Vesti – Internet

 

Ukupno 574 – Strana 8 od 29

 

141. Hari Poter - Video igra - 5 stvari koje naredni Hari Poter mora da ima

Hari Poter - Video igra. Magija za svakoga ko se uključio u Potermaniju. Trka koja se nikada ne završava. Da li biste nosili kostim iz Harija Potera?

 

142. HubBelgrade – Zajednički radni prostor #cvoriste101

Na predlog i inicijativu Internet zajednice u Srbiji, došlo se do ideje o realizaciji projekta o prvom Hub-u na ovim prostorima. Beogradski Hub, spontano nazvan “Čvorište 101“, predstavlja zajednički radni prostor u kome bi pojedinci, za neku simboličnu najamninu, mogli da iznajme sto i time obezbede radni prostor za svoje IT projekte. Celu ideju podržali su Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo i Grad Beograd, a u narednih par meseci se očekuje i otpočinjanje radova na realizaciji ovog projekta. Sajt koji možda niste posetili: Plagosus.

 

143. ICANN razmišlja o velikim promenama u imenima domena

Moguće je da se sprema radikalna promena u sistemu dodeljivanja imena domena pošto se  Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) sastaje kako bi diskutovali o promenama u imenima top level domena.

 

144. Ideja: Socijalna mreža za vašeg psa - DogTree

Kao prvo nemam psa, ali volim da vidim psa na ulici, na televiziji i ono što je najbitnije da pas nije sam. To je verovatno nabolji put da ga jednoga dana dovedem u stan. Naravno, još nisam spreman.

 

145. IE 8 beta 2 stiže na leto

Iz Microsofta stiže vest da će druga testna verzija Internet Explorera 8 izaći tokom leta, a doneće poboljšane sposobnosti u odnosu na prvu testnu verziju koja je izašla pre nekoliko mjeseci i koja je bila namenjena programerima i razvojnim timovima.

 

146. IE7 i Firefox 2.0 dele ranjivosti

IE7 i Firefox 2.0 dele ranjivosti

 

147. Igre za Windows dobijaju Live Gold nalog

Igre za Windows dobijaju Live Gold nalog

 

148. Importujte vaš blog u Facebook

Ako imate vaš blog koji biste želeli da importujete u Facebook, naravno to možete da uradite.

 

149. Info.com

Info.com je platforma za pretraživanje koja pruža rezultate sa vodećih mašina za pretraživanje.

 

150. Infogafika - Pronadjite dete kad se izgubi

FindYourMissingChild.org (FYMC) nastao je nakon što su društveni mediji i email pomogli pronalaženje jednog izgubljenog deteta. Njihov cilj je da kod porodica stvore svest o moći i mogućnostima društvenih mreža u kriznim situacijama.

 

151. Infografika - 10 neverovatnih muzičkih rekorda

Zanima li vas 10 neverovatnih rekorda muzičke industrije? Ko je najbrže rasprodao koncert? Ko je privukao najviše ljudi? Čiji se glas najdalje čuo?

 

152. Infografika - 3D štampa

3D štampa postoji već 5 godina, ali šta bi to nama trebalo da znači? Za šta se 3D štampa koristi? Kako bi 3D štampa mogla da promeni naše društvo?

 

153. Infografika - 5 ključnih elemenata marketinga na mreži

Cilj svakog izlagača je da njegovi sadržaji digitalnim kanalima stignu do što šire publike. To je, često, lakše reći nego učiniti. Koji faktori podstiču ljude da dele sadržaje na mreži?

 

154. Infografika - 5 najčešćih bezbednosnih grešaka

Siguran sam da je većina nas žrtva hakera. Pri tom, ne mislim na smešne Facebook statuse koje vam hakuju kolege ili prijatelji. Govorim o privatnim informacijama ukradenim iz vašeg računara.

 

155. Infografika - 50 godina SF interface-a

Interesantno je to kako smo tehnološki napredak počeli da merimo u odnosu na naučnu fantastiku. Sledeća infografika tačno pokazuje koliko, ako uopšte, zaostajemo za imaginacijom SF stvaralaca u poslednjih 50 godina.

 

156. Infografika - Borba (društvenih) polova

Siguran ste čuli staru, često citiranu izreku: 'Muškarci su s Marsa, a žene sa Venere', koja ističe da suprotni polovi na gledaju istim očima na iste stvari. Jasno je da se ova izreka ne može shvatiti doslovno, osim, možada, kada je svet virtuelnih interakcija u pitanju...

 

157. Infografika - Bum elektronskog izdavaštva

Prema grafici, prosečan čitalac pročita 24 eKnjige godišnje, naspram 15 knjiga, koliko pročita prosečan čitalac štampanih izdanja.

 

158. Infografika - Cloud Computing

Cloud Computing se u poslednje vreme značajno razvija, ali se među teže prilagodljive korisnike uvukla zabrinutost u vezi sa bezbednošću tog sistema. Da li je Cloud Computing bezbedan? Pogledajmo...

 

159. Infografika - Čudesni svet energije

Obratite pažnju na čudesni svet energije. Saznajte koliko će nam još trajati fosilna goriva i kako se izvori obnavljaju.

 

160. Infografika - Da li su društvene mreže loše za naše telefone

Da li su društvene mreže loše za naše telefone? Sledeća infografika će to pokazati. Društveni mediji preopterećuju telefon, povećavaju broj saobraćajnih nezgoda, emotivno nas prazne i oduzimaju nam deo privatnosti. Evo nekoliko saveta kako to da sprečite.

 

1 2 3 4 5 6 7 89 10

Sledećih 10 strana