Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Vesti – Internet

Ukupno: 1170, strana 17 od 59

Google logo 2010 - Srećni praznici

 

 

 

Google logo na kraju godine  Ukoliko kliknete na bilo koju od ponuđenih sličica, otićećete na novo putovanje. U Moskvu, na Crveni trg. Grčka, Akropolj:  Badnjak Japan, vulkan Fudži:   Veliki Kineski zid: Indijski ples: Čili papričice: Gondole u Veneciji: Henna lampe: Dobro došli na Zemlju.
 
   

Google logo za Novu 2011. godinu i 2012. prvi Srbin u svemiru

 

 

 

Google 2011. godina 2012.  prvi Srbin leti u svemir Nebojša Jovanović iz Novog Sada uplatio komercijalni let za oktobar 2012. godine. $(function(){ $("a[rel^='lightbox']"). slimbox({ counterText: "Slika {x} od {y}" }); }); Društvo Prvi Srbin se sprema za let u svemir Nebojša Jovanović iz Novog Sada uplatio komercijalni let za oktobar 2012. godine Svemirski brod „Virdžin galaktika” (Foto Virdžin galaktik) Ako sve bude bilo kako je ugovoreno, Nebojša Jovanović (33) iz Novog Sada biće prvi Srbin koji će imati priliku da leti u svemir. Naime, on je krajem 2009. godine rezervisao kartu u kompaniji „Virdžin galaktik” za komercijalni let u svemir koji će biti organizovan u oktobru 2012. Godinama je, kako kaže, pratio rad i razvoj ove kompanije, a osnovni motiv za prijavljivanje je želja za nesvakidašnjom avanturom koja će ukupno koštati 200. 000 dolara. – Avans sam uplatio odmah po prijavi, a tokom 2011. godine će biti uplaćen i ostatak novca uz pomoć različitih sponzora. Drugih posebnih zahteva, osim blagovremenog uplaćivanja novca, nije bilo – kaže Jovanović za „Politiku”. Glavni uslov je, ipak, psihička stabilnost i fizičko zdravlje. – Organizatori su mi preporučili da se „lagano” hranim, jer prekomerna težina može biti otežavajuća okolnost. Tokom poslednjih nekoliko meseci izbegavam tešku hranu. Savetuje se dosta ribe, voća i povrća u ishrani. Svi potencijalni putnici koji imaju amalgamske plombe moraće da ih zamene kompozitnim – objašnjava naš sagovornik. Prvog srpskog putnika u kosmos, inače direktora privatne informatičke firme iz Novog Sada, u junu očekuje fizičko i psihološko testiranje u Nevadi. – Rečeno mi je da će testovi biti izuzetno zahtevni. Nedavno sam obavešten da će se, zbog velikog broja prijavljenih putnika, testiranje obaviti na manjem zatvorenom poligonu. Svi kandidati za putovanje proći će program priprema i različitih simulacija, kao i testove opterećenja – objašnjava Nebojša dodajući da inače uživa u putovanjima i da često posećuje zemlje u raznim krajevima sveta. Za ovo komercijalno putovanje u svemir, koje bi trebalo da traje oko šest sati do sada se prijavilo oko 150. 000 osoba iz celog sveta, a prvi let je planiran za proleće 2011. godine. Zbog ekonomske krize, kompanija je najavila popust, pa postoji mogućnost da će cena karte biti umanjena za trideset odsto. LINK. Kakvo nas vreme očekuje u januaru 2011. Izgleda lepo kao džemper.  
 
   

Google Maps - Uskoro pogled na ulice

 

 

 

