Vesti – Internet

 

Ukupno 574 – Strana 11 od 29

 

201. IPTV - kako da gledate samo ono što je dobro - rat glupostima

Open IPTV (Internet Protokol Televizija) je nova generacija dostave televizijskog programa. Koristeći postojeću telefonsku liniju, do Vašeg stana dolazi digitalni TV signal visokog kvaliteta, imun na atmosferske smetnje i spreman za dvosmernu komunikaciju - punu interaktivnih multimedijalnih sadržaja koje samo Open IPTV omogućava. Promotivni period traje do 31. januara 2009. godine.  

 

202. Isključite čet na Facebook-u

Ako koristite Facebook, ali ne želite da ga koristite za četovanje, možete veoma jednostavno da isključite ovu funkciju.

 

203. Iskoristite uslugu na ConsumerReports.org

Iskoristite uslugu na ConsumerReports.org

 

204. Iz štampe je izašao PC PRESS broj 196 za februar 2013. godine

PC PRESS BROJ 196 - FEBRUAR 2013.UPOZNAJTE SE SA TEMAMA IZ ČASOPISA.50 najboljih domaćih sajtova.

 

205. Izašao je Safari 3

Apple je predstavio Safari 3, najbrži i najlakši za korišćenje web pretraživača za Windows PC-je i Mac-ove. Safari je najbrži pretraživač na Windowsu, na osnovu rezultata koje su dali iBench testovi, renderujući web stranice duplo brže od IE 7 i 1.6 puta brže od Firefox-a 2. Safari se pridružio iTunes-u u isporučivanju Apple-ovog legendarnog korisničkog iskustva i za Windows i za Mac® korisnike, kao i punu podršku za otvorene Internet standarde. Safari 3 poseduje bookmarkove lake za korišćenje, lako pretraživanje sa karticama i ugrađeni RSS čitač za brzo skeniranje najnovijih vesti i informacija. Safari 3 javna beta verzija je dostupna za preuzimanje na www.apple.com/safari.

 

206. Izašao je Yahoo! Messenger za Vistu (Beta)

Prošlo je skoro godinu dana od kada je najavljen Yahoo! Messenger za Vistu, i obećana nam je prelepa aplikacija koja će maksimalno koristiti nove Aero funkcije u Windows Visti. Novi klijent je definitivno lep, mada nismo sigurni da je novi interfejs išta korisniji ili funkcionalniji od prethodnog.

 

207. Izdat je Firefox 3 Alpha 5

Mozilla je izdala Firefox 3 Alpha 5. Imajte na umu kada kažemo alfa, mi mislimo na to da ova stvar još nije zaslužila da bude nazvana beta program, zato ga instalirajte na sopstveni rizik. Na primer, kada instalirate Firefox 3 (kodno ime Gran Paradiso) videćete da će klik na Firefox 2 ikonicu doneti Gran Paradiso bez obzira da li vam se dopada ili ne.

 

208. Izdat je Netscape Navigator 9 Beta 1

Najnovija verzija cenjenog Netscape Navigator pretraživača je ušla napokon u beta verziju, sa puno poboljšanja koja su vredna pažnje.

 

209. Izdat je Opera pretraživač 9.22 sa bezbednosnim ažuriranjima

Opera je izdao verziju 9.22 Opera pretraživača za Mac, Linux, i Windows. U ovom izdanju ne postoji gomila novih funkcija. Ono što je novo je da možete da prevlačite kartice između prozora a isto tako postoji veliki broj ispravki grešaka koje su uticale na stabilnost, Silverlight i BitTorrent.

 

210. Japan - most koji vas plaši, kostur, do Matriksa

Most u Japanu koji vas plaši čak i kada prelazak preko mosta gledate preko Interneta. Japan Nite 2009 - ili kako kostur voli da igra.  Japanska tastatura. I još malo Japana kroz dizajn.

 

211. Joomla - 9 miliona preuzimanja - Preuzmite Joomla 1.5.10 Security Release

Joomla obaveštenje: "Broj preuzimanja je prešao 9 miliona. Brojač nastavlja da se povećava." Od 28. mart može da se preuzme i Joomla 1.5.10 Security Release.

 

212. Joomla - Dodajte parametre stila naslovima artikala - Nova ekstenzija 3D user's cloud

Casey Lee je objavio na Joomla Community Magazine rešenje kako da se naslovima artikala doda stil. Namenjeno je platformama sa Joomla 1.5. Nova ekstenzija: 3D user's cloude.

 

213. Joomla - Joomla 1.6 - Budućnost softvera otvorenog koda

Joomla 1.6 - Kako da se stvari malo promućkaju? Budućnost sofrvera otvorenog koda. 

 

214. Joomla - Nemoguća misija, ali velika nada

Novi članak našeg saradnika Miloša Petrovića. Napravljena je još jedna paralela šta je to što se Joomlom nikako ne može dobiti, sa ipak tračkom nade, šta je jedino rešenje za napredne servise.  

 

215. Joomla - prestaje razvoj verzije 1.0

Prema aktuelnim informacijama sa više inostranih foruma, razvoj Joomle 1.0.x. definitivno prestaje krajem jula 2009. godine.  Sve karte se bacaju na akutelnu Joomlu 1.5.x i novu distribuciju Joomla 1.6 koja se očekuje. Veliki broj programera koji vrši razvoj Joomla dodataka već neko vreme kreira komponente I module isključivo za Joomlu 1.5.x. Ovaj podatak je takođe značajan i za vlasnike sajtova na Joomli 1.0.x. jer će svako dalje njihovo unapređenje biti propraćeno manjom podrškom.

 

216. Joomla - sajtovi koje vredi posetiti - Borba - online izdanje

Naš saradnim Miloš Petrović nas je uputio ne nekoliko Joomla sajtova koje vredi posetiti.

 

217. Joomla - sajtovi koje vredi posetiti - Mediamagazin - se prodaje

Novi sajt koji je predložio naš saradnik Miloš. Urađen je na Joomla platformi. Uvek kada počnete nešto da radite mislite na budućnost. Posle razvoja sajta, ponekad želite da radite nešto drugo.

 

218. Joomla - Sigurnost 2. deo

Dobro je poznato da se Joomla administracionom panelu  pristupa putem adrese adresa.sajta/administrator , i sa strane sigurnosti poželjno je da se taj panel sakrije. Prezentovaću Vam odličan plugin koji na elegantan način sakriva admin login stranicu.  

 

219. Joomla - Uputstvo je preuzeto više od 1000 puta i još neke sitnice

Uputsvo koje je napisao Miloš Petrović, koje smo postavili u grupu elektronskih izdanja je do sada preuzeto više od 1000 puta. Čestitamo Milošu, a onima koji su ga preuzeli želimo da napreduju u svom znanju.

 

220. Joomla sajtovi koje možda niste otkrili - MySerbia.net

Kao što nas ponekad ne interesuje kako se pravi papir, ali volimo da čitamo knjige, novine, tako nas ponekad i ne interesuje platforma koja stoji iza određenog sajta. Bitno je da je sajt dobar, a ako je još na određenoj platformi, to je samo reklama za nju.

 

Prethodnih 10 strana

1112 13 14 15 16 17 18 19 20

Sledećih 10 strana