koji je sada dostupan za preuzimanje. Sa ovim izdanjem Mozilla je rešio bezbednosni problem u Firefoxu koji je inicijalno bio povezan sa kombinacijom pretraživača otvorenog koda i Internet Explorera na Windows platformi. Šef bezbednosti u Mozilla-i, Windows Snyder je izjavio početkom jula da je Internet Explorer kriv za ovu bezbednosnu rupu preko URL Protocol Handling u Windows toku. “Važno je da zapamtite da ako koristite Firefox za pretraživanje weba niste ranjivi na ovaj napad. Iako nismo videli dokaze da su napadači iskoristili ovaj problem, postoji dokaz u obliku konceptualnog koda koji je javno dostupan. Mi predlažemo ljudima da koriste Firefox i kao i uvek da pripaze kada pretražuju nepoznate web sajtove” Snyder je rekao 10. jula.

 

90. Firefox 2.0 je bolji od Internet Explorera 7

I Internet Explorer 7 i Firefox 2.0 su otkriveni u oktobru 2006. godine. Internet Explorer 7 je imao prednost sveprisutne Windows platforme i Windows Update infrastrukture koja je dizajnirana da automatski služi ažuriranja za postojeće korisnike Internet Explorera 6. Mozilla-in pretraživač otvorenog koda je manje srećan što se toga tiče, ali on više ne služi samo kao pratnja Internet Exploreru 7 već se nalazi u odličnoj poziciji da porazi Microsoftov najnoviji pretraživač. Od oktobra kada je izdat Internet Explorer je dostigao samo 33.55% udela na tržištu kako navode informacije iz Market Share-a.

 

91. Firefox 2.0 odlikuje novi JavaScript 1.7

Firefox 2.0 odlikuje novi JavaScript 1.7

 

92. Firefox 3 će biti najbrži pretraživač

Firefox 3 poseduje nekoliko odličnih novih funkcija kao što su pametna linija adrese i bolji menadžer bukmarkova, ali najbolji razlog za nadgradnju na novu verziju je to što je Firefox 3 brz. Stvarno brz.

 

93. Firefox 3 izveštaj o kompatibilnosti dodataka

Vredni programeri u Mozilli su izdali dokument koji pokazuje koje Firefox ekstenzije treba da se ažuriraju za Firefox 3.

 

94. Firefox 3 je postao prenosiv

Želite da testirate Firefox 3 betu bez da poremetite sva vaša precizna podešavanja Firefox-a 2? Nema problema, samo instalirajte prenosivu verziju. Programeri Portable Apps-a su do sada dobro obavljali svoj posao kreiranja verzija Firefox-a koje mogu da se pokreću sa fleš USB memorija i drajvova samo nekoliko dana pre izdavanja svake nove verzije Firefox-a. Sada kada je Firefox 3 dobro zagazio u beta fazu, oni su počeli da rade na prenosivoj verziji Firefoxa 3.

 

95. Firefox 3 Release Candidate 1 je izašao

Mozilla je pre neki dan izbacila prvog kandidata za konačno izdanje Firefox-a 3.

 

96. Firefox 3 se prilagođava operativnim sistemima

Firefox 3 će imati gomilu novih funkcija, uključujući novu mašinu za renderovanje i novi način organizovanja bookmarkova. Ali će najverovatnije prva stvar koju će korisnici primetiti biti novi skinovi. A novi skinovi će biti dizajnirani da se glatko integrišu u vaš operativni sistem.

 

97. Firefox dodaci - Snap Links

Samo za Firefox: Snap Links vam omogućava da jednim potezom otvorite više linkova na novim karticama samo tako što ćete prevući okvir za selektovanje preko njih.

 

98. Firefox dodatak - Content Preferences

Samo za Firefox: Content Preferences vam omogućuje da modifikujete podešavanje prikaza pojedinačnih sajtova i da zapamtite data podešavanja u budućim posetama.

 

99. Firefox dodatak - DocuFarm

Windows/Mac/Linux: DocuFarm Firefox ekstenzija vam omogućuje da pregledate bilo koji PDF, PowerPoint ili Word fajl direktno iz vašeg web pretraživača i svoj njegovoj originalnoj formatiranoj slavi.

 

100. Firefox dodatak - Google Maps u panelu sa strane

Mini Map Sidebar je najverovatnije najbolja ekstenzija za Firefox koja je do sada napravljena. Mini Map Sidebar je dodatak za informacije o mapama i geografskim lokacijama. Jednostavni interfejs ove ekstenzije krije mnogo moćnih funkcija koje vam mogu pomoći da lako pronađete lokacije direktno iz vašeg pretraživača.

 

1 2 3 4 56 7 8 9 10

Sledećih 10 strana