Izgleda da Google priprema novu funkciju za Google Maps koja će uključivati pogled na ulice na niovu naših očiju iz standardne ljudske perspektive. Mada još nije sasvim jasno kako će se korisnici kretati i da li će ova funkcija biti lakša za upotrebu od one u Microsoftovoj verziji, Google je registrovao seriju imena domena vezanih za novu funkciju: GOOGLE-MAPS-STREET-VIEW. COMGOOGLE-MAPS-STREET-VIEW. NETGOOGLE-MAPS-STREET-VIEW. ORGGOOGLEMAPSSTREETVIEW. ORGGOOGLESTREETVIEW. COMGOOGLESTREETVIEW. NETGOOGLESTREETVIEW. ORGZDNet izveštava da se Google možda sprema da objavi novu funkciju, zajedno sa 3D zgradama za Google Earth na Where 2. 0 konferenciji koja počinje ovog utorka. Biće interesantno videti da li će Google uspeti da pronađe dobar način da tako napravi mape na nivou ulica da stvarno budu korisne, kao i impresivne za gledanje. Naravno, bilo bi super kada bismo mogli da virtualno vozimo kroz ulice i pogledamo kroz prozor naše kancelarije i vidimo da li smo tamo. Ali mogućnost da se na ovaj način traži ili kreira ruta za putovanje pre nego što uopšte sednemo u kola bi bila od velike koristi.
 
   

Google Maps dobija "Avoid Highways" funkciju

 

 

 

Google već duže vreme može da ponudi osnovne direkcije korisnicima njihovog servisa mapa, ni manje ni više od onoga što mogu da ponude drugi servisi mapa. Sve što treba da uradite da biste koristili usluge ovog servisa je da unesete početnu i kranju destinaciju i Google će da vam prikaže najbolju rutu. Ali Google, kao i uvek, ne sedi na lovorikama, pa je odlučio da unapredi ovu uslugu kako bi bila brža i bolja. Google Blog ističe šta su uradili kako bi novi sistem za pronalaženje rute bio “sto puta brži: on može da pronađe međukontinentalne prečice za manje od jedne sekunde. Kraće rute mogu da se pronađu proporcionalno brže. ” Čak i ako vas čeka izuzetno dugačak put, i dalje je ova usluga super brza. Pored poboljšanja brzine, takođe su dodali neke nove funkcije tokom zadnjih nekoliko meseci. Od kojih je jedna i ‘avoid highways’ opcija. Sada kada dobijete direkcije, pojaviće se polje koje možete da potvrdite i sistem za određivanje vaše rute će da zaobiđe sve autoputeve. Imajući u vidu koliko procesorske snage zahteva prikazivanje ovih mapa i kalkulisanje direkcija, ne bi me iznenadilo da Google ima isto toliko servera odvojenih za Google Maps koliko ima i za pretragu.
 
   

Google Maps for Mobile prikazuje vašu lokaciju

 

 

 

Najnovija verzija Google Maps za mobilne telefone ima novu funkciju koja se zove "my location". Umesto da morate da unesete vašu lokaciju, Google Maps sada može sam da je pronađe! Ako vaš mobilni telefon ima podršku za GPS, detekcija loakcije bi trebala da bude veoma brza, ali čak i ako vaš mobilni telefon nema GPS, Google Maps može otprilike da utvrdi vašu lokaciju. My Location funkcija uzima informaicju koja se emituje sa tornjeva mobilne telefonije blizu vaš kako bi otprilike utvrdio vašu lokaciju na mapi - to nije GPS, ali je veoma blizu njemu (tačnost je otprilike oko 1000 metara). Da biste pronašli vašu lokaciju na mapi, samo pritisnite 0 i potražite plavu tačku. Google kaže da bi ova funkcija trebalo da radi na većini "Java, BlackBerry, Windows Mobile, i Nokia/Symbian uređaji", ali mi smo utvrdili da ne radi na Sony Ericsson K750i, tako da je ova njihova tvrdnja pod velikim znakom pitanja. Da biste dobili novu verziju Google Map for Mobile (2. 0), idite na http://google. com/gmm preko vašeg mobilnog telefona. Ova verzija je još u beta fazi, zato nemojte da očekujete da bude bez grešaka.
 
   

Google Maps je dodao predviđanje toka saobraćaja

 

 

 

Samo nekoliko dana nakon što je Microsoft izbacio novu funkciju za predviđanje za Windows Live Maps, Google ga prati sa funkcijom za predviđanje kretanja saobraćaja za Google Maps. Oba servisa koriste istoriju kretanja saobraćaja kako bi predvideli moguća mesta zagušenja saobraćaja i vreme putovanja u budućnosti. Ali postoje dve velike razlike: Windows Live Maps će predložiti najbolje pravce vožnje za izbegavanje gužvi u saobraćaju, a Google Maps neće. Google Maps vam omogućuje da izaberete dan u nedelji i vreme kako biste videli predviđanja saobraćaja za vreme koje ste izabrali, a Windows Live Maps neće. Iako su oba servisa prilično korisna, ono što nam stvarno treba je servis koji će kombinovati ove dve funkcije. Mapquest, sada si ti na redu. Izvor: Google Operating System
 
   

Google Maps je dodao sloj sa reljefom

 

 

 

  Google Maps je dodao novi terenski sloj svom već inače impresivnom setu opcija za pregledanje. Pored geografskih terena, ovaj sloj takođe prikazuje zgrade u područjima metropola u stilu Google Earth-a. Možda ste primetili da se opcija za Hybrid prikaz više ne pojavljuje u gornjem delu dugmadi, pošto je Hybrid prikaz (koji prikazuje satelitske slike sa slojem koji prikazuje imena ulica) sada standarni prikaz za Satellite prikaz (mada možete da uključujete i isključujete informacije o ulicama). Adresa: Google Maps
 
   

Google Maps opcije za štampanje nude bolje direkcije

 

 

 

  Nakon što je juče napravio nekoliko manjih izmena u svom interfejsu, Google Maps je takođe ažurirao opcije za štampanje direkcija. Nova verzija vam omogućuje da birate između samo teksta, prikaza mape, ili prikaza ulice za svaki korak vaše direkcije, dajući vam više detalja kada su vam potrebni i manje kada vam nisu potrebni. Korišćenje Google Maps na mobilnon telefonu će vam uštedeti mnogo papira, ali štampanje mapa je i dalje vrlo oubičajeno za ljude bez prenosivih uređaja. U svakom slučaju, dodatne kontrole - kao što je mogućnost da ugradite prikaz ulice vašeg cilja - je dobrodošlo ažuriranje nečega što je znalo da bude veoma frustrirajuće. Adresa: Google Maps
 
   

Google Maps pronašao izgubljeni grad Atlantidu

 

 

 

Atlantida - zahvaljujući Google Maps Okean. Afrika. Link. Youtube - Legenda o Atlantidi  
 
   

Google Me - Poslovna kartica sa nekim novim oznakama

 

 

 

Ji Lee je smislio Google Mene-ili-Me poslovnu karticu Umesto prikazanog, možete da unesete svoje ime i prezime. Link za preuzimanje templejta. Nakon toga ga odštampajte i podelite. Uvek kada vaš novi poznanik sedne za kompjuter, lako će da vas pronađe.
 
   

Google misli unapred

 

 

 

Google radi sve što je u njihovoj mogućnosti kako bi zaštitili svoj brend, i ako to znači kupovinu na hiljade internet domena, ni to nije problem. Google poseduje mnoštvo različitih domena kupljenih kako bi se zaštitili svoje domene google. com i gmail. com od zlonamernih ljudi, a neki od njih uopšte nemaju nikakve veze sa njima. Ako se za domene tipa gewgol. com, glougle. com, goolgel. com, glugli. com, georgle. com i gmale. com očigedno može reći da su tu zbog različitih grešaka, kako onda objasniti one koji nemaju nikakve veze sa Google-om. Na primer mariolovespasta. com ili thesecretofburritos. com!?Tu su i goooooooooooooooooooooooooooooooooooogle. com ili az-on-url-je. com?! Čudno zar ne? Celu listu različitih domena možete naći na ovoj adresi. Izvor: Softpedia. com Pripremio: Marko Kusurović
 
   

Google Moderator je počeo sa radom

 

 

 

Rad u grupama je uvek kompleksan. Svaki projekat na kom se radi, zahteva dobre pripreme. Jedan od poslova je i rešavanje nedoumica, postavljanje pitanja, ostalim članovima, kao i priprema da se na ista odgovori, i da se izgubi najmanje vremena. Ali, čak i ako niste u nekoj grupi, možete da se priključite već postojećoj. Neko je postavio pitanje. Neko čeka odgovor. Moderator je kreirao Taliver Heath. Uvek ima mnogo dobrih pitanja i malo vremena da se na njih odgovori. Koje će biti najinteresantnije u diskusiji. Moderator dozvoljava korisnicima da dodaju pitanja i glasaju na pitanja koja je postavio neko drugi, tako da ono najbolje isplivava na površinu.
 
   

Google Notebook dobija funkcije za mobilne telefone

 

 

 

Google je nedavno tiho dodao nove funkcionalnostu u svoj Notebook alat za hvatanje i snimanje web isečaka i beleški, dajući na taj način pretraživačima mobilnih telefona funkcionalnost Notebook-a i njegove nedavne Bookmarks integracije. Mobilna verzija omogućava korisnicima da dodaju beleške u "Mobile Notes" svesku i pretražuju postojeće bookmarkove i beleške. Na žalost, to je sve za sada - ne postoji mogućnost dodavanja bookmarkova ili naslova, editovanja beleški, ili pretraživanja na malim ekranima. Ali za zaljubljenike u Notebook i one kojima ovaj program služi za obavljanje važnih poslova - ovo je lep dodatak ako vam ovaj Google program treba i kada ste na putu a imate samo mobilni telefon u džepu. Kao i većina drugih Google web aplikacija, Google Notebook zahteva XHTML-kompatibilan pretraživač koji dozvoljava SSL saobraćaj. Adresa: Google Notebook Mobile
 
   

Google novi logo - Morzeova azbuka

 

 

 

Google logo Ime je pretvoreno u crtice i tačke. Prevedite tekst na Morzeovu azbuku Napišite svoje ime i prezime ili neki tekst koristeći Morzeovu aubuku. Posetite CREOtiv. Moje ime: Mihailo se piše ovako: -- . . . . . . . - . . . -. . ---  
 
   

Google Office sada dostupan u novim državama

 

 

 

Pošto je gigant pretrage objavio izdanje Google Apps-a, brojni potrošači širom sveta su izrazili svoje interesovanje za Google rešenje ali postojao je samo jedan program: proizvod koji je namenjen kao rival Microsoft Office-a je bio dostupan samo za potrošače koji govore engleski jezik iz Sjedinjenih Država. Od sada, zainteresovani korisnici iz šest novih država takođe slobodno mogu da upotrebe proizvod na svom maternjem jeziku. Čak šta više, već su implementirane brojne nove funkcije u komplet alatki koji je nedavno izdat. Na primer, Google Docs & Spreadsheets je postao dostupan svima koji ne govore engleski što znači da ste u mogućnosti da upotrebite proizvod ako živite u jednoj od zemalja koje su uključene u listu podržanih nacija. Isto tako, Google je ažurirao kontrol panel koji služi za administratore kao i alatku za migraciju pošte za Google Apps koji nije US verzija. “Naša misija je da organizujemo informacije sveta i da ih učinimo univerzalno pristupačnim i korisnim. Videćete da smo u ovoj izjavi od jedanaest reči spomenuli da je ovo globalni napor, a ne samo problem koji rešavamo za korisnike koji govore engleski jezik u SAD-u” rekao je Sanjay Raman, Google Apps Product Manager. “Taj globalni fokus je važan, zato što 65% Internet korisnika širom sveta govori jezik koji nije engleski. U stvari, 10 najrasprostranjenijih jezika na Internetu i dalje čini oko 85 procenata korisnika – a preostalih 15 procenata predstavlja skoro 200 miliona ljudi”. Google Apps je izdat pre dosta vremena i bio je opisan kao glavni rival za poznati Microsoft Office, imajući brojne prednosti u bitkama sa proizvodom softverskog giganta. Na primer, on je zasnovan samo na onlajn servisima što znači da može da mu se pristupi sa bilo koje lokacije bez instalacije programa jednostavnom upotrebom korisničkog imena i lozinke. Čak šta više, on takođe nudi i besplatnu verziju koja je dostupna bilo kom korisniku bez naplate.
 
   

Google Pack bi mogao da ponudi više besplatnih programa za daunlod

 

 

 

Google Pack je besplatna kolekcija pomoćnih programa kreiranih od strane brojnih programerskih kompanija koji su skupljeni u jednu arhivu i distribuirani od strane Google-a. Pored proizvoda koje je kreirao Google postoji nekoliko programa koji bi trebali da budu instalirani na računar da biste imali sve što vam je potrebno. Na primer, Google Pack sadrži Mozilla Firefox, RealPlayer, Norton Security Scan i Spyware Doctor Starter Edition. Ali program koji je izazvao gužvu oko Google Pack-a je svakako Adobe Reader koji omogućava korisnicima da sa lakoćom pregledaju PDF fajlove. Kao što stoji u izveštaju blogera Ionut Alex Chitu-a, gigant pretrage nije bio siguran koji bi PDF čitač trebao da uključi u Google Pack zato što je Larry Page, kreator Google-a želeo da to bude Foxit Reader. Nakon nekoliko meseci pregovora, Google kompanija je konačno izabrala Adobe Reader koji  je trenutno deo Google Pack-a. Međutim, Foxit Reader poseduje niz prednosti koje su doprinele da Google-ovi zvaničnici dva puta razmisle pre selektovanja drugog programa. Pre svega, Foxit Reader je kompresovan u setup fajl od 1. 67 MB dok je instalacioni fajl Adobe Readera 22. 3 MB. Rešenje? Google bira Adobe Reader ali je kreirao specijalnu funkciju da omogući klijentima da izaberu koji program žele da dobiju. “PDF je u suštini platforma u ovoj tački. Jedna stvar koja je mučila i stranu pretrage i stranu Google Pack-a je sporost pokretanja Adobe Reader-a. To je dovelo do toga da smo napravili “view as HTML”. Veličina programa i brzina,” rekla je Marissa Mayer, predsednik Google-a za proizvode pretrage i korisnička iskustva, navodi PDF Zone. Konačno i najnaprednije rešenje je uveo Google, rekla je Marissa Mayer. Kompanija je kreirala specijalnu “View as HTML” funkciju za PDF fajlove koja vam pomaže da otvorite ovu vrstu dokumenata direktno iz prozora pretraživača.
 
   

Google Phone predviđa vaše pretrage

 

 

 

Ideja zvuči kao prava naučna fantastika, ali pojavila se informacija o Google patentu koji opisuje program koji može da predvidi vaše pretrage na osnovu vaše lokacije, prethodne istorije pretraživanja i vremena u danu. Pretpostavimo da se nalazite u Njujorku u subotu uveče. Izvadite vaš GPhone, i program će predvideti vrstu bara/restorana koji tražite na osnovu vaših prethodnih biranja barova/restorana. Ili ako je jako kasno i obično ste išli na večeru pre nego što odete kući, telefon će skenirati restorane koji se nalaze u blizini. U suštini, program će da čita vaše misli i ako se uradi kako treba to može da bude GPhone's pobednička funkcija
 
   

Google Picasa Web Album

 

 

 

 Konačno vam Google-ov Picasa Web Album (koji će nadamo se ubrzo dobiti ime Google Photos kako bi uštedeli svima glavobolje) dozvoljava da pretražujete fotografije drugih. Prethodno vi ste bili ograničeni na pronalažejne sosptvenih fotografija, ili na one iz vaših omiljenih albuma. Takođe, Picasa je povećala besplatni prostor za skladištenje korisnika na 1 gigabajt. Međutim, ostao je jedan veliki problem: Šta ćete da radite sa fotografijama koje pronađete? Pa, možete da ih gledate. Ali tu je izuzetan potez koji je napravio Creative Commons koji pretragu konkurentnog Flickr-a čini toliko vrednom. Korisnici Flickr-a mogu da označe fotogrrafiju sa CC licencom, a drugi korisnici onda mogu da ograniče pretragu fotografija samo na CC fotografije. Na taj način, vi ćete u stvari moći da uključite ili umiksujete njihov sadržaj u vaš sopstveni web sajt. . Tu se postavlja drugo pitanje, kada ćemo Picasa rezultate videti u rezultatima pretraživanja slika na Google-u. Ako zajednica i slike koje su aploudovali dostignu određenu veličinu – trenutno, njih nema tako mnogo – onda će možda biti interesantni Google da se poigra sa njima (i tu će se javiti problem konflikata vezanih za unakrsnu integraciju). Trenutno, ove fotografije ne registruju ni spajderi Google Images-a. Još jedno pitanje za kraj, da li iko zna šta Google želi da postigne sa svojim aktuelnim Picasa robots. txt-om? <<User-agent: GooglebotAllow: /$Disallow: /User-agent: *Disallow: />>
 
   

Google poboljšava AdWords, takmiči se sa Microsoftom

 

 

 

Prateći nedavna poboljšanja koja su napravljana za Google-ove reklamne platforme, gigant pretrage je prikazao tri nova formata za reklame koje se distribuiraju kroz njegove proizvode. Do sada, registrovani članovi su bili u mogućnosti da implementiraju četiri vrste reklama: 300x250 Medium Rectangle, 336x280 Large Rectangle, 200x200 Small Square, i 250x250 Square. Roditeljska Google kompanija je sada predstavila još tri formata koji će korisnicima omogućiti da rade sa video reklamama: 728x90 Leaderboard, 120x600 Skyscraper, i 160x600 Wide Skyscraper. “Korisnici će prvo videti statičnu sliku koja se otvara zajedno sa Play dugmetom. Kada korisnik klikne na Play dugme, video snimak će početi da se reprodukuju unutar jedinice oglasa. Aktuelna veličina video snimka će biti manja nego što se pojavljuje u originalnih četiri formata, ali će se video snimak reprodukovati u kristalno čistom kvalitetu” rekao je AdWords tim. Od nedavno bitka za najbolju reklamnu platformu na Internetu postaje veoma važna pošto se u bitku uključilo mnogo kompanija. Nedavno, Microsoft je objavio svoje planove da izazove Google nakon što je kompanij iz Redmonda osnovala specijalnu firmu za onlajn reklame. Međutim, tri Internet giganta, Google, Yahoo i Microsoft sada vode bitku oko novih akvizicija i specijalnih osobina svojih proizvoda. Nedavno Google je predstavio DoubleClick, onlajn marketinšku kompaniju koja je u mogućnosti da proširi rešenja giganta pretrage i da ga učini još moćnijim. Yahoo je odgovorio sličnim potezom i kupio Right Media koja je takođe poznata marketinška kompanija namenjena da Sunnyvale firmu približi Mountain View rivalu. Međutim, Google je i dalje vodeći u svojoj kategoriji, nameravajući da svoje proizvode prebaci na offline medij preko nekoliko partnerstava i ugovora.
 
   

Google pokreće mašinu za pretragu poslova

 

 

 

Google možda pokreće Simply Hired, mašinu za pretragu poslova koja omogućava korisnicima i kompanijama da postave otvorena radna mesta na brojne lokacije širom sveta. Pošto Google trenutno nema moćnu mašinu za pretraživanje poslova, Simply Hired je odličan dodatak za proizvode giganta pretrage pošto je on jedan od vodećih u toj kategoriji. Istorija kompanije je prilično interesantna zato što je News Corporation investirala 13. 5 miliona dolara dok su druge male kompanije investirale manje sume novca. Alarm Clock je izvestio da je analitičar Global Equities Research-a, Trip Chowdry izjavio da je Google zainteresovana za kupovinu mašine za pretraživanje poslova i poboljšanje njene onlajn ponude. "Analitičar Global Equities Research-a, Trip Chowdry rekao je da je Google otišao korak napred u naporima da kupi SimplyHired. Mašina za pretraživanje poslova je nedavno napravila vesti o pokretanju svog job-o-matica koji kreira vidžete za blogere koji omogućuju kreiranje njihovih ličnih oglasnih tabli za poslove i da su nedavno sklopili ugovor sa moćnim MySpace jobs," izjavila je ista publikacija. Ovaj period je veoma važan za mnoge velike kompanije pošto stalno pokušavaju da kupe nova imena za svoje proizvode. Google je nedavno dobio DoubleClick, kompaniju za onlajn marketing za 3. 1 milijardu dolara. Yahoo je odgovorio sličnim potezom i kupio Right Media. Microsoft je pokušao veliku akviziciju i iskazao svoje namere da kupi Yahoo, gigantski portal koji bi mogao da dovede programersku kompaniju bliže njenom rivalu, Google-u. Iako su to samo glasine, Microsoft je izgleda u mogućnosti da kreira novi front u onlajn bitki, gde trenutno vodi Google a ponekad i Yahoo. Izabrao sam ovu reč “ponekad” zato što je Google trenutno najbolja mašina za pretraživanja na Internetu dok je Yahoo u mogućnosti da se takmiči sa njim samo u nekoliko domena, kao što su mape, mail servisi i platforme za marketing.
 
   
Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272